Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Breaking Surface - Zanimljiv mali skandinavski ronilački horor

Dobro, nije baš horor, ali jeste napet od početka do kraja. Onaj "unutrašnji horor" - "psihloški". Tim zanimljiviji, što traje nepunih 80 minuta. Dakle, nema mesta za preveliku priču, samo akcija, i to manje-više ona podvodna. Za ljubitelje ronjenja i atmosfere iz skandinavskih filmova.

Polusestre Tuva i Ida krenu na tradicionalno zimsko ronjenje, ali desi se neočekivana nesreća i Tuva bude zaglavljena ispod kamena na dubini od 30 metara. Ida mora da spase svoju sestru po svaku cenu.Tim pre što je sličan incident pratio njih dve i kad su bile male, a majka je optužila stariju Idu da nije dovoljno pazila na Tuvu, i da bi ona bila odgovorna da se Tuva udavila. Pomoći sa strane nema, i polusestre sada, kada su odrasle, moraju same da se snađu, kako znaju i umeju i pobede nemilosrdne dubine norveških fjordova.

Oni koji su voleli SkjelvetBølgen sigurno će rado pogledati i šta nam je ponuđeno u Breaking Surface. Naravno, oni koji traže "uvek više" zameriće zašto ova priča o dve sestre nije razrađena još malo detaljnije, pa su tek uzgred dotaknuti neki odnosi iz njihovih života, gotovo potpuno insistirajući na dešavanjima "ispod vode". Oni koji se bave ronjenjem znaće da li su ta dešavanja toliko uverljivo prikazana da opravdaju "prevlast" nad eventualnim "iskakanjima" iz osnovne priče i detaljnijem analiziranju dešavanja u "neronilačkim" životima glavnih junakinja. Tek, evidentno je da je ovo film u kome skoro i da nema ostalih likova, odnosno da su i oni koji se tu pojavljuju samo na trenutke, mogli i da posluže razvijenijoj priči, odnosno psihološkoj studiji o dve polusestre koje su hridi života odvele na različite strane (u Švedsku i Norvešku, čak ovde i geografski).

Ako ne očekujete previše, osetićete zadovoljstvo napetosti tokom svih 80 minuta. Fotografija i kamera dovoljno su zavodljive da izmame uzdahe opčinjenosti trenutkom. E, sad, da li se u tih "faličnih" desetak minuta, koliko je recimo standarno filmsko trajanje, moglo "spakovati" još malo "mesa" (dobro, "ribe"), pa da bude još sočnije...

  

  • Komentari (3)

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

  • beogradski
    eXtreme member
    21.07.2022. 14:56
    Moze i da se preskoci
  • dzindzin16
    eXtreme member
    13.09.2020. 09:44
    Evo opet reklame za surovo prelepu Norvesku prirodu.Film kao film jos i moze da se pogleda jer ima dozu napetosti a u vezi spasavanja osobe koja je priglavljena na morskom dnu.Medjutim garantujem, da ce vecina publike pozeleti pojavu belog medveda(ipak ih nema na ovim geo prostorima), koji bi odgrizao glavu, na momente veoma iritantno nesposobnoj osobi u svim pokusajima spasavanja, druge osobe.Hvala na prevodu.
  • titlovi.com
    Approval team
    04.07.2020. 23:51
    Prijevod je uradio rozanik 👍
;

{{message}}

{{item.title}}