The Green Green Grass

TV serija

komedija (2005)

The Green Green Grass

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocena korisnika
-
6,7
The Green Green Grass

Naslov:

Zelena Zelena Trava

Godina:

2005

Žanr:

komedija

Trajanje:

50 min

Autor:

John Sullivan


Glavne uloge:


John Challis
  >  Boycie
Sue Holderness
  >  Marlene
David Ross
  >  Elgin
Ivan Kaye
  >  Bryan
Ella Kenion
  >  Mrs. Cakeworthy
Peter Heppelthwaite
  >  Jed
Jack Doolan
  >  Tyler
Alan David
  >  Llewellyn
Lisa Diveney
  >  Beth
Nigel Harrison
  >  Ray
June Whitfield
  >  Dora
Christopher Ryan
  >  Tony Driscoll
Roy Marsden
  >  Danny Driscoll
Paul Bown
  >  Colin Cakeworthy
Oliver Wood
  >  Zac

Opis:


Dva upečatljiva lika popularne britanske serije Bojsi i Marlin, snimili su serijal Zelena trava, u režiji Džona Salivena, čija se radnja praktično nastavlja na osnovni scenario Mućki. U nastavku Bi-Bi-Sijeve serije Bojsi i Marlin, "preseljeni" su iz radničkog Pekama, u raskošnu seosku kuću u Šropširu, zajedno sa sinom Tajlerom i neizbežnim psom Vojvodom. U satelit-serijalu Mućke, Bojsi je smušeni diler automobila, a Marlin njegova supruga, tipična britanska "domaćica" koja mu svakodnevno zagorčava bračnu idilu. Bojsi je imao neraščišćene račune sa već poznatom braćom Driskol, koje je, navodno, strpao iza rešetaka, pa je zbog toga bio prinuđen da zbriše iz zloglasnog Pekama. U zelenoj provinciji, Bojsi pokušava da, uz pomoćno osoblje, kao nove likove u serijalu, na farmi izgradi lik uspešnog i uglednog farmera. Iako se živopisni likovi iz starog Pekama u seriji i ne pojavljuju, oni su u gotovo svakoj epizodi prisutni u dijalozima supružnika. Serijal Zelena trava u produkcijskom smislu nimalo ne zaostaje za Mućkama, koje su snimane u produkciji Bi-Bi-Sija. Na Prvom programu britanskog javnog servisa, serija je u nekoliko navrata prikazivana u periodu od 2005. do 2009. godine i ostvarila je zapaženu gledanost. Spin-of serija predstavlja određenu vizuelnu dramu koja je izvučena iz glavne franšize i odvojena svojom radnjom, sa naznakama i određenim karakteristikama matične serije.
  • Pogledajte slične sadržaje
  • Komentari (1)
  • Open All Hours

    Open All Hours (1976)

    komedija

    Radnja serije smeštena je u malu bakalnicu u Balbiju, predgrađu Donkastera u južnom Jorkširu. Vlasnik, Arkrajt (Roni Bejker) je sredovečni tvrdica koji zamuckuje i sposoban je da proda bilo šta...
  • The Darling Buds of May

    The Darling Buds of May (1991)

    drama, komedija

    Hrvatska televizija ponovno je otkupila omiljenu britansku seriju koja je postala televizijski klasik. Svojom jednostavnošću i toplinom mnogobrojna obitelj Larkin, mama i tata, te njihova djeca...
  • Rock & Chips

    Rock & Chips (2010)

    drama, komedija

    Take a trip back in time and pay a visit to the ever popular Trotter family, circa 1960. Del Boy's mother Joan is less than happy with work dodger husband Reg. Her head is instantly turned following...
  • My Family

    My Family (2000)

    komedija

    Moja porodica je bizarna, ali autentična slika modernog porodičnog života u kojem su muškarac i žena ravnopravni, ali ona uvek ima pravo, a deca odgovaraju roditeljima i smatraju svoj dom hotelom.

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

  • icemaher
    The Legend Of
    11.09.2010. 22:10


    Ko god je voleo Mućke gotovo sigurno je da će mu se svideti i "The Green Green Grass", iliti u slobodnom prevodu "Zelena trava doma mog" ;)

    "Zelena trava" nastala je kao spin-off Mućki i naravno dolazi iz pera John Sullivan-a, a delom i iz mašte njegovog sina Jima. Naime, odavno znam za ovu TV seriju ali nisam imao vremena, a ni želje da koristim "pužni" P2P kao za sada jedinog načina da se ovo ostvarenje pogleda, kako bi došao do ove simpatične komedije. Ovi praznični dani bili su idealna prilika da se nekako (čitaj – torrents) dođe do par epizoda ove serije, koja teško da će skoro zapljusnuti naše male ekrane, pre svega zbog veoma ograničenih budžeta naših televizija.

    Za razliku od Mućki koje su rađene u produkciji BBC-ja, "Zelena trava" je rađena i još se radi u produkciji nezavisne britanske kuće Shazam Productions. Suština priče je da su se Boycie i Marlene zajedno sa sinom Tylerom odselili iz čuvenog zloglasnog Peckhama u Shropshire bežeći od "neuratnotežene" (u svakom pogledu) braće Driscoll (njih se sigurno sećate) zbog nekih neraščišćenih računa (navodno ih je Boycie oterao iza rešetaka).

    U zelenoj provinciji, Boycie pokušava da uz pomoćno osoblje, kao nove i noseće likove u seriji, na farmi izgradi lik uspešnog farmera-džentlmena. Osim lika Denzila koji se samo pojavio u uvodnoj pilot-epizodi nema ni traga od ostalih živopisnih likova starog Peckhama, osim što se ponekad pomenu njihova imena u dijalogu supružnika.

    Odgledao sam dve epizode (iz drugog serijala) i mogu vam reći da sam zadovoljan. Nije to ona vrcavi eastenderski humor, ali će se oni koji odluče da odvoje nešto protoka za P2P svakako nasmejati Boycievim dosetkama i stupidnim promišljanjima Marlene, a ima tu još par veoma simpatičnih novih likova. Ono što je bitno da naglasim je da su sve epizode međusobno nezavisne, pa ih možete posebno preuzimati i gledati.

    personalmag.rs

    Tv.com
    IMDB
    ZVANICAN SAJT

    [TUBE]BhQsG5Xe54Q&feature=player_embedded[/TUBE]

    TITLOVI

    Seriju prevode kolege BELI & lets_go Clap

{{message}}

{{item.title}}