Anna - Nikita, Hanna, Dominika (t.j. Red Sparrow)...

... Dopunite niz (iz naslova)...

Još jedan film o tajnim ženskim agentima, očigledno veoma popularan kod filmadžija. Tako se ovom podžanru vratio i čuveni Luc Besson posle čak 29 godina i uspeha koji je postigao s Nikita. Dakle, u neku ruku, Anna je omaž samom sebi...

Dakle, ne treba očekivati ništa epohalno. Ali, s druge strane, već ime reditelja daje za pravo da se očekuje film bolji od kolona drugih na istu temu. I, to je otprilike tako. Ako se zanemari činjenica da ova ruska plavuša bije kao smrtonosna kombinacije nindže i John Wicka, te da doajenka Hellen Mirren glumi glavnu organizatorku ubica iz KGB, onda bi moglo da se kaže da je Luc napravio sasvim pristojan špijunski film.

Sasha Luss po prvi put u životu tumači neku glavnu ulogu. Tačnije, ovo joj je tek druga filmska uloga uopšte, nakon ne mnogo značajnog (i dugotrajnog) pojavljivanja u prethodnom Lucovom ostvarenju Valerian and the City of a Thousand Planets. Ipak, ne bih rekao da je mnogo slabija od svojih slavnih prethodnica, poput Jennifer Lawrence, Saoirse Ronan ili Anne Parillaud

U ovom filmu Sasha/Anna je obična Ruskinja, problematične prošlosti, koju "zbog savršenog engleskog", angažuje KGB da radi "prljave poslove" za njih. "Nameštaju" joj identitet poznate manekenka u Parizu, kako bi lakše dolazila do svojih "meta". I, ona - ubija li ubija... Dalje prepričavanje uništilo bi "draž gledanja filma", ali treba reći da su, naravno, u sve umešani i momci iz CIA, da Besson baš ne štedi mnogo "ni jedne, ni druge", pretvarajući svoj "igrokaz" prvenstveno u obračun s onima koji ne žele da gledaju zabavni film na ovu temu.

Ponekad je i to dosta... 

P.S. Meni se svideo i Valerian - Avatarov naslednik!...

 

  • Komentari (1)

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

  • 23.06.2019. 18:12
    Film podsjeća na Nikitu, ali nije ni čudo jer je režija ista, film je dobar , za razliku od novih filmova koji su puni kompjtorske tehnike ,ali... sad ono veliko ali , Film je pun grešaka a te greške utiječu itekako na film pa od trilera dođemo do komedije i to ne bilo kakve nego po meni najveće u poslijednjih 20 godina , e sad nabrojit ću samo neke stvari mislim da bude dosta dok ne pogledate sami , Rusija 1992 ,renault megane na parkingu, agenti 1992 koriste gsm telefone , sony erikson 768, motorolu, nokiju 3410 , koji će tek izaći 2000 tih godina, laptop , svi su ibm, lenovo laptopi iz 2000 godina ,, usb stick ?? uh kako je to daleko od 1992, sata 2.5 inch-a hard disk za laptop :) ajoj daleko , niz nastavite sami kad odgledate film :)