Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Film po albumu Boba Dylana

najave

18.10.2018.

Film po albumu Boba Dylana

Neobičan projekat treba da režira Luca Guadagnino, a inspiracija će mu biti jedan od najpoznatijih albuma slavnog muzičara - Blood on the Tracks - koji je ovaj objavio još 1975. godine.

Reditelj horora Suspiria zamislio je da se radnja filma "vrti" oko tema koje je Bob Dylan opevao u hitovima poput “Tangled Up in Blue”, “Simple Twist of Fate” ili “Shelter from the Storm”. Za pisanje scenarija zadužen je nagrađivani Richard LaGravenese, između ostalog nominovan i za "Oskara" za film The Fisher King.

Do saradnje između Guadagnina i LaGravenesea dolazi prvi put, a sam reditelj je insistirao da baš LaGravenese piše scenario. Ovaj je to i učinio, pa je tako nastao scenario od 180 strana, napisan u periodu od aprila do jula ove godine.

Dylanovo ostvarenje "Blood on the Tracks" doživeće svoje reizdanje 2.11.2018., kao deo takozvane "Bootleg" kolekcije, nazvane "More Blood, More Tracks", koju će sačinjavati šest diskova. Na njemu će se naći i neke od do sada potpuno nepoznatih, alternativnih verzija mnogih Dylanovih pesama...

Inače, premijera Suspiria zakazana je za 26.10. a Guadagnino planira da režira i nastavak Call Me by Your Name. LaGraveneseov poslednji scenaristički poduhvat bio je 2016. godine -  The Comedian, u kome je glumio Robert De Niro.

  • Komentari

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}