The KnickPogledaj trailer!

TV serija

drama, istorijski (2014)

The Knick

Ocena korisnika
-
8,6
The Knick

Godina:

2014

Žanr:

drama, istorijski

Trajanje:

58 min

Autor:

Jack Amiel
, Michael Begler


Glavne uloge:


Michael Angarano
  >  Dr. Bertie Chickering Jr.
Eric Johnson
  >  Dr. Everett Gallinger
Clive Owen
  >  Dr. John W. Thackery
Juliet Rylance
  >  Cornelia Robertson
Eve Hewson
  >  Lucy Elkins
Jeremy Bobb
  >  Herman Barrow
André Holland
  >  Dr. Algernon Edwards
Chris Sullivan
  >  Tom Cleary
Cara Seymour
  >  Sister Harriet
Grainger Hines
  >  Captain August Robertson
Maya Kazan
  >  Eleanor
Charles Aitken
  >  Henry Robertson
Leon Addison Brown
  >  Jesse Edwards
David Fierro
  >  Inspector Jacob Speight
Tom Lipinski
  >  Phillip Showalter

Opis:


Njujork, 1900. Bolnica Nikerboker je dom inovativnim hirurzima, bolničarkama i osoblju koje pomera granice medicine u vreme kad je stopa smrtnosti bila zapanjujuće visoka, a antibiotici nisu postojali. Novopostavljeni načelnik hirurgije je briljantni, arogantni otpadnik, dr Džon Tekeri, s čijom zavisnošću od kokaina i opijuma mogu da se mere samo njegova ambicija za medicinskim otkrićima i želja za dobrim glasom među svojim kolegama.
U bolnicu sa samo belim osobljem i pacijentima, dolazi izuzetno talentovan Afroamerikanac, diplomac Harvarda, dr Aldžernon Edvards, koji mora da se bori za poštovanje dok pokušava da nađe svoj put u veoma rasistički nastrojenom gradu.

Pokušavajući da zadrži svoju reputaciju u pružanju kvalitetne nege i da istovremeno zarađuje, bolnica Nikerboker se trudi da privuče bogatu klijentelu, dok se bukvalno bori da ostane otvorena.
S Klajvom Ovenom ("Potomci", HBO-ov "Hemingvej i Gelhorn", kandidat za Oskara u filmu "Bliskost") u glavnoj ulozi i u režiji Stivena Soderberga ("Neželjena dejstva", dobitnik Oskara za "Putevi droge", dobitnik Emi za HBO-ov "Moj život s Liberačijem")


O Likovima:
Dr Džon Tekeri (Klajv Oven) je arogantan, egocentričan i briljantan hirurg koji stalno radi do kasno u noć, ali ipak uspeva da zasija na hirurškoj pozornici.

Dr Aldžernon Edvards (Andre Holand) je talentovan hirurg koji je završio Harvard - jedini crnac koji je diplomirao u svojoj generaciji - čija je odlučnost da ga prihvate zbog njegovih sposobnosti, uprkos rasnih predrasuda, udružena s njegovom željom da nauči sve što može od dr Tekerija koji ga otvoreno prezire.

Herman Barou (Džeremi Bob) je ulizički, prevarantski, pohlepni upravnik bolnice koji bi sadio tikve s đavolom kako bi osigurao da Nikerboker, i on sam, ostanu na površini.

Kornelija Robertson (Džulijet Rajlans) nije samo upravnica bolničke kancelarije za socijalnu zaštitu, već i predsedava bolničkim odborom ulagača, kao opunomoćenica svog oca, brodovlasničkog tajkuna, kapetana Ogasta Robertsona (Grejndžer Hajns).

Lusi Elkins (Eva Hjuson) je naivna, mlada medicinska sestra iz Zapadne Virdžinije, koja je došla u Njujork radi avanture, a u Niku je toga našla više nego što je mogla i da zamisli.

Dr Bertram "Berti" Čikering Mlađi (Majkl Andžarano) je revnostan hirurg stažista, koji je došao u Nik radi romanse i uzbuđenja učenja od revolucionarnog hirurga.

Tom Kliri (Kris Salivan) je sirov i srdačan irski vozač ambulantnih kola, koji prima mito od bogatih pacijenata Nika i veoma uživa u maltretiranju onih koji mu se nađu na putu.

Sestra Harijet (Kara Simor) je irska katolička kaluđerica koja vodi sirotište pripojeno Niku. Njena staloženost krije tajni život koji će se vratiti da je proganja.

Dr Everet Galinger (Erik Džonson) je častoljubiv hirurg i deo Takerove ekipe, čija nada da će biti imenovan za asistenta šefa hirurgije biva uništena kada ta pozicija pripadne pridošlici.

Džejkob Spejt (Dejvid Fiero) je inspektor ministarstva zdravlja, koji iskorišćava privilegije svoje pozicije, tražeći nagradu za svakog pacijenta kojeg dovede u Nik.

Elenor Galinger (Maja Kazan), mlada majka i odana žena Evereta Galingera, žarko želi da vidi svog muža kako uspeva u Niku.

Dr Dž. M. Kristijansen (Mat Fruer) je Nikov posvećeni šef hirurgije, koji ne priznaje neuspeh kao mogućnost.
Loading...
 • Pogledajte slične sadržaje
 • Komentari (7)
 • The Americans

  The Americans (2013)

  drama, kriminalistički, misterija, triler

  Regionalna premijera Amerikanci su povijesna dramska serija o složenom braku dvaju KGB-ovih špijuna koji se izdaju za Amerikance u predgrađu Washingtona nedugo nakon što Ronalda Reagana izaberu za...
  Visoko ocenjena serija!
 • The Leftovers

  The Leftovers (2014)

  drama, misterija, fantazija

  Kada dva posto cijeloga čovječanstva iznenada neobjašnjivo nestane, svijet pokušava shvatiti što trebaju poduzeti u vezi s tim. Tri godine poslije, nova HBO-ova dramska serija Preostali priča je o...
  Visoko ocenjena serija!
 • Boardwalk Empire

  Boardwalk Empire (2010)

  drama, istorijski, kriminalistički

  Radnja se odvija u Atlantic Cityju, 1920. godine, kada je prodaja alkohola bila nezakonita, a odmetnici su bili poput kraljeva. Djelo scenarista i dobitnika Emmyja, Terencea Wintera (The Sopranos) i...
  Visoko ocenjena serija!
 • True Detective

  True Detective (2014)

  drama, kriminalistički, misterija, triler

  Bizarno ubistvo spaja tri policajca i jednog kriminalca, dok svaki od njih pronalazi svoj put u mreži zavereništva i izdaje u sušnim predelima Kalifornije. Kolin Farel je Rej Velkoro, kompromitovani...
  Visoko ocenjena serija!

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

 • 24.03.2017. 21:26
  Otkazano nakon 2. sezone
 • Kneginja
  Administrator
  24.12.2015. 22:03
  Prevedena je i 2 sezona, matz_hr hvala za prevode  Titlove mozete preuzeti OVDJE [učitaj ceo komentar]
 • Alreadydead
  Titlovi staff
  04.11.2015. 23:46
  Nije loš početak druge sezone. Videćemo kako će serija da se nastavi. Nadam se da neće da me razočara. Inače, prva sezona je bila odlična. Za sad vredi gledati.