Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Film koji otvara Sundance 2018

najave

16.01.2018.

Film koji otvara Sundance 2018

Jedan brazilski film odabran je da otvori jedan od najprestižnijih svetskih  festivala tkz. "nezavisnog filma". Sundance 2018. biće održan od 18.1. do 28.1. u Park Sitiju, u Juti.

Brazilsku dramu Benzinho režirao je Gustavo Pizzi, koji je i koscenarista, dok glavnu ulogu tumači velika lokalna zvezda Karine Teles, takođe koscenaristkinja (njihov zajednički projekat bio je i film Riscado iz 2010. godine, a glumila je i u nagrađivanim delima poput O Lobo Atrás da Porta ili Madame Satã)

Radnja filma Benzinho govori o Irenai 38-godišnjakinji, koja je udata za 45-godišnjeg Klausa. Oni žive u malom gradu Petrópolis, na obodu Rio de Janeira. Imaju četvoro dece - Fernanda (16); Rodriga (10) i blizance (5). Par se godinama bori da završi novu kuću. Irena radi kao nezavisni prodavac dok završava srednju školu. Klaus vodi malo fotokopirnicu i knjižaru. Najstariji sin Fernando igra rukomet. Nakon dobre sezone, pozvan je od profesionalnog kluba iz Nemačke. Napustiće porodičnu kuću mnoge ranije nego što je očekivano. Ireana mora da se izbori s tim da će je napustiti najstariji sin i prilagoditi se novim životnim okolnostima.

Projekat Benzinho predstavljen je u radnoj verziji na Festivalima Kanu, 2013. godine i Roterdamu dve godine kasnije. 

  • Komentari

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}