The KnickPogledaj trailer!

TV serija

drama, istorijski (2014)

The Knick

Ocena korisnika
Odlično!
8,592%
The Knick

Naslov:

Hirurg

Godina:

2014

Žanr:

drama, istorijski

Trajanje:

58 min

Autor:

Jack Amiel
, Michael Begler


Glavne uloge:


Michael Angarano
  >  Dr. Bertie Chickering Jr.
Eric Johnson
  >  Dr. Everett Gallinger
Clive Owen
  >  Dr. John W. Thackery
Juliet Rylance
  >  Cornelia Robertson
Eve Hewson
  >  Lucy Elkins
Jeremy Bobb
  >  Herman Barrow
André Holland
  >  Dr. Algernon Edwards
Chris Sullivan
  >  Tom Cleary
Cara Seymour
  >  Sister Harriet
Grainger Hines
  >  Captain August Robertson
Maya Kazan
  >  Eleanor
Charles Aitken
  >  Henry Robertson
Leon Addison Brown
  >  Jesse Edwards
David Fierro
  >  Inspector Jacob Speight
Tom Lipinski
  >  Phillip Showalter

Opis:


Njujork, 1900. Bolnica Nikerboker je dom inovativnim hirurzima, bolničarkama i osoblju koje pomera granice medicine u vreme kad je stopa smrtnosti bila zapanjujuće visoka, a antibiotici nisu postojali. Novopostavljeni načelnik hirurgije je briljantni, arogantni otpadnik, dr Džon Tekeri, s čijom zavisnošću od kokaina i opijuma mogu da se mere samo njegova ambicija za medicinskim otkrićima i želja za dobrim glasom među svojim kolegama.
U bolnicu sa samo belim osobljem i pacijentima, dolazi izuzetno talentovan Afroamerikanac, diplomac Harvarda, dr Aldžernon Edvards, koji mora da se bori za poštovanje dok pokušava da nađe svoj put u veoma rasistički nastrojenom gradu.

Pokušavajući da zadrži svoju reputaciju u pružanju kvalitetne nege i da istovremeno zarađuje, bolnica Nikerboker se trudi da privuče bogatu klijentelu, dok se bukvalno bori da ostane otvorena.
S Klajvom Ovenom ("Potomci", HBO-ov "Hemingvej i Gelhorn", kandidat za Oskara u filmu "Bliskost") u glavnoj ulozi i u režiji Stivena Soderberga ("Neželjena dejstva", dobitnik Oskara za "Putevi droge", dobitnik Emi za HBO-ov "Moj život s Liberačijem")


O Likovima:
Dr Džon Tekeri (Klajv Oven) je arogantan, egocentričan i briljantan hirurg koji stalno radi do kasno u noć, ali ipak uspeva da zasija na hirurškoj pozornici.

Dr Aldžernon Edvards (Andre Holand) je talentovan hirurg koji je završio Harvard - jedini crnac koji je diplomirao u svojoj generaciji - čija je odlučnost da ga prihvate zbog njegovih sposobnosti, uprkos rasnih predrasuda, udružena s njegovom željom da nauči sve što može od dr Tekerija koji ga otvoreno prezire.

Herman Barou (Džeremi Bob) je ulizički, prevarantski, pohlepni upravnik bolnice koji bi sadio tikve s đavolom kako bi osigurao da Nikerboker, i on sam, ostanu na površini.

Kornelija Robertson (Džulijet Rajlans) nije samo upravnica bolničke kancelarije za socijalnu zaštitu, već i predsedava bolničkim odborom ulagača, kao opunomoćenica svog oca, brodovlasničkog tajkuna, kapetana Ogasta Robertsona (Grejndžer Hajns).

Lusi Elkins (Eva Hjuson) je naivna, mlada medicinska sestra iz Zapadne Virdžinije, koja je došla u Njujork radi avanture, a u Niku je toga našla više nego što je mogla i da zamisli.

Dr Bertram "Berti" Čikering Mlađi (Majkl Andžarano) je revnostan hirurg stažista, koji je došao u Nik radi romanse i uzbuđenja učenja od revolucionarnog hirurga.

Tom Kliri (Kris Salivan) je sirov i srdačan irski vozač ambulantnih kola, koji prima mito od bogatih pacijenata Nika i veoma uživa u maltretiranju onih koji mu se nađu na putu.

Sestra Harijet (Kara Simor) je irska katolička kaluđerica koja vodi sirotište pripojeno Niku. Njena staloženost krije tajni život koji će se vratiti da je proganja.

Dr Everet Galinger (Erik Džonson) je častoljubiv hirurg i deo Takerove ekipe, čija nada da će biti imenovan za asistenta šefa hirurgije biva uništena kada ta pozicija pripadne pridošlici.

Džejkob Spejt (Dejvid Fiero) je inspektor ministarstva zdravlja, koji iskorišćava privilegije svoje pozicije, tražeći nagradu za svakog pacijenta kojeg dovede u Nik.

Elenor Galinger (Maja Kazan), mlada majka i odana žena Evereta Galingera, žarko želi da vidi svog muža kako uspeva u Niku.

Dr Dž. M. Kristijansen (Mat Fruer) je Nikov posvećeni šef hirurgije, koji ne priznaje neuspeh kao mogućnost.
  • Pogledajte slične sadržaje
  • Komentari (9)
  • Quarry

    Quarry (2016)

    drama, kriminalistički, triler

    „Kvori govori o Meku Konveju, marincu koji se vraća iz Vijetnama u Memfis i uviđa da ga oni koje voli izbegavaju, a da ga svi ostali preziru. Dok pokušava da se suoči sa svojim ratnim iskustvima...
  • Boardwalk Empire

    Boardwalk Empire (2010)

    drama, istorijski, kriminalistički

    Atlantik Siti, 1921. godina. U gradu čija su bogatstva presušila uvođenjem prohibicije, Naki Tomson (Stiv Bušemi), plaća visoku cenu kao vrhovni gospodar „svetskog igrališta“. „Carstvo poroka“ je...
  • True Detective

    True Detective (2014)

    drama, kriminalistički, misterija, triler

    Bizarno ubistvo spaja tri policajca i jednog kriminalca, dok svaki od njih pronalazi svoj put u mreži zavereništva i izdaje u sušnim predelima Kalifornije. Kolin Farel je Rej Velkoro, kompromitovani...
  • Generation Kill

    Generation Kill (2008)

    drama, ratni

    HBO-ova miniserija „Generacija ubojica“ prati vrhunski obučene marince Prvog izviđačkog bataljuna tijekom prvih 40 dana rata u Iraku. Sedmodijelna miniserija prikazuje istinitu priču o iskustvima...

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

  • dzindzin16
    eXtreme member
    17.06.2020. 20:20
    Krenuh ovo da gledam i pogledacu do kraja jer je ... dobro.Opet, da Klajv Oven nije u ovome, nikad se ni usudio ne bih, da probam.
  • Vilin
    eXtreme member
    04.05.2020. 10:15
    Odlično urađena serija, mada previše realistična, što će reći mračna i mučna. Svi likovi iz serije su sjajno izgrađeni, gluma na vrhunskom nivou, a režiju je potpisao Steven Soderbergh.
  • CSInvestigator
    Translator
    24.03.2017. 21:26
    Otkazano nakon 2. sezone Wink

{{message}}

{{item.title}}