Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Film kompletno snimljen mobilnim!

najave

17.01.2018.

Film kompletno snimljen mobilnim!

Na ovogodišnjem Berlinskom filskom festivalu biće prikazan i jedan film kompletno snimljen - mobilnim telefonom!

U programu namenjenom deci i mladima, tako će se naći i komedija provokativnog naziva - High Fantasy.

U pitanju je film nastao u koprodukciji Južne Afrike i Luksemburga (!), koji je režirala Jenna Cato Bass. To je njen drugi celovečernji igrani film, nakon Love the One You Love iz 2014. godine.

Film High Fantasy govori o grupi prijatelja ide na kampovanje, duboko u južnoafričkoj unutrašnjosti. Međutim, probudivši se, shvataju da su zamenili svoja tela. Njihovo kulturno nasleđe i iskustvo sada postaje još intenzivnije. Prepušteni sebi, u divljini, moraju da prevaziđu međusobne razlike kako bi povratili svoje prave živote.

Tih četvoro glavnih junaka su: crnkinja Xoli (Qondiswa James); bogata belkinja Lexi (Francesca Varrie Michel), čiji roditelji i poseduju zemljište na kom kampuju; aktivistkinja Tatiana (Liza Scholtz); i Thami (Nala Khumalo), jedini momak u družini, koji se tu našao samo zato što je Lexina porodica insistirala da je čuva neki muškarac.

Ovako sklopljen found-footage film, sastavljen je od snimaka načinjenim mobilnim telefonima četvoro junaka, a zatim sklopljenim u jedinstvenu priču. Film je postigao veliku popularnost u Južnoj Africi, a festival u Berlinu je prilika da ga vide i u ostatku sveta. 

  • Komentari

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}