The Shannara ChroniclesPogledaj trailer!

TV serija

fantazija, naučna fantastika, avantura (2016)

The Shannara Chronicles

Ocena korisnika
Odlično!
7,5
The Shannara Chronicles

Naslov:

Kronike Shannara

Godina:

2016

Žanr:

fantazija, naučna fantastika, avantura

Trajanje:

42 min

Autor:

Alfred Gough
, Miles Millar


Glavne uloge:


Manu Bennett
  >  Allanon
Ivana Baquero
  >  Eretria
Austin Butler
  >  Wil Ohmsford
Aaron Jakubenko
  >  Ander Elessedil
Poppy Drayton
  >  Amberle Elessedil
Emilia Burns
  >  Commander Tilton
Marcus Vanco
  >  Bandon
John Rhys-Davies
  >  Eventine Elessedil
Daniel MacPherson
  >  Arion Elessedil
Jed Brophy
  >  The Dagda Mor
Brooke Williams
  >  Catania
James Remar
  >  Cephelo
Reon Bell
  >  Nine-Year-Old Lorin
Mattias Inwood
  >  Lorin
Miranda Wilson
  >  Kael

Opis:


Tisuće godina nakon uništenja naše civilizacije planet Zemlja je podjeljena u Četiri zemlje čiji stanovnici su mješavina rasa koja uključuje vilenjake, patuljke, trolove, gnomove i ljude. U središtu je obitelj Shannara čiji su potomci ojačani magičnim moćima i čije avanture neprestano mjenjaju budućnost svijeta. Kako se priča odmotava saznaje se da mračne sile, za koje se vjerovalo da su poražene, počinju ugrožavati svijet. Amberle (mlada vilenjačka princeza), Wil (zadnji potomak obitelji Shannara) i Eretria (lutalica iz rase ljudi) shvaćaju da samo oni imaju moć zaustaviti zlo koje nadolazi, ali da moraju sklopiti teško savezništvo.

Wil Ohmsford (igra ga Austin Butler) – Wil je mlad čovjek koji se pokušava snaći u apokaliptičnom svijetu. Kao polu-čovjek, polu-vilenjak suočen je s predrasudama cijeli život. U očajničkim pokušajima da napusti svoje maleno selo Wil saznaje da je posljednji potomak obitelji Shannara koja ima sposobnost kontrolirati bezvremensku i moćnu magiju. Wil isprva odbacuje svoje novopronađeno nasljedstvo, ali ga naposlijetku ipak prihvaća suočen s ogromnom opasnošću.

Amberle Elessedil (Poppy Drayton) – Amberle je princeza i čistokrvna vila. Kao mala ostala je bez roditelja, ali je svejedno izrasla u čvrstu, strastvenu, pametnu i odlučnu djevojku koja želi ostaviti traga i izvan svojih kraljevskih dužnosti. Postala je prva djevojka u Izabranima, tajnog društva posvećenog obrani Ellcryja.

Eretria (Ivana Baquero) – Eretria je odrasla u grupi lutalica I lopova te je od malih nogu bila primorena vjerovati svojim instinktima kako bi preživjela. Život je nije mazio što je kod nje uzrokovalo veliko nepovjerenje prema svima. Susret s Amberle i Wilom prvo joj se činio kao savršen bijeg od njezine bande, ali s vremenom shvaća da je to možda bila njezina sudbina.

Allanon (Manu Bennett) – Allanon je posljednji Druid, član drevnog reda zaštitnika čiji članovi žive stoljećima koristeći magiju. Kada Ellcryji počnu umirati, a demonske sile zaprijete uništenjem svijeta na njega će past zadatak slaganja neobičnog savezništva Wila, Amberle i Eretrie.

“Kronike Shannara” nastale su po uzoru na istoimenu knjigu Terryja Brooksa. Autori i izvršni producenti su Alfred Gough I Miles Millar (radili su na seriji “Smallville”), dok se kao još jedan izvršni producent pojavljuje Jon Favreau (režiser dva nastavka “Iron Mana”). U ostalim ulogama se pojavljuju Aaron Jakubenko (kao Ander) te John Rhys Davies (kao Eventine). Serija je snimana na Novom Zelandu.
Loading...
 • Pogledajte slične sadržaje
 • Komentari (43)
 • Stitchers

  Stitchers (2015)

  drama, kriminalistički, naučna fantastika

  Mlada žena regrutirana je u tajnu državnu agenciju, sa zadatkom da se "ubaci" u sjećanja nedavno preminulih žrtvi, kako bi pronašla ubojice.
 • Dark Matter

  Dark Matter (2015)

  drama, naučna fantastika, triler

  Nedugo nakon američke premijere dolazi nam potpuno nova akcijska svemirska serija od scenarista 'Zvjezdanih vrata', a nadahnuta je istoimenom serijom stripova. Posada plaćenika budi se iz hibernacije...
 • Second Chance

  Second Chance (2016)

  drama, naučna fantastika

  Sedamdesetpetogodišnji Jimmy Pritchard (gostujuća uloga Philip Baker Hall, Moderna obitelj, Magnolia) sjena je čovjeka kakav je nekad bio. Pijanac, ženskar i otac kojem je posao uvijek bio važniji od...
  Visoko ocenjena serija!
 • Colony

  Colony (2016)

  akcija, naučna fantastika, avantura

  Smeštena u blisku budućnost, serija govori o porodici koja mora doneti teške odluke u pokušaju da preživi. Žive u Los Anđelesu, koji je okupiran od strane uljeza. Dok jedni sarađuju s vlastima, kako...

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

 • Boleman
  member
  13.11.2017. 20:17
  Uživao sam u knjizi "Mač od Šanare" nekada paa me i serija obradovala.....Ipak mislim da je previše "ušminkana" i rađena pre svega za mlađu da ne kažem teen populaciju, što bi nas nešto malo starije trebalo da odbije.Lično volim ovaj žanr a vidim da je i pisac jedan od producenata pa valjda je dozvolio da se likovi tako ponašaju i izgledaju, kao i sve ostalo. Sve u svemu, lepo je što je Šanara na ekranima.
 • *MARKO CAR*
  Senior translator
  27.08.2017. 01:44
  konačno 2.sezona!11.oktobra! http://youtube.com/watch?v=Yv4qxrjjQUU sad je na tv Spike, MTV više neće da radi. [učitaj ceo komentar]
 • 22.05.2017. 16:51
  Dakle, ovdje imamo futursitički opisanu možemo reći modernu bajku sa elementima fantazije. Vidim da su dosta uložili u ideju i mislim da su večinom uspjeli. Malo me ideja serije podsjeća na neke sf-video igre. No , dakle kao sf-bajka-misterija prolazi sa visokom ocjenom. Vidjet ćemo u drugoj sezoni što je autor mislio reći... Ocjena ...1-5 . 4