Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

BIG LITTLE LIES Jean-Marc Vallée

Jane Chapman je samohrana majka, koja sa sinčićem Ziggyem dolazi živjeti u mondeno mjestašce Monterey. Odmah po doseljenju upada u sukob sa Renatom, vođom jednog ženskoga „klana“, dočim odmah u njenu obranu staje Madeleine, liderica drugoga „klana“. Već u prvoj od sedam epizoda je jasno da je netko ubijen, te na dalje gledamo „odmotavanje“ događaja unazad, do trenutka koji je doveo do ubojstva....

 

Sapunica sa elementima satire i thrillera, nastala je u radionici slavnoga Davida E.Kelleya koji potpisuje serije kao što su „Zakon u LA“, „Pravda za sve“, te recimo najnovije Goliath. U njegovim serijama uvijek je u središtu određeni pravni problem, no vješto se izbjegava upasti u zamršenu mrežu sudskih slučajeva i spisa.

Šlag na tortu u ovoj mega seriji je zvjezdana ekipa. Reese Whiterspoon, Nicole Kidman, Alexander Skarsgard... Za probleme dokonih bogatašica i njihove svađe, tlapnje, seksualne i bračne probleme, odabrao je stvarno reprezentativnu ekipu. To je ujedno i najveći plus ove super uspješnice. Pomogao je i hit predložak, uspješna knjiga Liane Moriarty, istoga naziva kao i serija snimljena po predlošku.

Radnja serije Big Little Lies je smještena u mondeni Monterey, koji primjereno izgleda kao raj za „jadne“ bogataše. Produkcija je savršena kao što se i očekuje kada ti je na setu takva ekipa. No da bi serija zaslužila tako visoke ocjene, morala je biti i dobro napisana. Najveća vrijednost je upravo zanimljiv scenarij, koji vješto isprepliće živote razmaženih superbogatih domaćica. Njihove međusobne odnose i spletke, kao i muževe koji htjeli –ne htjeli bivaju uvučeni u igre njihovih dokonih ženica. Djeca su dosta važan dio radnje, te su ujedno i vidno najnormalniji dio toga bogatoga svijeta, koji mora ići na živce svakome tko gleda to pozorište taštine.

Thrillerska crta bude osigurala da se zalijepite za ekran, isčekujući svaku narednu od snimljenih sedam epizoda. Ono što je meni dodatno podiglo vrijednost ove šminkerske serije je jako pažljivo odabrano muzika. Nema epizode u kojoj se ne zalijepite za neku pjesmu koja se vrti kao main theme. Još da napomenem da je soundtrack rađen direktno za Itunes, toliko je dobar. Vodilo se računa stvarno o svemu, svakom i najmanjem detalju. Pohvale moraju ići i zvjezdanoj glumačkoj postavi, dobro su odradili posao. Serija je jako dobro dočekana od strane kritike. Mega popularne stranice, od IMBD-a pa sve do Rotten Tomatoes nemaju ništa osim pohvala za ovu uspješnicu.

Preporuka: Nikako se ne preskače serija u kojoj takva ekipa zajednički nastupa pod palicom takvoga majstora kao što je David E. Kelley. Ima tu svega, sapunice ponajviše, no u onome boljem i zanimljivijem obliku. Gledati svakako.

Recenziju filma "Hacker" pogledajte ovde: „HACKER“ Akan Satayev

Recenziju filma "Aftermath" pogledajte ovde: Aftermath

Recenziju filma "Mine" pogledajte ovde: Recenzija filma „MINE“ Fabio Resinaro,Fabio Guaglione

  • Komentari

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

    ;