Captain Marvel - Čekajući Endgame...

Threshy odgovor na Wonder Woman, ali kakav!

Marvel još jednom objasnio kako se pravi dobar superherojski film, a sve u službi predstojeće velike svetkovine - Avengers: Endgame.

Ako ste se oduševljavali Gal Gadot, onda joj je Brie Larson održala lekciju o tome kako biti ozbiljan u threshy filmu, koji, povremeno čak podseća i na nevinost ostvarenja tipa Flash Gordon.

Oni koji nisu do kraja upoznati i s "najtanjim crevcima" Marvelovog univerzuma, gledajući Captain Marvel imaće priliku da se upoznaju s osnovnim "ko-tu-koga-i-zašto". Shodno tome, ovaj film predstavlja dragoceno "vezivno tkivo", a opet ostavljajući dovoljno mesta i za neke nove filmove u kojima će pomenta Brie biti glavna zvezda i graditi svoj univerzum zasebno...

Da kvarim spojlerisanjem, ovo je priča o poreklu lepe "kapetanke", o tome kako se našla u sred intergalaktičkog rata između mističnih civilizacija superherojskih osobina, o tome kako je odbranila Zemlju od istih, ali o tome kako se ona uklapa u slagalicu znanu nam kao The Avengers.

Naravno, ovo nije film bez mana. Ali, ima mnogo više "vrlina", pa se te "mane" daju i oprostiti. Poneka "rešenja" su baš "originalna" i "veličanstvena", kao, na primer ono o tome kako je Nick Fury izgubio oko. 

Stripovska ikonografija uveliko je nadmašila "logičku", ali takva doziranost samo može biti dodatna vrednost ovakvoj vrsti filma, što kod nekih ranijih "žanrovskih" ostvarenja i nije bio baš slučaj.

Jedino ta besmislenost pravljenja "postcredit" scena... Šta je poenta? Znajte da ih ovde ima dve, a da za onu drugu treba sačekati celu odjavnu špicu. Vredi... Ali, ko je smislio tu "modu" uopšte???

Sve u svemu, Gal Gadot - budi ljubomorna!

 

 • Komentari (42)

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

 • 14.04.2019. 12:37
  Moj neki pogled na recenziju filmova ( ovde cu se zadrzati na MARVEL I DC) se svodi na pregled svetske kritike I odvojenog misljenja autora recenzije. Ipak ko cita recenziju trebao bi iz nje nesto da sazna. Sada kod svakog filma ima mnostvo kriterijuma koji se analiziraju, a gledaoci ih razlicito ocenjuju I prave sopsvetnu lestvicu medjusobno im dajuci prednost . Neko voli jednostavno Marvel, neko voli efekte, neko me je merilo ko su glumci, itd. Ja licno kod stripova I njihovih ekranizacija (puno sam citao stripova, I gledao sto igranih, sto animiranih serija I filmova) najvise pridajem znacaj “dramatizaciji” sto je usko povezano sa prenosenjem vecinom radnje i likova iz stripa, kao I vremenskom linijom njihovog pojavljivanja, kao I nekih bitnih cinjenica iz stripova koje ne bi smele da menjaju( mislim u Thor: Ragnarok radnja stripa iz 2012god, a ubacen deo Planet Hulk koji veze sa tim nema, gde je umesto Silver Surfer-a , Thor a izasao pre njega. Mada sta pricati o filmovima koji su zaradili 4 milijarde dolara ali navescu par primera. Captain Marvel koja kako pisu strani sajtovi ima elemente iz Kree-Skrull war gde pritom nema nikakvu ulogu Carol Danvers , koja ce tek kasnije postati Ms.Marvel tj. dobiti moci , a posle 30 godina postati Captain Marvel ( stripovima po kojima se rade filmovi poslednjih godina, dakle po novim stripovima ne po starim). Moze se reci da serija Inhumans ima mnogo vise veze sa tim stripom, pritom su oni nepravdeno zanemareni, a imaju mnogo veze na desavanja u Marvelovom svetu. Takodje nece imati nikakvu ulogu u Infinity war-u (mozda sa stripom Infinity) I nastavku koji nema veze sa serijom stripova iz devedesetih godina, jedino sto Thanos sklapa rukavicu I nestaje pola likova, a koji je odgovor na DC-ev Crisis on infinite Earths. Ovo pominjem sto sam predvideo neuspesne Marvelove igrane serije I DC-jeve filmove. Ko ce da gleda seriju o Iron fist-u junaku koji ima jednu moc I to nista posebno, ili Luke Cage koji se bori sa kim I protiv koga?. Mogli su staviti tv-mini seriju o Adam Warlock-u, Dr.Doom-u itd. To je problem kod DC-a jer su ispucali Batman-a I Superman-a, nijedan crossover nemaju osim Death of Superman, ali to pokusavaju da poprave serijama I animiranim filmovima, posebno su uspeli sa ovim drugim. Shazam da bi uspeo morao je da bude ozbiljniji nesto kao Doctor Strange, njegovo detinjstvo je tesko, mozda su trebali ubaciti njegovu borbu sa Black Adamom, a za salu ostaviti likove iz Teen titans I Doom patrol. Ubacuju sledeci film Joker, dokle vise, gde su Darkseid, Brainiac , Anti-Monitor, I drugi, a Marvel ide sa Dark Phoenix (verovatno cu to gledati sa paznjom) I Endgame, realno unapred razvalice Box Office. Zanimljivo da je vecina glavnih likova Marvela zasnovana na DC-jevim likovima ,I da DC-ima ozbiljne zaplete I kompleksan univerzum, Marvel I dalje ima konstantnu publiku I sije DC. A Gal Gadot , ili, tj. Wonder Woman su pogodili 100 %, I nije mi nikako za poredjenje sa drugim likovima.
 • noxovac93
  Active member
  12.03.2019. 00:24
    WOW marvelovo sranje je zaradilo pare- kakav sok. Gledaj sad kad obori rekord po najvecem padu gledanosti u drugoj nedelji prikazivanja. [učitaj ceo komentar]
 • Dee_Monk
  eXtreme member
  11.03.2019. 22:34
  Divx titlovi- propali.... [učitaj ceo komentar]