Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Dark Phoenix - Kad Jean postane Captain Marvelka...

Najnoviji X-Men, kažu da je i poslednji u franšizi, nasuprot prilično omalovažavajućim kritikama (na Rottentomatoes samo 23 odsto, IMDB - 5,9 ocena, a Metacritic - 43), ipak je... sasvim podnošljiv film!

Ja, nekako, ipak više preferiram one stare X-Manove, kada je Professor Xavier bio Patrick Stewart, MagnetoIan McKellen, a dobro zezanje nije moglo da se zamisli bez Wolverinea! Promena glumaca u vodećim likovima nekako je uslovila da mi se osećanja pomešaju (a, verujem i istinskim fanovima), pa osećam poteškoće da se srodim s onim u šta su se X-Menovi (i kako Raven - Jennifer Lawrence u ovom filmu mudro primeti - "X-Womeni") izrodili.

Ipak, Dark Phoenix ima svoje kvalitete, koje ne treba zanemariti kada se govori o njegovom mestu u istoriji ove filmske franšize. Dobro, puno toga je ostalo nedorečeno, puno je moglo i mnogo bolje, ali, ipak, konačan prizvod nije ništa slabiji od mnogih "več viđenih", pa bih se usudio reći da mu je plasman - "negde u sredini".

Zato, umesto prepričavanja, samo ću reći šta mi se čini da je moglo mnogo bolje...

Prvo i osnovno - nije baš najjasnije šta je uopšte ta kosmička sila koja zaposeda Jean Grey, to jest Sophie Turner, to jest Sansa Stark, i zbog koje se ona u ovom filmu pretvara u neku verziju Captain Marvelke (po moćima koje poseduje). 

Drugo i ništa manje važno - ko su uopšte ti vanzemaljci-negativci s kojima se naši junaci bore i koji žele da zaposednu našu planetu, a čiji je predvodnik Jessica Chastain, s jedanput - pazi "jedanput"!!! - pomenutim im imenom u celom filmu - Vuk!!! Zašto joj uopšte u tom slučaju davati neko ime, pa bilo ono i Vuk? I, ko su njeni pajtaši-vanzemaljci, koji su već kod nas? S kojim ciljem? I, šta će im uopšte kosmičkom silom zaposednuta Jean, kad su već tako jaki? Protraćeni negatici, reklo bi se...

E, sad, ima tu još dosta stvari koje su mogle ubedljivije, ali neka ih... Nekako i nije mnogo vidljivo da je ovo tek prvi rediteljski poduhvat koji je imao Simon Kindberg, scenarista ovog, ali i čak tri prethodna filma franšize - X-Men: ApocalypseX-Men: Days of Future PastX-Men: The Last Stand. Ako se u tkz "duhovnim" scenama i zapletima baš i ne snalazi najbolje, mora mu se odati priznanje za one akcione, od kojih je završnica ovog filma, ona u vozu, svakako, jedna od boljih viđenih u holivudskim blokbasterima u poslednje vreme.

Meni dovoljno za neopterećujući provod... Ništa više. Ali, ni manje...

  • Komentari (15)

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

  • Mizi
    eXtreme member
    28.12.2022. 23:37
    [QUOTE=JoxerTM] Mužnja para snimanjem mediokriteta se nastavlja.
    Kako to u Holivudu poimaju: dok bude ovaca, bit će i vune.

    Stoga da vas čujem: beeeeeeeeee[/QUOTE]
  • Bad Spenser
    Active member
    19.09.2019. 18:59
    Nema više zabave u ovim filmovima.
    Dosadno. preskočite ovaj deo.
    5/10
  • smuti
    Banned user
    16.09.2019. 00:59
    Solidan film 
;

{{message}}

{{item.title}}