Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

The Shape of Water - Zar je to Del Toro???

Mnogo toga je pogrešnog u vezi s ovim filmom. Del Toro jeste napravio nešto što izaziva brojne diskusije, potpuno sludevši kritičare i "običnu" publiku, ali osim tog "marketinškog uragana" malo toga zapravo je vanserijsko u ovom ostvarenju.

Da li je Del Toro hteo da napravi omaž sličnim horor filmčićima iz 1950-tih?

Ili je hteo da napravi "savremenu" verziju Beauty and the Beast?

Ko će ga znati...

Tek, reditelju koji iza sebe ima filmove poput El laberinto del fauno ili Hellboy, ne ide ovako površno, pre svega scenaristički, bavljenje "ovakvom" filmskom "umetnošću.

Dajte, tajanstveno vodeno biće dovedeno u tajanstvenu laboratoriju, koga iz nje otima zaljubljena nema čistačica!??? Pri tom, ona ima direktan pristup kavezu/bazenu u koji je smešteno vodeno biće, a o koga se otimaju vojska i Rusi!??? I ne samo ona, već i njena koleginica u smeni. To nije ni naivno, već prilično obespokojavajuće... po pisca scenarija za jedan ovakav film!

Ko je gledao Creature from the Black Lagoon iz 1954. godine, biće ga sramota šta je Del Toro ovde uradio.

Da ne pričam o tome da je Andrzej Żuławski snimio Possession, hardcore/horor-ljubavnu varijaciju priče o iskušenjima seksa još 1981. godine, u kojoj je Isabelle Adjani ostala nedosegnuta veličina za emocije koje ovde želi da nam pruži Sally Hawkins

Šta je Del Toro gledao sve ovo vreme? Koje filmove?

Sve u svemu, ko može da proguta dva sata scenarija prema kome i onaj za Jumanji: Welcome to the Jungle izgleda kao da ge je napisao Tolstoj, neka pogleda.

Zaista, biće prilično "degute" ako ovaj film dobije nekog "Oskara". A, biće ih, kako prognoziraju. Kolektivna hipnoza, šta li je?

  • Komentari (104)

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

  • dzindzin16
    eXtreme member
    22.12.2019. 21:52
    Shenon je car, kralj a film ko film.
  • amir.mira
    member
    06.04.2019. 22:37
    film je predivan, ovo je pravi mali biser u kršu savremenih filmova, ovo je upravo ono što nam nedostaje, vekovima, romantike, bajkovitosti i sretnog kraja. Dosta više surove, sebične, isključivo interesne realnosti, samo malo iluzije u ovom strašnom životu, koji svi odživljavamo. Ocena od strane mene je maksimalna, želim da nam je puno ovakvih ostvarenja...
  • Stole Haringa
    eXtreme member
    08.04.2018. 06:40
      Ja bi ih tužio i od njih napravio jarca živodarca. Konkretno, od Tora i njegovih finasijera.

    The Spirit of the Beehive (1973)

      Pisaom sam u ovoj temi da je Toro obradio Duh košnice i napravio Panov lavirint. Na istovetan način kako je snimio i ovo šljašteće  čudo za koje je nagrađen. Nemam ništa protiv, drago mi je što tipovi poput Bakonje postoje i rade to što rade. Demonstriraju kakvi su i koliko su likovi koji naturaju famoznu različitost lažni. Baš kao i famozni Oskar koji takve ljude nagrađuje. Mene lično zabole uvo da li je neko Meksikanac ili Egipćanin, zanima me kakav je u poslu koji radi. Nečiji politički, religijski ili bilo koji drugi stavovi me ne zanimaju osim ako nisu u pitanju ekstremi. Nacoši, lažovi, lopuže i ostala fina gospoda spadaju u u ekstreme.

;

{{message}}

{{item.title}}