TV serija

istorijski (2005)

Le dernier seigneur des Balkans

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocena korisnika
-
7,5
Le dernier seigneur des Balkans

Godina:

2005

Žanr:

istorijski

Trajanje:

90 min

Glavne uloge:


Bogumil Atanasov
  >  Riza bey
Arnaud Binard
  >  Zulfikar Bey
Michael Cohen
  >  Suleyman - Adult
Michaël Cohen
  >  Suleyman
Mathieu Delarive
  >  Rasit
Mihalis Giannatos
  >  Chevket
Marios Iordanou
  >  Dimitri
Maria Kavardjikova
  >  Saliha Hanim
Mélisandre Meertens
  >  Esma (as Mélissandre Meertens)
Tasos Nousias
  >  King Zog of Albania
Stratos Tzortzoglou
  >  Takis
Vagelis Rokos
  >  Hikmet (as Vangelis Rokkos)
Constantina Alimonou
  >  Angelica (as Constance Alimonou)
Svetoslav Kamenov
  >  Young Rasit
Candela Fernández
  >  Myriam

Opis:


Ovo je mini saga o posljednjim osmanskim aristokratima, njihovim nesretnim ljubavima, ogromnom materijalnom nasljeđu stvaranom stoljećima koje preko noći postaje plijen drugih, te nemoći plemstva, gospodara jednog posve drugog vremena, da se prilagodi novonastalim društvenim prilikama. Mini serija prati avanturistički život turskog dječaka Zulfikara, sina posljednjeg balkanskog paše...

Obradio/la:

bojan969
  • Komentari (1)

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

  • Gor@n88
    Master translator
    01.07.2013. 01:18



    Opis:
    Početak serije govori o razdoblju od 1890. do 1914. i naročito obrađuje 1892. godinu kada se Turska imperija nalazi pod pritiskom domaćih nacionalista. U Goričkoj, guverner oblasti slavi rođenje naslednika, Zulfikara, koji dobija ime po uglednom pretku. Dečak odrasta u aristokratskom ambijentu, i diplomira na Univerzitetu u Solunu (u to vreme u sastavu turske imperije). Tamo mu najbolji prijatelj postaje Takis, poreklom Grk. Nakon studija mladi plemić se vraća kući, ponovo sreće Esmu, kćer vodeničara, veliku ljubav iz detinjstva sa kojom doživljava ljubavnu vezu. Odbijajući da se složi sa devojčinim konzervativnim stavovima, Zulfikar je napušta ne znajući da će Esma roditi njegovog sina. Napuštena i očajna, Esma se udaje za kočijaša Hikmeta u pokušaju da izbegne osudu sredine koja neminovno prati samohrane majke. U pokušaju da zaboravi Esmu, Zulfikar se ženi sa Mirijam, Jevrejkom, izbeglicom iz Soluna.

    Prvi svetski rat počinje na Balkanu i širi se čitavom Evropom. Kako bilo, na Balkanu rat traje do ranih dvadesetih, kada Turska definitivno gubi svoje evropske teritorije. Nastaju Albanija, Jugoslavija i nova velika Grčka dok je stanovništvo Soluna (muslimanskog porekla) raseljeno po azijskim delovima Turske.

    Ova mini saga pripoveda o poslednjim osmanskim aristokratama, njihovim nesrećnim ljubavima, ogromnom materijalnom nasleđu stvaranom vekovima koje postaje preko noći plen drugih, te nemoći plemstva, gospodara jednog posve drugog vremena, da se prilagode.






    Žanr: istorijska drama













    Izvor: RTV

{{message}}

{{item.title}}