Private Practice

TV serija

drama, komedija, ljubavni (2007)

Private Practice

Ocena korisnika
-
6,6
Private Practice

Naslov:

Privatna praksa

Godina:

2007

Žanr:

drama, komedija, ljubavni

Trajanje:

60 min

Autor:

Shonda Rhimes


Glavne uloge:


KaDee Strickland
  >  Dr. Charlotte King
Amy Brenneman
  >  Dr. Violet Turner
Taye Diggs
  >  Dr. Sam Bennett
Paul Adelstein
  >  Dr. Cooper Freedman
Kate Walsh
  >  Dr. Addison Forbes Montgomery
Tim Daly
  >  Dr. Pete Wilder
Brian Benben
  >  Dr. Sheldon Wallace
Audra McDonald
  >  Dr. Naomi Bennett
Caterina Scorsone
  >  Dr. Amelia Shepherd
Christopher Lowell
  >  William 'Dell' Parker
Benjamin Bratt
  >  Dr. Jake Reilly
Griffin Gluck
  >  Mason Warner
Scott Alan Smith
  >  Therapist
A.J. Langer
  >  Erica Warner
Michael Patrick Thornton
  >  Dr. Gabriel Fife

Opis:


Priča o predanim profesionalcima čiji privatni život očajnički treba malo prakse. 'Privatna praksa', spinoff serija koja je nadmašila original, od autorice 'Uvoda u anatomiju', dobitnice Zlatnog globusa Shonde Rhimes. Priča je to o pronalasku samoga sebe i novom početku. Addison Forbes Montgomery priznata je neonatologinja i kirurginja koja iza sebe ostavlja iskustvo rada u bolnici Seattle Grace, propali brak s Derekom Shepardom i razorenu vezu s Markom Sloanom. Adison seli u Los Angeles gdje ju osim ljepšeg vremena čeka i pregršt novih mogućnosti. Adison obnavlja prijateljstvo s kolegama iz studentskih dana Naomi (Audra McDonald) i Samom (Taye Diggs) i pridružuje im se u njihovoj otmjenoj privatnoj praksi.

Naomi je specijalistica za hormonalnu terapiju i porodništvo i većinska je vlasnica klinike. Sam je internist i njen bivši muž. Njegova izuzetno popularna knjiga za samopomoć učinila ga je medicinskim guruom. Njih dvoje imaju zajedničku kći, tinejdžericu May. Zbog May i zajedničke prakse pokušavaju održati svoju vezu koja je sve samo ne prijateljska. Glavni pedijatar u centru je Dr. Cooper Freedman, njegov profesionalni uspjeh u dijametralnoj je suprotnosti s neuspjehom na privatnom planu. Uredno se zaljubljuje u 'krive' žene koje upoznaje na očito krivom mjestu, Internetu. Više i ne zna broj tragično propalih spojeva. Utočište i prijateljski savjet pronalazi u društvu prijateljice dr. Violet Turner kojoj i samoj u ljubavi ne cvatu ruže. Slomljena je nakon nedavnog prekida. Njen se bivši očito brzo oporavio i pronašao sreću u braku s drugom.

Dr. Pete Wilder specijalist je alternativne medicine. Privlačan i samopouzdan, Peter je po svemu sudeći 'prava prilika'. Adison je odmah bacila oko na poželjnog doktora. Privlačnost među njima je trenutna, očita i obostrana, no na putu joj stoji Peterova umišljenost. Ta bahatost zapravo skriva čovjeka koji niti nakon osam godina nije prebolio smrt svoje supruge. Adison dolaskom u L.A. okreće novu životnu stranicu, a svojim dolaskom mogla bi potaknuti Petera da učini isto. Za pultom recepcije sve to promatra William Dell Parker. Mlad, vedar i samouvjeren, Dell možda djeluje kao ležerni surfer, no on je prije svega zainteresiran za medicinu. U Addison vidi mentora i pomoć u postizanju svog konačnog cilja – postati primalja. Liječnički je tim u direktnom sukobu s Dr. Charlotte King, direktoricom obližnje bolnice, koja njihove metode liječenja smatra neortodoksnima, i zato manje vrijednima od svojih. Poziv starih prijatelja Addison dovodi u novi grad i novi život pun obećanja. U Oceansideu liječnici su predani profesionalci, no njihovim privatnim životu ipak treba malo prakse.
  • Pogledajte slične sadržaje
  • Komentari (1)
  • Sex and the City

    Sex and the City (1998)

    komedija, ljubavni

    Za malobrojne koji još ne znaju... Carrie Bradshaw je njujorška novinarka koja svoja opažanja o ljubavi i strasti objavljuje u kolumni 'Seks i grad'. Inspiracije joj nedostaje, jer sve što mora jest...
  • Kevin Hill

    Kevin Hill (2004)

    drama, ljubavni

    Zgodan i vješti odvjetnik, dvadesetosmogodišnji Kevin Hill punim plućima živi samački život – ima sjajan posao, pregršt lijepih djevojaka i novca dovoljno da si priušti štogod poželi. Jedino o čemu...
  • Hart of Dixie

    Hart of Dixie (2011)

    drama, komedija, ljubavni

    Za dr. Zoe Hart sve je uvijek išlo točno po planu. Lijepa, privilegirana i nadarena, kanila je baviti se kardiokirurgijom poput svoga oca. No, kad joj kažu kako zbog lošeg ophođenja s pacijentima ne...
  • Grey's Anatomy

    Grey's Anatomy (2005)

    drama, ljubavni

    'Uvod' je drugi najgledaniji program u Americi, odmah iza ovogodišnjeg Superbowla koji je bio najgledanije finale američkog nogometa posljednjeg desetljeća. Serija je tako ponijela i naslov...

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

  • luka0037
    The Legend Of
    10.10.2009. 01:53

     



    http://www.imdb.com/title/tt0972412/



    Autor: Shonda Rhimes

    Uloge:

    Kate Walsh (Dr. Addison Forbes Montgomery)
    Tim Daly (Dr. Pete Wilder)
    Amy Brenneman (Dr. Violet Turner)
    Audra McDonald (Dr. Naomi Bennett )
    Paul Adelstein (Dr. Cooper Freedman)
    KaDee Strickland (Dr. Charlotte King)
    Chris Lowell (William Dell Parker)
    Taye Diggs (Dr. Sam Bennett)





    Sadržaj
    Priča je to o pronalasku samoga sebe i novom početku. Addison Forbes Montgomery priznata je neonatologinja i kirurginja koja iza sebe ostavlja iskustvo rada u bolnici Seattle Grace, propali brak s Derekom Shepardom i razorenu vezu s Markom Sloanom. Adison seli u Los Angeles gdje ju osim ljepšeg vremena čeka i pregršt novih mogućnosti. Adison obnavlja prijateljstvo s kolegama iz studentskih dana Naomi i Samom i pridružuje im se u njihovoj otmjenoj privatnoj praksi.

    Naomi je specijalistica za hormonalnu terapiju i porodništvo i većinska je vlasnica klinike. Sam je internist i njen bivši muž. Njegova izuzetno popularna knjiga za samopomoć učinila ga je medicinskim guruom. Njih dvoje imaju zajedničku kći, tinejdžericu May. Zbog May i zajedničke prakse pokušavaju održati svoju vezu koja je sve samo ne prijateljska.

    Glavni pedijatar u centru je Dr. Cooper Freedman, njegov profesionalni uspjeh u dijametralnoj je suprotnosti s neuspjehom na privatnom planu. Uredno se zaljubljuje u 'krive' žene koje upoznaje na očito krivom mjestu, Internetu. Više i ne zna broj tragično propalih spojeva. Utočište i prijateljski savjet pronalazi u društvu prijateljice dr. Violet Turner kojoj i samoj u ljubavi ne cvatu ruže. Slomljena je nakon nedavnog prekida. Njen se bivši očito brzo oporavio i pronašao sreću u braku s drugom.

    Dr. Pete Wilder specijalist je alternativne medicine. Privlačan i samopouzdan, Peter je po svemu sudeći 'prava prilika'. Adison je odmah bacila oko na poželjnog doktora. Privlačnost među njima je trenutna, očita i obostrana, no na putu joj stoji Peterova umišljenost. Ta bahatost zapravo skriva čovjeka koji niti nakon osam godina nije prebolio smrt svoje supruge. Adison dolaskom u L.A. okreće novu životnu stranicu, a svojim dolaskom mogla bi potaknuti Petera da učini isto.

    Za pultom recepcije sve to promatra William Dell Parker. Mlad, vedar i samouvjeren, Dell možda djeluje kao ležerni surfer, no on je prije svega zainteresiran za medicinu. U Addison vidi mentora i pomoć u postizanju svog konačnog cilja – postati primalja. Liječnički je tim u direktnom sukobu s Dr. Charlotte King, direktoricom obližnje bolnice, koja njihove metode liječenja smatra neortodoksnima, i zato manje vrijednima od svojih. Poziv starih prijatelja Addison dovodi u novi grad i novi život pun obećanja. U Oceansideu liječnici su predani profesionalci, no njihovim privatnim životu ipak treba malo prakse.

    Serija je 2008. osvojila i iznimno cijenjenu nagradu 'People's Choice' u kategoriji najbolja nova dramska serija.
    'BMI TV Music Award' 2008. g. Taye Diggs nominiran je za nagradu 'Image' u kategoriji najboljeg sporednog glumca zajedno sa svojom kolegicom Audra McDonald, za najbolju sporednu žensku ulogu. Autorica Shonda Rhimes nominirana je za istu nagradu u kategoriji za izvanredne spisateljske sposobnosti.

    Karakterizacija likova
    Kate Walsh (Dr. Addison Forbes Montgomery)

    Dr. Addison Forbes Montgomery svjetski je priznata neonatologinja. U sunčani Oceanside dolazi nakon kratke no vrlo značajne "epizode" u bolnici "Seattle Grace". Iako sebe smatra tek gostom Oceansidea ona tamo zapravo nije stranac. Dr. Montgomery s tamošnjim se liječnicima zna još s medicinskog fakulteta. Troje liječnika tijekom godina su ostali dobri prijatelji i vesele se novim iskušenjima koja su pred njima.

    Amy Brenneman (Dr. Violet Turner)

    Dr. Violet Turner priznata je psihologinja u području adolescencije i psihoterapije. Uspješna, samopouzdana i pronicava Dr. Turner za sebe drži da je više od običnog psihoterapeuta. Sama živi po metodama kojima podučava svoje klijente: misli pozitivno i vizualiziraj svoju sudbinu. Uvjerena je da unatoč preprekama svatko može biti istinski sretan.

    Tim Daly (Dr. Pete Wilder)

    U Oceanside donosi vještinu holističkog liječenja. Specijalizirao se u istočnjačkoj alternativnoj medicini, a drevno znanje o liječenju travama stekao je na petogodišnjem školovanju u Kini. U liječenju širokog raspona oboljenja Dr. Wilder kombinira medicinsku akupunkturu s nutricionističkim i travarskim mogućnostima. Kod trudnica je omiljen, jer svoj holistički pristup primjenjuje i u porodništvu. Doktor Wilder je udovac, a život u L.A.–u i za njega je novi početak.

    Taye Diggs (Dr. Sam Bennett)

    Dr. Sam Bennett ili "doktor za dobro raspoloženje" kako ga zovu pacijenti diljem svijeta, internist je i još jedan od osnivača Oceanside Wellness grupe. Autor je bestsellera "Govor tijela: veza tijela i uma". Nakon razvoda s Naomi živi u kući na plaži u Malibuu, gdje vrijeme najradije provodi kuhajući i razgovarajući sa svojim psom.

    Audra McDonald (Dr. Naomi Bennett )

    Dr. Naomi Bennett specijalistica je za oplodnju i jedna od osnivačica Oceanside Wellness grupe. Naomi živi u Hancock Parku gdje više od svega voli konzumirati ogromne količine torte od sira. To, naravno, zahtjeva sat vremena trčanja svaku večer i satove "pilatesa" tri put tjedno. Majka je 13–ogodišnje Maye koja je, po majčinom mišljenju odrasla puno prebrzo.

    Paul Adelstein (Dr. Cooper Freedman)

    Dr. Cooper Freedman je doktor pedijatrije, izvrstan u svom poslu, posebno u adolescentskoj medicini. Ponosi se time da može nasmijati svako dijete. Oduševljen je modernom tehnologijom, posebno Internetom, tako da "surfanje" oduzima svaki slobodni trenutak njegova vremena.

    KaDee Strickland (Dr. Charlotte King)

    Dr. Charlotte King trenutno je direktorica bolnice St. Ambrose u Santa Monici i najmlađa je liječnica na toj funkciji. U nakani da svojim pacijentima omoguće najkvalitetniju skrb osoblje Oceanside Wellness Groupe blisko surađuje s doktoricom King.

    Chris Lowell (William Dell Parker)

    William "Dell" Parker će posjetiteljima Oceansidea prvi uputiti osmjeh. Osim što je recepcionar, Dell obavlja i svakodnevne zadatke koji čitavu organizaciju drže u pokretu. Nedavno je i službeno postao medicinski tehničar, a osoblje mu je i više nego zahvalno na njegovoj stručnosti i trudu. Za vrijeme pauze za ručak Dell najradije uzima dasku za surfanje. Dell pohađa i holističku školu za porodništvo u South Bayu, a praksa koju stiče u Oceansideu u tome mu neizmjerno pomaže.


    izvor sapunice.net

    [TUBE]K-UTfGCVxTs[/TUBE]

    prevod radi  rpavlo20

    LEMONZOO2012-11-20 15:08:12

{{message}}

{{item.title}}