Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Green Book najbolji u Torontu

novosti

17.09.2018.

Green Book najbolji u Torontu

Film koji je režirao Peter Farrelly, po mišljenju publike, izabran je za najbolji na ovogodišnjem Toronto Film Festivalu. održanom od šestog do 16. septembra u ovom kanadskom gradu.

Green Book je istinita priča o Toniju Lipu (Vigo Mortnesen), italijansko-američkom izbacivaču, koji je 1962. godine bio unajmljen da vozi po turneji dr Dona Širlija (Maheršala Ali), jednog od najboljih džez pijanista na svetu. Turneja je obuhvatala put od Njujorka do dalekog juga. S obzirom da je dr Don Širli bio afričko-američkog porekla, oni su se tokom putovanja oslanjali na vodič “Negro Motorist Green Book”, pomoću kojeg su tražili motele, restorane i benzinske pumpe na kojima bi bili dobrodošli. Na tom putu oni će se međusobno upoznati, kao što će upoznati i okolni svet u kome žive nailazeći na rasizam, opasnost i na neočekivanu humanost ponekad.

Ova nagrada smatra se i dobrim pokazateljem i ko je jedan od najpzbiljnijih kandidata u trci za "Oskara", pošto su filmovi nagrađeni u Torontu do sada pet puta dobijali najprestižniju filmskunagradu. Bili su to: Slumdog Millionaire12 Years a SlaveThe King's SpeechAmerican BeautyChariots of Fire. Godine 2016. nagrada publike u Torontu pripala je filmu La La Land, a prethodne - Three Billboards Outside Ebbing, Missouri. Oba ova filma, takođe, bili su nominovana za "Oskara za najbolji film"...

  • Komentari (2)

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

  • baho
    Senior translator
    17.09.2018. 14:57
    Trailer je jako zanimljiv. Djeluje kao divna priča o prijateljstvu dva naizgled dijametralno suprotna lika u teškim vremenima (vrijeme rasnih previranja u Americi).
    Imamo temu za film ovdje:
    https://ba.titlovi.com/filmovi/green-book-3123530/
  • beogradski
    eXtreme member
    17.09.2018. 14:12
    Video sam jos pre nekoliko dana, mozda i nekoliko nedelja, trejler i mogu reci tj. napisati da je Danac ponovo dao odlicnu ulogu. Vigo je zaista dobar glumac.
;

{{message}}

{{item.title}}