Torrente 4Pogledaj trailer!

Film

kriminalistički, komedija, akcija (2011)

Torrente 4

Ocena korisnika
Odlično!
5,4
Torrente 4

Naslov:

Torente 4

Godina:

2011

Žanr:

kriminalistički, komedija, akcija

Trajanje:

93 min

Režija:

Santiago Segura

Scenario:

Santiago Segura


Glavne uloge:


Fernando Esteso
  >  Cuadrado
Dolores González
  >  Suegra Dominguero
Javier Gutiérrez
  >  Solís
Santiago Segura
  >  Torrente
Ernesto Sevilla
  >  Camarero boda
Sílvia Abril
  >  Encarni - Señora Dominguero
Carmen de Mairena
  >  Vieja de las bolsas
Tomás Pozzi
  >  Paparazzi boda
Goyo Jiménez
  >  Jefe Seguridad Rocamora
Carlos Areces
  >  Músico boda
Francisco
  >  Rocamora (as Francisco González)
Maria Lapiedra
  >  Melanie Rocamora (as María Lapiedra)
Kiko Rivera
  >  Julito Rin Rin
Luis Carlos Huapaya
  >  Pacheco (as Luis Carlos Huapaya 'Luchito')
César Vallejos
  >  Manolito - Niño Dominguero

Opis:


S obzirom na nezavidne uslove u kojima živi Torente je primoran da prihvati posao ubice, ali ubrzo shvata da je iskorišćen kao žrtveno jagnje za zločin koji nije počinio. Od trenutka kada ga policija smesti u zatvor, on ulaže sve moguće napore da pobegne. Zato smišlja plan, na osnovu svog omiljenog filma „Beg za pobedu, da organizuje fudbalsku utakmicu između obezbeđenja i zatvorenika tokom koje bi pobegao kroz tunel. Međutim, taj tunel se ruši i čitava ideja pada u vodu, ali se ispostavlja da je najbolje rešenje da se provuče uz hor sa regionalnog turnira. Kada se konačno nađe na slobodi, kreće u osvetničku misiju protiv čoveka zbog koga je završio u zatvoru, biznismena Ernesta Rokamore…
  • Pogledajte slične sadržaje
  • Komentari (2)
  • Torrente 5: Operación Eurovegas

    Torrente 5: Operación Eurovegas (2014)

    komedija, akcija

    Godina je 2018. Posle dugog boravka u zatvoru, samoživi i ekstremno desničarski policajac Torente, kog krase brojne mane, izlazi na slobodu. Ali, društvo koje je on poznavao - promenilo se. Njegova...
  • Muertos de risa

    Muertos de risa (1999)

    drama, komedija

    Crnohumorna komedija o međusobnom odnosu dvojice komičara, starih paartnera, između kojih vlada krajnja netrpljeivost; komedija okrutnih i podlih gegova u kojoj se gledatelj nema razloga smijati.
  • El Gran Vázquez

    El Gran Vázquez (2010)

    biografski, komedija

    Biografski film/komedija o životu ekscentričnog španjolskog autora stripova Manuela Vazqueza Gallega (S. Segura). Redatelj Oscar Aibar više se bavio Vazquezovim privatnim životom, a manje njegovim...
  • Las brujas de Zugarramurdi

    Las brujas de Zugarramurdi (2013)

    komedija, akcija, avantura, horor

    U fokusu otkačene crne komedije su dvojica nezaposlenih muškaraca koja su počinila zločin, zbog koga ne samo da ih progoni policija, već i jedna od bivših žena! Tokom bekstva, dospevaju u...

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

  • 22.12.2023. 18:54
    Preporuka ....
  • Rea
    Translator
    03.09.2011. 00:45
    Lethal Crisis (Crisis letal) aka Torrente 4 (2011)



    http://www.imdb.com/title/tt1417108/


    Žanr:  Action | Comedy | Crime
    Režiser:Santiago Segura
    Glavne uloge:  Santiago Segura, Maria Lapiedra and Ana Obregón



    Plot - Ovo je četvrti film Španskog privatnog detektiva Torrente. Glavni lik Hose Luis Torrente igra Santiago Segura je apsolutni anti-heroj. On uvek ima lošu sreću ali on zaista sve dobija u teškim situacijama. Povrh toga on je uvek izgleda prljavo i nema nikakvih manira . Ceo film je pun prljave šale, golih grudi. Ako vam se sviđa ovaj tip humora i znate nešto španske kulture, morate da ga pogledate ovaj film.


    Opsirnije:


    1998. izašao je film „Torrente, el brazo tonto de la ley“ – Torrente, glupa ruka zakona. Španjolska komedija o dogodovštinama bivšeg policajca je postala veliki hit, prvo u Španjolskoj, zatim u Južnoj Americi, a potom i u ostatku svijeta. Jose Luis Torrente je postao kultni lik, tako da je redatelj, koji je ujedno i scenarist i glavni glumac, Santiago Segura, snimio kasnije još dva nastavka – Torrente II: Misija u Marabelli i Torrente III: Zaštitnik.
    Torrente franšiza nije ostala nezapažena niti kod nas.

    Torrente je i tako i kod nas našao svoje vjerne fanove, jer su španjolska komedija i humor bili pravo osvježenje na tržištu filmova nakon usiljenih klišeiziranih hollywoodskih komedija.
    Za one koji su iz nekog neobjašnjivog razloga propustili Torrentea, bili da su premladi ili su jednostavno prespavali kraj devedesetih ili zbog nekog nepoznatog razloga, ukratko ću predstaviti lik i djelo Torrentea.
    Jose Luis Torrente je bivši madridski policajac (na kraju drugog nastavka i u trećem nastavku je ponovno u aktivnoj službi). Ćelav je, debeo, mastan, prljav,  ali unatoč tome poprilično samouvjeren. Nepopravljivi je fašist, rasist i šovinist koji misli samo na sebe i nema gotovo nikakvih moralnih skrupula. Vozi prastarog Seata iz 70ih, žestoki je navijač Atlética i obožava glazbu El Farya. El Fary je inače nešto kao španjolska verzija Mate Miše Kovača, naslovnu pjesma za prvi Torrente je bila upravo njegova „Apatrullando la ciudad“.Početkom ove godine izašao je četvrti nastavak – Lethal Crisis, smrtonosna kriza. Tako na početku filma vidimo da je Torrente nakon još jednog poslovnog fijaska (ovaj put – osiguranje svadbe) lupio dno i to dublje nego ikad. Svoj stan od 50 kvadrata iznajmljuje imigrantima kojih ima preko 30, hrani se po kantama za smeće, krade ostatke pića po terasama kafića i restorana, itd.  Čini se da mu se sreće osmjehnula kada ga posjećuje stari prijatelj koji mu nudi posao za velike novce. Radi se o ubojstvo, i iako se Torrente, kakav god bio, nije bavio takvim poslovima ranije, nakon kratkog razmišljanja preuzima posao. Kreće u akciju, međutim upada u klopku i odlazi u zatvor.
    Četvrti nastavak Torrentea je doživo ogroman uspjeh, kako u španjolskim kinima, tako i u kinima Južne Amerike.  Nedavno je film izašao na DVD-u i Blue Rayu, tako da se logično ubrzo pojavio i na internetu i u verziji sa engleskim titlovima.
    U filmu se pojavljuje pregršt referenci na španjolsku pop kulturu, a također je u filmu i mnogo španjolskih „celebretya“, što nama koji smo uglavnom izolirani od te kulture ne znači mnogo. Na početku filma Torrente ne El Faryevom grobu (preminuo 2007.) se žali svom idolu kako su socijalisti doveli državu na dno (Torrente je frankist), kako se sada i „pederi mogu vjenčati“, kako je biće iz džungle u Bijeloj Kući i kako je sve otišlo kvragu. Istina, kaže on, Španjolska je prvak svijeta, ali to ionako ništa ne znači kada većina igrača nisu Španjolci. Inače, jedna Torrenteova noćna mora je bila kada je našao šalove od Barcelone u svom ormaru. Torrente je pravi madrileño koji prezire Barcelonu i Real Madrid, te navija za Atletico.
    No, i bez shvaćanja „lokalnog“ humora film je i dalje smiješan, a kao što rekoh, fanovi Torrentea će sigurno biti zadovoljni filmom. Oni koji nisu gledali Torrentea do sada, trebali bi pogledati ranije nastavke (prvi, koji je postigao kultni status, svako pogledati). Komedija je težak žanr i za napisati i za režirati, što zna svaki ljubitelj dobre komedije. Također vjerujem da su mnogi ljubitelji komedije već uvelike zasićeni zbog enormne količine loših hollywoodskih filmova (danas se čovjek može jedino nasmijat uz Pixarove crtiće). Upravo zbog toga Torrente je dobar izbor za komediju. Naravno, ovo ne spada u žanr obiteljske ili romantične komedije, tako da ako se odlučite za film, pazite na priliku i društvo.


    [TUBE]MI_mCMWPVpk[/TUBE]


    izvor:fanfo.org

    Prevod najavio jaguar 31



    Rea2011-09-03 00:49:09

{{message}}

{{item.title}}