The OmenPogledaj trailer!

Film

horor (1976)

The Omen

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocena korisnika
-
7,686%
The Omen

Naslov:

Predskazanje

Godina:

1976

Žanr:

horor

Trajanje:

111 min

Režija:

Richard Donner

Scenario:

David Seltzer


Glavne uloge:


Gregory Peck
  >  Robert Thorn
Lee Remick
  >  Katherine Thorn
David Warner
  >  Jennings
Martin Benson
  >  Father Spiletto
Roy Boyd
  >  Reporter
Freda Dowie
  >  Nun
Tommy Duggan
  >  Priest
Anthony Nicholls
  >  Dr. Becker
Holly Palance
  >  Nanny
Sheila Raynor
  >  Mrs. Horton
Robert Rietty
  >  Monk
Harvey Stephens
  >  Damien
John Stride
  >  The Psychiatrist
Patrick Troughton
  >  Father Brennan
Billie Whitelaw
  >  Mrs. Baylock

Opis:


Znajući da je Katrin izuzetno senzibilna žena, Robert odluči da posluša savet svog oca Spileta, inače sveštenika, koji mu predloži da, već istog jutra, usvoji dete čija je majka umrla na porođaju. Katrin, nekoliko godina, ništa nije sumnjala. Međutim, tokom proslave petog rođendana njihovog sina Damiena, pokazalo se da nije običan dečak. Nakon što u Damienovoj blizini primeti crnog psa, njegova dadilja Holi iznenada će, pred svim zvanicama, izvršiti samoubistvo. Robert tragičnom događaju neće posvetiti previše pažnje, sve dok mu u ured ne uđe izuzetno zabrinuti otac Brenan, tvrdeći da su on i Katrin u smrtnoj opasnosti i savetuje ga da se smesta predano posveti molitvi. Robert će se dodatno uznemiriti, kada mu fotograf Dženings pokaže fotografije snimljene na rođendanu. Osim senke nalik užetu koja se obavija oko vrata pokojne dadilje Holi, na njima se jasno vidi i senka nalik koplju usmerena prema ocu Brenanu. Istovremeno, i Katrina počinje da primećuje Damienovo ponašanje.
 • Pogledajte slične sadržaje
 • Komentari (1)
 • Night of the Living Dead

  Night of the Living Dead (1968)

  drama, misterija, horor

  Grupa ljudi se skriva od krvožednih zombija u jednoj kući na ranču, dok svet pokušava da otkrije odakle su se zombiji stvorili.
 • Halloween

  Halloween (1978)

  triler, horor

  "Noć veštica" je nezavisni horor film snimljen 1978. čija se radnja odvija u fiktivnom gradiću Hadonfildu na američkom Srednjem Zapadu na praznik Noć veštica. Radni naslov filma bio je "Ubice...
 • The Omen

  The Omen (2006)

  horor

  Antihrist će dobiti moć direktno od nečastivog da stvori lažno kraljevstvo na Zemlji, čime će označiti početak armagedona. Robert Torn nije svestan ovog mračnog proročanstva. Torn, visoki američki...
 • Carrie

  Carrie (1976)

  horor

  Povučena devojka koja živi sa verski zaluđenom majkom i koju maltretiraju drugarice iz škole otkriva da ima moć telekineze. Su, jedna od devojaka koje su je maltretirale, oseća krivicu zbog toga i...

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

 • NEX
  eXtreme member
  26.05.2012. 11:32
  The Omen Aka Omen 1 / Predskazanje 1: Antihrist (1976)  IMDb

  [TUBE]3PuIBNLOeEU[/TUBE]

  Žanr:
  Horror, Mystery

  Režiser: Richard Donner

  Glavne uloge: Gregory Peck, Lee Remick i Harvey Stephens

  Opis filma:

  Gregoryju Peck je Robert Thorn, američki diplomata u Italiji čija žena je upravo rodila dete. Na njegovu veliku žalost, novorođenče je živelo svega nekoliko trenutaka. Ubrzo nakon detetove smrti, ponuđeno mu je drugo, napušteno dete "u zamenu". Ne želeći da supruzi saopšti tužnu vest, on ga prihvata kao svoje dete.

  Katherine (Lee Remick) i mali Damian (Harvey Stephens) sele se u Englesku, gde se dečačić normalno razvija, ne razlikujući se od vršnjaka sve do šestog rođendana. A onda će se na proslavi njegovog šestog rođendana njegova dadilja obesiti, s porukom "Sve je to za tebe, Damian". Taj događaj je ujedno i prekretnica u životu deteta. Na scenu stupa gospođa Baylock (Billie Whitelaw), nova dadilja čudnih namera, a nedugo zatim sveštenik biva ubijen pod bizarnim okolnostima.

  Damien počinje da se čudno ponaša u blizini crkava, kao i životinje u njegovoj blizini. Sumnje da se u malom nastanio niko drugi do Satana pokazaće se veoma verovatnim. Uz pomoć fotografa istraživača Robert kreće u potragu za dečakovim korenima, ne bi li došao do srži problema.


  Prevod
  NEX2012-05-31 08:41:31

{{message}}

{{item.title}}