The Shape of Water - Zar je to Del Toro???

Mnogo toga je pogrešnog u vezi s ovim filmom. Del Toro jeste napravio nešto što izaziva brojne diskusije, potpuno sludevši kritičare i "običnu" publiku, ali osim tog "marketinškog uragana" malo toga zapravo je vanserijsko u ovom ostvarenju.

Da li je Del Toro hteo da napravi omaž sličnim horor filmčićima iz 1950-tih?

Ili je hteo da napravi "savremenu" veriju Beauty and the Beast?

Ko će ga znati...

Tek, reditelju koji iza sebe ima filmove poput El laberinto del fauno ili Hellboy, ne ide ovako površno, pre svega scenaristički, bavljenje "ovakvom" filmskom "umetnošću.

Dajte, tajanstveno vodeno biće dovedeno u tajanstvenu laboratoriju, koga iz nje otima zaljubljena nema čistačica!??? Pri tom, ona ima direktan pristup kavezu/bazenu u koji je smešteno vodeno biće, a o koga se otimaju vojska i Rusi!??? I ne samo ona, već i njena koleginica u smeni. To nije ni naivno, već prilično obespokojavajuće... po pisca scenarija za jedan ovakav film!

Ko je gledao Creature from the Black Lagoon iz 1954. godine, biće ga sramota šta je Del Toro ovde uradio.

Da ne pričam o tome da je Andrzej Żuławski snimio Possession, hardcore/horor-ljubavnu varijaciju priče o iskušenjima seksa još 1981. godine, u kojoj je Isabelle Adjani ostala nedosegnuta veličina za emocije koje ovde želi da nam pruži Sally Hawkins

Šta je Del Toro gledao sve ovo vreme? Koje filmove?

Sve u svemu, ko može da proguta dva sata scenarija prema kome i onaj za Jumanji: Welcome to the Jungle izgleda kao da ge je napisao Tolstoj, neka pogleda.

Zaista, biće prilično "degute" ako ovaj film dobije nekog "Oskara". A, biće ih, kako prognoziraju. Kolektivna hipnoza, šta li je?

 • Komentari (43)

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

 • Stole Haringa
  eXtreme member
  20.01.2018. 07:01
    Posle Panovog lavirinta koji je plagijat digao sam ruke od del Tora koji svoju ispraznost popunjava specijalnim efektima koji su sami sebi svrha. Može mu se, iza njega je uvek dobra reklama i medijska pažnja.
 • jeje cantiq
  Banned user
  19.01.2018. 23:36
  Slobodno ti pretjeruj, ja sam odgovorila kolegici koja se bunila zbog prostačenja 
 • IgaBiva
  eXtreme member
  19.01.2018. 23:21
  NE Mislim da bas opasno preterujem. Mozda malo😊 Ali I to je marketing, zar NE? Niko nije savrsen😉