Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Fifty Shades Freed - Dobro je da su svršili

Odavno jedna trilogija nije bila besmislenija nego ova. Naravno, ima onih (domaćica?) koji se neće složiti s ovom tvrdnjom, ali meni još od prvog filma Fifty Shades of Grey nije jasno šta bi "ovo", zapravo, trebalo da predstavlja. A, ovaj put, zamislite, čak se moje mišljenje i poklopilo s velikom većinom "zvaničnih" (i na IMDB, i na "Rottentomatoes" i na "Metascore"). Ipak, ovi filmovi su, nekako, pronalazili put po gledalaca, pa su opravdavali svoje postojanje bar kavntitetom, ako ne i kvalitetom.

Slična stvar je i s poslednjim - Fifty Shades Freed. Odnosno, ne "slična", već gotovo ista. Užasan scenario, loša gluma, zaplet koga nigde nema, erotika kao u kuvane noge... Onda nije ni čudo što glavni glumac Jamie Dornan izjavljuje da mu je ovo poslednja uloga ovog tipa i da je vreme da krene u neke nove glumačke izazove.

Zapravo, o čemu se radi u ovom filmu, pretrpanom ne samo klišeima, već najgorim šniranjem koje ti klišei mogu da izazovu. Dakota i Jamie su postali muž i žena, i dalje praktikuju svoje sado-mazo (ili kako se već zovu) igrice, ali sad ova "erotska šarena laža" biva obogaćena i trilerskim elementima, sve sa jurnjavom kolima od pomahnitalom "bivšeg" u stilu Fast & Furious. Pri tom je sve izvedeno i snimljeno uz potpuno nipodaštavanje bilo kakvih žanrovskih odrednica, uostalom, baš kao i "originalna" erotska rešenja. 

"Kapetane, kapetane, jel sav ovaj avion tvoj?", u jednom trenutku kao da uzvikuje ushićena Dakota!

"Pa jeste, ja sam privatni preduzetnik", odgovara Jamie neuverljivo, pokušavajući da opravda svu glupost koju mu je nametnuo turobni scenario koji se divi onima koji imaju privatni avion, pri tom potpuno zanemarujući to što danas privatne avione ima skoro svaka dobrostojeća preduzetnička šuša i što je posedovanje istog odavno prestalo da bude merilo bilo čega.

I tako još bezbroj potpuno sumanutih scenarističkih rešenja...

I, zasta, jedina svetla tačka cele ove trilogije ostaje to što je ona konačno - svršila. Jer, postoje tri besmislene knjige i napravljena su tri besmislena filma. Radujemo se - jer četvrti film nikada neće biti snimljen!

 

 

  • Komentari (23)

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

  • Maya1
    member
    28.02.2019. 20:55
    Kako se moze pogledati ovaj film?hvala
  • Freak37
    eXtreme member
    30.05.2018. 23:52
    Tesko sranje
  • 16.04.2018. 11:08
    Bas kako ste i rekli....dobro je pa su svrsili!
;

{{message}}

{{item.title}}