Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Mafijaški krimić-mjuzikl italijanski film godine

novosti

24.03.2018.

Mafijaški krimić-mjuzikl italijanski film godine

Iznenađenje ili ne, tek jedan krimić urađen u formi mjuzikla poneo je titulu najboljeg filma godine u Italiji. U pitanju je ostvarenje Ammore e malavita, a osim nagrade za najbolji film, članovi Italijanske akademije za film, proglasili su ga za najboljeg i u kategorijama - "Najbolja glumica u sporednoj ulozi" (Claudia Gerini), "Najbolji zvuk", "Najbolja originalna pesma" i "Najbolji kostim".

Film je neobična saga o jednoj mafijaškoj porodici. U nameri da spreči muževljevu smrt, Donna Maria šalje plaćenika da iscenira njegovo ubistvo, a zatim lažira sahranu, dok joj se muž krije na tajnom mestu. Ali, medicinska sestra vidi da je Don Vincenzo živ u bolnici, iako je čula na TV da je mrtav. Da bi je ućutkao, Don Vincenzo naredi svojim najboljim telohraniteljima da je pronađu i ubiju. Ali, ona je jedina devojka koju je verni Ciro ikada voleo, a raskinuli su kada je on ušao u kriminalne vode. Da bi je spasao, Ciro krije Fatimu kod svog ujaka. Počinje krvava borba u kojoj se sukobljavaju čak i dojučerašnji prijatelji...

Film je premijerno prikazan na prošlogodišnjem festivalu u Veneciji, gde je dobio dve nagrade - za najbolju produkciju i celokupnu glumačku postavku.

 

 

  • Komentari

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}