Brotherhood

TV serija

drama, kriminalistički (2006)

Brotherhood

Ocena korisnika
-
7,8
Brotherhood

Godina:

2006

Žanr:

drama, kriminalistički

Trajanje:

60 min

Autor:

Ajoy Chakraborty


Glavne uloge:


Annabeth Gish
  >  Eileen Caffee
Jason Isaacs
  >  Michael Caffee
Jason Clarke
  >  Tommy Caffee
Kevin Chapman
  >  Freddie Cork
Fiona C. Erickson
  >  Mary Rose Caffee
Fionnula Flanagan
  >  Rose Caffee
Ethan Embry
  >  Declan 'Decko' Griggs
Tina Benko
  >  Kath Parry
Brían F. O'Byrne
  >  Colin
Kerry O'Malley
  >  Mary Kate Martinson
Billy Smith
  >  Kevin 'Moe' Reilly
Karl Bury
  >  Alex Byrne
Matt Servitto
  >  Representative Donatello
Bates Wilder
  >  Jimmy Martinson
Len Cariou
  >  Judd Fitzgerald

Opis:


Tommy Caffee cijenjeni je političar i ugledni građanin čija je politička karijera u samom usponu. Njegov brat Michael je mafijaš koji je prije sedam godina pobjegao iz Hilla, irske radničke četvrti u Providenceu kako bi spasio glavu od Pattyja, mafijaškog bossa koji ga je htio ubiti. Radnja prve epizode započinje Pattyjevom smrću i Michaelovim povratkom u Hill, što uzburka živote Tommyja i njegove obitelji, ali i čitave lokalne mafije. I dok bratov povratak sigurno neće proći bez posljedica po Tommyjevu političku karijeru, Michael će obnoviti stare gangsterske veze uranjajući ponovno u svijet podzemlja. Tommyjeva supruga Eileen, pak, skriva dvije velike tajne - problem s drogom i ljubavnika. I dok se ona povremeno sastaje s bivšim dečkom u lokalnom motelu, nezgodni obiteljski odnosi odražavaju se na njihovu kćer.

Nemilosrdni svijet podzemlja, ambiciozni državni tužitelj, problematična supruga, krvavi obračuni i neželjeni otac koji će im se vratiti u život samo su neki od izazova koji će staviti na kušnju odnos dvojice braće, ali nam i pokazati kako krv nije voda i kako je potrebno mnogo više od različitih životnih putova da se prekine snažna veza bratstva.

Ova dramska kriminalistička serija u tri je sezone ispričala priču o braći koja se nađu na suprotnim stranama zakona, svaki s vlastitim vrijednostima i težnjom zaštite istih. Inspiraciju za seriju autor je pronašao u istinitoj priči o braći irskog podrijetla i suprotstavljenih životnih odabira. James 'Whitey' Bulger ml. bio je gangster koji je deset godina bio pri samom vrhu FBI-jeve liste bjegunaca, a njegov brat William Bulger moćni političar koji je čak bio predsjednik senata države Massachusetts, a kasnije je zauzeo visoki položaj u sveučilišnom sustavu te države. I dok je originalna zamisao bila snimanje filma, autor Blake Master odlučio je odnos braće dinamičnije i detaljnije prikazati kroz TV-seriju, a odlična gledanost prve, potakla je televizijsku kuću Showtime na snimanje još dvije sezone ove dramske kriminalističke serije koja je u mnogočemu uspoređivana s popularnim Sopranosima.

U naslovnim ulogama odličan posao odradila su dva Jasona. Tako se u ulozi brata s krive strane zakona pojavljuje Jason Isaacs, poznat po ulozi Luciusa Malfova u nekoliko nastavaka filmskog mega hita o Harryju Potteru, dok drugog brata, uzornog političara, tumači Jason Clarke. U ulozi Tommyjeve problematične supruge pojavljuje se Annabeth Gish, koju pamtimo po ulogama u serijama 'Zapadno krilo' i 'Dosjei X', a majku braće Caffee tumači Fionnula Flanagan, koja je za tu ulogu i višestruko nagrađena.

Snimana u američkoj saveznoj državi Rhode Island, u gradu Providenceu, serija je tri puta mijenjala ime. Originalan naslov 'Down City' autor je promijenio u 'The Hill' da bi na kraju dobila ime 'Bratstvo'. Zanimljiva je i činjenica kako su sve epizode naslove dobile po religijskim tekstovima. U priči o savezništvu i odanosti, rivalstvu i osveti te obitelji i obvezi podsjetit ćemo se kako je često pogrešno promatrati svijet crno-bijelo i kako su gotovo uvijek svi segmenti života, od obiteljskog do poslovnog, kao i međuljudski odnosi, ispunjeni razno-raznim nijansama.
  • Pogledajte slične sadržaje
  • Komentari (1)
  • The Chicago Code

    The Chicago Code (2011)

    drama, kriminalistički, akcija

    Šifra Chicago je policijska dramska serija smještena i snimana u Chicagu koja slijedi policiju na ulici dok se bore protiv kriminala i korupcije. Detektiv Jarek Wysocki, jedan od najboljih čikaških...
  • Sleeper Cell

    Sleeper Cell (2005)

    drama, kriminalistički, triler

    Američki tajni agenti FBI agent infiltira se među teroriste kako bi spriječio napad u Los Angelesu.
  • The Black Donnellys

    The Black Donnellys (2007)

    drama, kriminalistički

    U seriji 'Irska braća' pratimo živote četiriju mladića irsko-američkih korijena koji su upetljani u organizirani kriminal u New Yorku. Braća Donnelly su Amerikanci irskog podrijetla iz radničke...
  • Brotherhood

    Brotherhood (2016)

    drama, kriminalistički, triler

    First, there was Kidulthood, then Adulthood, and now comes Noel Clarke's last instalment: Brotherhood. With Sam facing up to the new world, he realizes it also comes with new problems and new...

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

  • icemaher
    The Legend Of
    06.02.2013. 17:59


    Showtime, SAD, 2006

    Žanr: Krimi, Drama

    Priča:

    Originalna produkcija kompanije Šoutajm prati život dva brata koji žive u Bregu (The Hill) - četvrt grada Providens, država Roud Ajlend, u kojoj stanuju uglavnom Irci. U tom mestu caruju pravila ulične pravde, a u nezakonitim poslovima učestvuju svi i na svakom mestu. Tomi Kefi (u ulozi učestvuje Džejson Klark) je porodičan čovek i lokalni političar koji redovno boravi na ulicama gde štiti interese ljudi u kvartu. Njegov život okreće se naopačke u trenutku kad se njegov brat - poznati gangster Majk (igra ga Džejson Ajzeks)  -  vraća u četvrt kako bi preuzeo kontrolu nad podzemljem.

    Serijski film inspirisan je istinskim pričama o dvojici braće irskog porekla koji su živeli u irskom kraju južnog Bostona: Džejms Baldžer, gangster koji celih 10 godina provodi na FBI-jevom spisku najtraženijih zločinaca, i Vilijem Baldžer, merodavni političar i senator.

    foxcrime.foxchannels.rs/



    [TUBE]rCW4ABqn67s[/TUBE]

    TITLOVI

{{message}}

{{item.title}}