Geostorm - oduvao!

Jedan holivudski SF blokbaster veoma čudne inicijacije, na ovdašnjem bioskopskom repertoaru.

Film prilično naivan, ali nekako simpatično upakovan, tako da se sasvim lepo gleda. Priča koja se nadovezuje na aktuelne pomahnitale klimatske promene, a koja se dešava negde otprilike 2022 (ako sam tačno sračunao, jer kaže da su Zemlju 2019. zadesile katastrofalne klimatske promene, a da se radnja dešava tri godine kasnije...).

Elem. Butler je inžinjerski genije koji je izgradio svemirsku stanicu koja nadzire satelite koji opet reguliše pomahnitalu klimu, Pri tom on ima mlađeg brata, Sturgessa, koji radi za vladu SAD i koji ga smenjuje na položaju glavnokomandujućeg te stanice. Međutim, kada stvari krenu po zlu, dva brata ponovo staju jedan uz drugog, i, naravno, rešavaju stvar. Pri tom ne samo one vezane za klimu, već i za samu zaveru u vladi, jer će se ispostaviti da neko sabotira otpočetka...

Upravo taj "trilerski" zaplet je ono što izdvaja Geostorm od sijaset SF-kataklizmičkih holivudskih filmova u poslednje vreme, kao što su npr. ArmageddonDeep Impact, pa čak i Independence Day (čiji je scenarista Dean Devlin ujedno i reditelj ovog filma!). Kada se tome doda i već pomenuti "šarm naivnosti", kojim ovaj film podseća na neke žanrovske ideje iz 1950-tih ili 1960-tih, naravno, obogaćene sasvim solidnim kompjuterskim efektima, dobije se pristojna zabava, što je nekad bio i primarni razlog odlaska u bioskope.

 

 

 • Komentari (10)

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

 • klikeras1
  member
  10.02.2018. 08:29
  Film pogledao tek sinoc, i u glavi mi nesto recenzija od The Shape Of Water, i rekoh bas da vidim jel isti lik napisao recenziju i za ovaj. Dokaz da se ukusi stvarno razlikuju.Grozota od filma.
 • Hogar Strašni
  Junior moderator
  13.01.2018. 19:48
  Nisu ni tako. Čini mi se da nisu povratili uloženo. [učitaj ceo komentar]
 • Danilo-Naissus
  Titlovi staff
  13.01.2018. 19:46
  Više komentara o ovom filmu OVDE.      * možda je oduvao finansijski, po kvalitetu teško.     [učitaj ceo komentar]