EurekaPogledaj trailer!

TV serija

drama, komedija, naučna fantastika (2006)

Eureka

Ocena korisnika
Tako-tako
7,9
Eureka

Naslov:

EUREKA

Godina:

2006

Žanr:

drama, komedija, naučna fantastika

Trajanje:

60 min

Autor:

Jaime Paglia
, Andrew Cosby


Glavne uloge:


Colin Ferguson
  >  Jack Carter
Salli Richardson-Whitfield
  >  Allison Blake
Joe Morton
  >  Henry Deacon
Neil Grayston
  >  Douglas Fargo
Chris Gauthier
  >  Vincent
Jordan Danger
  >  Zoe Carter
Niall Matter
  >  Zane Donovan
Erica Cerra
  >  Jo Lupo
Neil Grayston
  >  S.A.R.A.H.
Erica Cerra
  >  Deputy Jo Lupo
Ed Quinn
  >  Nathan Stark
Tembi Locke
  >  Grace Monroe
Debrah Farentino
  >  Beverly Barlowe
Christopher Jacot
  >  Larry Haberman
Matt Frewer
  >  Jim Taggart

Opis:


Eureka, nova američka znanstveno-fantastična serija na HTV-a, podsjeća pomalo na nekoć popularne serije Život na sjeveru i Kućice u cvijeću. Naime, i Eureka je idilični američki gradić na pacifičkom sjeverozapadu, čistih ulica, uljudne djece i prekrasnoga gradskog trga okruženog zelenilom. Na prvi pogled to je grad baš po mjeri modernog čovjeka koji bježi iz buke velikih urbanih cjelina u prirodu, tišinu i spokoj.

Tako je bar mislio savezni maršal Jack Carter kad se slučajno našao u Eureki nakon prometne nesreće koja ga je otjerala s ceste. No idilična je fasada varka. Eureka je zapravo eksperimentalni gradić u kojem vlada SAD-a smješta najbolje svjetske genije kako bi ondje tajno radili na državnim projektima. Dakako, u gradu koji je pod protektoratom Pentagona i u kojem su najvažniji viši državni ciljevi sve ostalo prepušteno je slučaju i pastoralni mir skriva kaos i mračne tajne koje prijete Eureki i svim njezinim stanovnicima. Carter u gradiću ostaje duže nego što je mislio i u pokušaju održavanja zakona i reda suočava se sa svakodnevnim, ali ne i uobičajenim krizama. Prekršaji i zločini koje rješava u rasponu su od neuzvraćene ljubavi do profesionalne ljubomore, od ovisnosti do depresije, problemi koji niču iz izazova svakodnevnog života. Uz to, Carter se i na osobnom planu pokušava zbližiti sa svojom ogorčenom i otuđenom kćeri Zoe zbog koje se i našao slučajno u Eureki. No, jedinstveni talenti stanovnika Eureke, koji često balansiraju na gotovo nevidljivoj granici između genija i luđaka, stvaraju probleme rješenje kojih i nije baš uobičajeno i zahtjeva mnogo domišljatosti, izdržljivosti i hrabrosti. Upravo ta interakcija ljudskih slabosti i superznanosti iz koje niču priče svake epizode povezna je nit serije.
Jacka Cartera glumi Colin Ferguson, kanadski glumac koji je tek serijom Eureka postao poznat, a prije toga glumio epizodne uloge u mnogim filmovima.
  • Pogledajte slične sadržaje
  • Komentari (1)

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

  • icemaher
    The Legend Of
    24.08.2010. 18:50

    Žanr: komedija, znanstvena fantastika, drama, misterij

    Opis:

    Dok se Drugi svetski rat bliži kraju, a oblaci od eksploziva nalik na pečurke "niču" iznad Hirošime i Nagasakija, uticaj koji nauka i tehnologija imaju na svet postao je katastrofalno očigledan. Amerika je skoro izgubila trku u izgradnji atomske bombe i više sebi ne bi smela da dozvoli tako neizvesnu završnicu. Uz pomoć Alberta Ajnštajna i drugih poverljivih savetnika, predsednik Hari S. Truman naložio je izvršenje tajnog zadatka u zabačenom gradiću na severozapadu zemlje, onaj u kome bi boravili i bili zaštićeni najpametniji građani Amerike. U tom gradu geniji rade na sledećoj eri naučnih dostignuća i žive u prijatnom i podsticajnom okruženju.

    Dobrodošli u Eureku! Ovaj grad za genije napravile su najbolje arhitekte i to stvorivši urbanu sredinu koja će im omogućiti najbolje školovanje, najbolju zdravstvenu zaštitu i visok životni standard. Ova zajednica stvorena je po ugledu na najidiličnije gradiće u Americi, s jednom značajnom razlikom: ovaj grad se ne sme ucrtati ni na jednu mapu. Ali zbog hermetičnog okruženja i atmosfere tipične za gradiće, stvari u ovoj tajnoj varošici su sve osim obične. Problemi stanovnika Eureke kreću se od neuzvraćenih ljubavi do profesionalne ljubomore, od zavisnosti do depresija i donekle komplikuju njihov život. S obzirom na to da nije ucrtana na mapama, Eureku ćete najlakše naći na raskrsnici ljudske slabosti i najvećih naučnih dostignuća.

    U ovaj, za obične građane, nepostojeći grad sasvim slučajno dolazi Džek Karter, šerif, koji je prevozio odbeglog zatvorenika, svoju kćerku Zoi, do Los Anđelesa. I kada jedan od eksperimenata pođe naopako i ozledi lokalnog šerifa, Karter će brzo biti izabran na novu dužnost. Uprkos tome što intelektualno nije na nivou većine stanovnika Eureke, njegova sposobnost da poveže ono što drugi ne vide spasiće Eureku (ali i čitav svet) od potencijalnih katastrofa.

    UPOZNAJTE STANOVNIKE

    Džek Karter (Kolin Ferguson) je bistar i šarmantan, brzo razmišlja. Posvećen je karijeri što je i dovelo do toga da se rastavi od žene. Ostavljen je na milost i nemilost svojoj kćerki Zoi, koja ne obraća naročitu pažnju na zakon. Zapravo, posle jedne od Zoinih "avantura" Karter ju je vozio iz Sijetla u Los Anđeles kod majke, ali je njihov automobil otkazao nedaleko od Eureke, čime je pokrenut niz događaja koji za rezultat imaju to da je on sada novi šerif u tom gradiću.

    Zoi Karter (Džordan Hinson) je Džekova neposlušna, delikvenciji sklona i izuzetno pametna kćerka. Sedamnaestogodišnja Zoi mnogo je sazrela od dolaska u Eureku. Ali to što konačno ima vozačku dozvolu i dečka, ne znači da se neće kloniti nevolja i sukoba sa Džekom.

    Alison Blejk (Sali Ričardson) je na ličnoj i profesionalnoj raskrsnici. Vreme ističe kada je reč o njenoj odluci u vezi sa odnosom koji ima sa Nejtanom, a njen nedefinisan odnos sa Karterom dodatno otežava donošenje njene odluke. Na poslu, Alison će ponovo biti na iskušenju kada Ministarstvo odbrane pošalje Evu Torn.

    Nejtan Stark (Ed Kvin) je matematičar nagrađen Nobelovom nagradom i Alisonin otuđeni muž. Šarmantan i inteligentan, on će biti dostojan protivnik Džeku u bori za Alisoninu naklonost. Ali Nejtanova profesionalna želja da pomeri granice nauke koštala ga je mesta glavnog naučnika u istraživačkom centru "Global Dajnemiks". Stark je i dalje zaljubljen u Alison, što objašnjava činjenicu da još nije potpisao papire za razvod braka.

    Henri Dikon (Džo Morton) je zaista majstor svih zanata. Krijući se iza uloge lokalnog mehaničara, njegova inžinjerska dostignuća su konstantan izvor čuđenja i zabave u gradu. Bilo da oprema policajce najnovijim spravama ili izmišlja sistem za globalnu klimatizaciju, Henri ima sposobnost da pronikne u strukturu bilo koje novotarije. Ali, Henri i nije onakav kakvim se čini: uz mogućnost da "vidi" alternativnu budućnost i do četiri godine unapred, on krivi šerifa Kartera za smrt njegove jedine ljubavi Kim.

    Džozefina Džo Lupo  (Erika Cera) je zamenik šerifa, bivši vojni rendžer. Ekscentrični stanovnici Eureke iskušavaju njeno strpljenje, ali su se dosad navikli na njene pretnje i cene njenu posvećenost poslu. U početku, Džo je ogorčena što mora da podnosi izveštaje došljaku Džeku Karteru, ali s vremenom ona počinje da ga ceni zbog toga što je sposoban, pa njih dvoje postaju pouzdani partneri u očuvanju mira u gradu. Još samo kada bi je i emotivni život ispunjavao koliko je ispunjava profesija...

    Daglas Fargo (Nil Grejston) je zabavan, simpatičan zamenik izvršnog direktora "Global Dajnemiksa". Blagosloven je velikom inteligencijom ali i "uklet" lošom srećom, Fargo je čini se zauvek zarobljen u ulozi servilnosti, pa čak i kada njegov projekat ukaže na njegov neograničeni potencijal. Daglasova nemogućnost da kontroliše svoju radoznalost najčešće je glavni razlog zbog kojih upada u nevolje, na veliko razočaranje njegovog mentora Nejtana Starka.

    rts.rs

    IMDB

    TITLOVI

    [TUBE]lpR5Uvy6Vs8[/TUBE]

    Sezonu 4 nam prevodi kolega King EricClap




{{message}}

{{item.title}}