Adorable menteuse

Film

komedija (1962)

Adorable menteuse

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocena korisnika
-
6,5
Adorable menteuse

Godina:

1962

Žanr:

komedija

Trajanje:

105 min

Režija:

Michel Deville

Scenario:

Nina Companeez
, Michel Deville


Glavne uloge:


Michael Lonsdale
  >  Albert (as Michel Lonsdale)
Christian Alers
  >  Robert - l'inconnu
Jean-Marc Bory
  >  Martin
Jean-François Calvé
  >  Simon
François Dalou
  >  Thomas
Ginette Letondal
  >  Jacky
Jean-Pierre Moulin
  >  Vincent
Macha Méril
  >  Sophie
Claude Nicot
  >  Sebastien
Michel Vitold
  >  Antoine
Marina Vlady
  >  Juliette

Opis:


Duhovita i vrlo zabavna komedija o mladoj djevojci koja je poznata kao lažljivica.No, kada se iskreno zaljubljuje u četrdesetgodišnjak odlučuje se promijeniti i govoriti samo istinu, no više joj nitko (pa ni on) ne vjeruje. Juliette je notorna ali neodoljiva lažljivica. Podmetne laž susjedu, ali on zna kakva je i osvaja je. Uhvaćena u vlastitu zamku, obožavana lažljivica shvati da je - zaljubljena.


Duhovita i vrlo zabavna komedija o mladoj djevojci koja je poznata kao lažljivica.No, kada se iskreno zaljubljuje u četrdesetgodišnjak odlučuje se promijeniti i govoriti samo istinu, no više joj nitko (pa ni on) ne vjeruje.

To je ostvarenje iz rane faze značajnog francuskog redatelja Michela Devillea (1931) kada se zajedno s tada stalnom scenaristkinjom Ninom Companeez - koja je kasnije i sama postala cijenjena redateljica - pretežito bavio laganim komedijama koje se nadovezuju na kazališnu tradiciju francuskog vodvilja, pokazujući visoko umijeće u komici situacija i radu s glumcima. Tako je i tada iznimno popularna francuska glumica Marina Vlady u naslovnoj ulozi dokazala svoj talent i u žanru komedije.
  • Pogledajte slične sadržaje
  • Komentari
  • Alissa

    Alissa (1998)

    kriminalistički, triler

    Nakon što provali u očevu kuću, Luc se uplete u dvostruko ubojstvo te susretne jednu Litvanku, koja ga uvuče u još veću zavjeru.
  • La ronde

    La ronde (1964)

    drama, istorijski, ljubavni

    U ovoj obradi klasika iz 1950. smještenoj u Parizu 1914. godine strast vlada životom vojnika koji se upušta u niz romantičnih susreta.
  • À cause, à cause d'une femme

    À cause, à cause d'une femme (1963)

    kriminalistički, komedija

    Veliki ljubavnik ostavlja ljubavnicu. Biva optužen za umorstvo koje nije počinio. Mnoge njegove ljubavnice pomažu mu dokazati nevinost.
  • Le dossier 51

    Le dossier 51 (1978)

    drama, kriminalistički

    French diplomat Dominique Auphal is put under surveillance by an unnamed secret service. They wish to find a weakness in his life in order to control him politically. Auphal becomes "File no. 51"...

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

    {{message}}

    {{item.title}}