Murdoch MysteriesPogledaj trailer!

TV serija

drama, kriminalistički, misterija (2008)

Murdoch Mysteries

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocena korisnika
-
8,1
Murdoch Mysteries

Naslov:

Detektiv Murdoch

Godina:

2008

Žanr:

drama, kriminalistički, misterija

Trajanje:

48 min

Autor:

Maureen Jennings
, Alexandra Zarowny
, Cal Coons


Glavne uloge:


Yannick Bisson
  >  Detective William Murdoch
Jonny Harris
  >  Constable George Crabtree
Thomas Craig
  >  Inspector Thomas Brackenreid
Helene Joy
  >  Dr. Julia Ogden
Lachlan Murdoch
  >  Constable Henry Higgins
Georgina Reilly
  >  Dr. Emily Grace
Kristian Bruun
  >  Constable Slugger Jackson
Arwen Humphreys
  >  Margaret Brackenreid
Mouna Traoré
  >  Rebecca James
Jonathan Watton
  >  Dr. Darcy Garland
Sara Mitich
  >  Lillian Moss
Nigel Bennett
  >  Chief Constable Giles
Tamara Hope
  >  Edna Brooks
Peter Keleghan
  >  Terrence Meyers
Giacomo Gianniotti
  >  Leslie Garland

Opis:


Serija s radnjom smještenom u Toronto 1895. godine istražuje intrigantni svijet Williama Murdocha (Yannick Bisson, Sue Thomas F.B. Eye), naočitog mladog detektiva koji radikalnim forenzičnim tehnikama, kao što su analiza otisaka prstiju i tragova, rješava neka od najtežih ubojstava u gradu. Iako njegov nekonvencionalni pristup izaziva porugu kolega i sumnjičavost šefa, inspektora Brackenreida (Thomas Craig, Coronation Street), Murdoch je često jedini koji može riješiti slučaj.

Murdochov uski krug osoba od povjerenja obuhvaća patologinju Juliju Ogden (Hélene Joy, Durham County), nepokolebljivu saveznicu koja s detektivom dijeli fascinaciju forenzičnom znanošću, i policajca Georgea Crabtreeja (Jonny Harris, Hatching, Matching and Dispatching), koji je Murdochova vrijedna, ali neiskusna desna ruka. To dvoje dragocjenih saveznika koji pomažu Murdochu da riješi različite zločine i kreće se kroz brojne slojeve viktorijanskog društva.

DETEKTIV WILLIAM MURDOCH
Naočiti mladi detektiv koji radikalnim forenzičnim tehnikama rješava neke od najtežih ubojstava u gradu. Murdoch je rođen i odrastao u istočnoj Kanadi, u obitelji katoličkih vjernika. Predani je autodidakt koji nikad ne prestaje čitati i učiti. Veoma cijeni izumitelja i fizičara Nikolu Teslu, "sveca zaštitnika električne struje". Rano je razvio zanimanje za znanost i teologiju, a zavolio je i romane Sir Arthura Conana Doylea i postao obožavatelj književnog detektiva Sherlocka Holmesa. Došavši u Toronto čuo je da policija zapošljava i odmah se prijavio, zamišljajući da će postati veliki detektiv koji rješava komplicirane slučajeve. Na kraju je četiri godine kao pozornik patrolirao ulicama i provjeravao jesu li vrata zaključana. Prednost toga je u tome što je stekao ulično iskustvo kojim nadopunjava svoje sve veće intelektualne vještine. Nakon što je detektivskim i forenzičnim tehnikama koje je sam naučio riješio niz zločina i privukao pozornost nadređenih, promaknut je u detektiva.

DR. JULIA OGDEN
Julia Ogden je policijska patologinja. Ona je napredna, moderna žena koja zna biti prilično netaktična i bolno iskrena. Dijeli Murdochovu fascinaciju forenzikom i jedna je od njegovih najjačih saveznika. Iako obitelj podupire njezine ambicije, pomalo se zgražava što nije udana, živi sama i život provodi u otvaranju mrtvaca umjesto u odgoju djece.

INSPEKTOR BRACKENREID
Brackenreid je osoran, realan inspektor koji se drži pravila i nema nimalo mašte. Sklon je brzoj prosudbi na temelju stereotipa i prvih dojmova. Iako on sam nikad ne bi prekršio zapovijed, katkad to dopušta Murdochu ako misli da tako može riješiti slučaj.
  • Pogledajte slične sadržaje
  • Komentari (5)

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

{{message}}

{{item.title}}