A Murder at the End of the WorldPogledaj trailer!

TV serija

drama, misterija, triler (2023)

A Murder at the End of the World

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocena korisnika
Odlično!
7,7
A Murder at the End of the World

Naslov:

UBISTVO NA KRAJU SVETA

Godina:

2023

Žanr:

drama, misterija, triler

Glavne uloge:


Joan Chen
  >  Lu Mei
Edoardo Ballerini
  >  Ray
Alice Braga
  >  Sian
Clive Owen
  >  Andy
Emma Corrin
  >  Darby Hart
Louis Cancelmi
  >  Todd
Kellan Tetlow
  >  Zoomer
Raúl Esparza
  >  David
Brit Marling
  >  Lee
Pegah Ferydoni
  >  Ziba
Jermaine Fowler
  >  Martin
Javed Khan
  >  Rohan
Ryan J. Haddad
  >  Oliver
Lauren Yaffe
  >  Hotel Staff
Harris Dickinson
  >  Bill

Opis:


Darbi Hart (Ema Korin) je iskusni haker, strastveni detektiv amater i jedan od nekoliko odabranih koje je na kraj sveta pozvao povučeni milijarder Endi (Klajv Oven). Usred snežne pustoši i daleko od bilo kakve civilizacije, Endi okuplja svoje goste na odmor od poslovnog života. A onda se desi ubistvo. Jedan od gostiju je pronađen mrtav. Da li je to bila tragična nesreća? Sada Darbi mora da upotrebi sve svoje veštine da dokaže da je to bilo ubistvo i da su ubice možda među njima. Vreme ističe. Jer ne samo da situacija polako počinje da eskalira. Ubica bi uskoro mogao ponovo da udari...

Obradio/la:

HiDe
  • Pogledajte slične sadržaje
  • Komentari (6)
  • Bodies

    Bodies (2023)

    drama, istorijski, kriminalistički

    Četiri vremenske linije, jedno truplo: da spase budućnost Britanije, četvero detektiva prvo će morati riješiti slučaj ubojstva koje je promijenilo tijek povijesti.
  • Faraway Downs

    Faraway Downs (2023)

    drama, istorijski, avantura

    An aristocrat, Sarah has a cattle ranch in Australia. Following death of her husband, a barons plots to take her land but she joins forces with cattle drover Jackman to protect her ranch.
  • Monsieur Spade

    Monsieur Spade (2024)

    drama, kriminalistički, triler

    The famous detective Sam Spade is now 60 and living as an expat in the south of France in 1963.
  • Monarch: Legacy of Monsters

    Monarch: Legacy of Monsters (2023)

    akcija, naučna fantastika, avantura

    Nakon gromoglasne bitke između Godzile i Titana koja je sravnala San Francisko i šokantnog otkrića da su čudovišta stvarna, serija prati braću i sestre koji idu stopama svog oca kako bi otkrili vezu...

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

  • AlexDeLarge
    eXtreme member
    29.01.2024. 11:47
    Jesmo gledali smo istu i pisemo o istoj,  tebi je leglaThumbs Up, meni u tom trenutku nije, nekako mi nije sve lepo ukomponovano, a rekoh jedva zavrsih imaju delovi koji su mi razvuceni i uzasno dosadni, neki cak bespotrebni,  a to je  samo moj utisak, ima tu puno finih stvari, naveo sam, i kad je moglo fino da se realizuje , po mom misljenju, nije,  kad me davi tokom gledanja, na to se odnosilo nije mi se svidela, mozda nisam dobro napisao. Nekako i gluma, mada mislim da je to posledica delom i scenaria, atmosfera  mi isto osciluje. E sad mogao bi isto kao i ti da pisem , sta mi je bilo sporno, sta bih voleo da su skratili, sta razradili, ali nebitno.

    Najjbitnije je da ti se svidela.  
    AlexDeLarge2024-01-29 11:54:03
  • kjovo
    eXtreme member
    29.01.2024. 11:07
    Evo jednom da se ne slozim sa AlexomSmileSmile,meni je ova serija bas legla,nijednog momenta mi nije bila ni dosadna ni razvucena, jeste sporija ali bas kako treba. Atmosfera mi je bas prijala, gluma mi je isto bila ok,tako da se sad pitam Alex jel mi pisemo o istoj seriji ???
  • AlexDeLarge
    eXtreme member
    23.01.2024. 21:07
    Meni se serija nije svidela, jedva zavrsih.

    Jeste da  ima finih momenata, ali ovo je moglo da se spakuje u film i bilo bi fino, mozda krace epizode sta znam, To mi je najveca zamerka kao i realizacija odredjenih stvari.  

    Da su uzeli  glavne dileme, kritike, poruke, dijaloge, scene  ( nista novo, ali ne smeta  i dalje se diskutuje o tim stvarima, provlaci sto kroz filmove, sto kroz romane, sto ovako kroz emisije) , ovako mi deluje da nije sve lepo ukomponovano,  a podosta stvari da su konfekcijske, a nisu morale.

    Zbog duzine trajanja, ok retrospekcije , i to ima svoje, a i to su razvukli. I tu ima kritika koja je lepo predstavljena ( mada samim krajem pitanje je koliko dobija na tezini), i karakteri i emocije u toj situaciji , i diskusija o jednoj stvari koja se provlaci i kroz neke komentare ovde na sajtu Smile. Mogli su i druge likove da povezu, i izgrade i njih, to bi bilo zanimljivo, npr kod odredjenih likova to preterivanje, zarobljenost,  kao i ostalo previse obradjuju, jasno je na osnovu par scena, ponasanja i dijaloga, a oni i dalje nastavljaju, jeste to borba, to su hteli da pokazu, i epilog, pa vec smo jednom videli sta je bilo, voleo bih da sam video neko kreativnije resenje, dakle dali su da je to jedino resenje.    

    Dosta se razvlaci, ponavljaju stvari, uvode se nepotrebne scene , nepotrebni dijalozi, rekoh ne razvijaju se i  drugi likovi ( eto kod jednog samo se kao pokvarena ploca prica, a kasnije lepo kroz jednu ili dve scene sve objasni, i sve dodje na svoje i poentira se)  kad se spoje katastrofa od glume i isprazni dijalozi, a pritom nesto i ne doprinose celokupnoj prici,   tempo i dinamika u samom objektu mi je sporna, ona istraga  i to dosadi.  

    Buckuris zanrova, meni je ovo  drama uvijena u neki whodunit ( dobra je fora, jedna vidjena, osnovna iznudjena ali kao opomena, druga prica kao samostalna kriminalisticka istraga)  vise nego klasicn triler,  uz AI  i izolovano tehnoloski napredno mesto na Islandu.

    Da ne pisem mane oko scenaria, rezije,  glume, ima ih . 

    Hvala za prevode!
    AlexDeLarge2024-01-24 08:43:40

{{message}}

{{item.title}}