The Killing of a Sacred DeerPogledaj trailer!

Film

drama, misterija, triler, horor (2017)

The Killing of a Sacred Deer

Ocena korisnika
Tako-tako
7,080%
The Killing of a Sacred Deer

Naslov:

Ubistvo svetog jelena

Godina:

2017

Žanr:

drama, misterija, triler, horor

Trajanje:

121 min

Režija:

Yorgos Lanthimos

Scenario:

Yorgos Lanthimos
, Efthymis Filippou


Glavne uloge:


Nicole Kidman
  >  Surgeon's Wife
Bill Camp
  >  Matthew
Denise Dal Vera
  >  Mary Williams
Colin Farrell
  >  Surgeon
Megan Chelf Fisher
  >  Diner Patron
Raffey Cassidy
  >  Kim Murphy
Barry Keoghan
  >  Martin
Sunny Suljic
  >  Bob Murphy
Lea Hutton Beasmore
  >  Conference Guest
Anita Farmer Bergman
  >  Nurse
Charles Poole
  >  Fisherman
Charles Poole
  >  Patient
Michelle Poole
  >  Conference Guest
Drew Logan
  >  Principal
Barry G. Bernson
  >  Dr. Larry Banks
Jerry Pope
  >  Medical Conference Attendee
Nathaniel Sizemore
  >  Hospital Orderly
Rachael Mcadams
  >  Conference Attendance
Rachael Mcadams
  >  Nurse
Ming Wang
  >  Doctor (Abdominal)
Herb Caillouet
  >  Ed Thompson (Hospital Director)
Michael Trester
  >  Elderly Man

Opis:


Tinejdžer pokušava da postane briljantan hirurg. Ali, to čini da u njegovoj disfunkcionalnoj porodici stvari krenu neočekivanim tokom.

Obradio/la:

IgaBiva

Pročitaj recenziju filma The Killing of a Sacred Deer:

  • Pogledajte slične sadržaje
  • Komentari (229)
  • Mother!

    Mother! (2017)

    drama, misterija, triler, horor

    Nezvani gost stiže u kuću. To stavlja na probu odnose između zaljubljenog para koji u njoj živi, otkrivajući svu lomljivost njihove veze...
  • L'amant double

    L'amant double (2017)

    drama, ljubavni, triler

    Chloé je mlada krhka devojka, koja se zaljubi u svog psihoanalitičara po imenu Paul. Nekoliko meseci kasnije, ona se useljava kod njega, ali ubrzo otkriva da njen ljubavnik uzima deo njenog...
  • Gerald's Game

    Gerald's Game (2017)

    drama, triler, horor

    Džerald (Brus Grinvud) i Džesi (Karla Gugino) Barlingejm stigli su na idiličnu i izolovanu kuću na jezeru za romantičan vikend u nameri da spasu svoj brak i da obnove svoj seksualni život. Ono što...
  • The Square

    The Square (2017)

    drama, komedija

    Satirična drama kroz koju se reflektuje naša stvarnost. Zajedništvo, moralna hrabrost i potreba za egocentrizmom, u jednom nesigurnom svetu. Christian je uspešni kustos muzeja moderne umetnosti. Živi...

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

  • dzindzin16
    eXtreme member
    28.09.2020. 01:12
    Nisam ni video koliko ima komentara na ovaj film i o istom.Ovakve stvari ili volis da gledas i gledas ili ne pokusavas.Ja volim.
  • Danilo-Naissus
    Junior moderator
    21.02.2019. 21:11
    Za sve one koji su gledali... klik ovde... =>   [SPOILER]Meni je stvarno vrh kad kritičari (na YT-u) počnu da seciraju neki film. Kardiovaskularni hirurg skida rukavice. Simbolično, skida odgovornost sa sebe. Rukavice su krvave a njegove ruke nisu posle skidanja istih. Pa #ebote, hirurg skida rukavice uvek. I posle uspešne i posle neuspešne operacije. Ne šeta se sa njima okolo. Za to ima razlog.

    Hirurg je Bog? Hirurg je čovek koji je dobar deo svog života proveo učeći i studirajući, težeći da bude dobar ako ne i najbolji hirurg. Trudi se da odradi svoj posao najbolje što može. Da li može da pogreši? Naravno da može. Da li može da pogreši i anesteziolog? Naravno da može. Ovde ima jedna tupava izjava da hirurg nikada ne greši a kaže je lekar koji pije. A ono što je najgore od svega on kaže: „Metju (anesteziolog) je više puta pogrešio i ubio pacijenta“. Taj isti Metju ide na proslave, kongrese lekara, uvažen i poštovan. Znači, da čak i Americi imamo „solidarnost“ i „zid ćutanja“ kada je medicinska greška u pitanju. Lekarska društva se ograđuju, pravosuđe je sporo i nezainteresovano (ako i kada to ispliva u javnost).

    Naš glavni junak 6 (šest) meseci se druži sa dečakom koji je kako on sam kaže dečak sa (navodnim) ozbiljnim psihičkim problemima (koje publika ne vidi). Osećaj krivice, savest lekara ili samo saosećanje prema dečku koji je izgubio oca. Neobično zar ne? Još ga (takvog) poziva u posetu kući i upoznaje sa porodicom. (???) A onda kada mu dosadi da dubi na glavi (npr. pokazuje dlake ispod pazuha) i odbije sex sa kevom dečaka – onda sranja počinju.

    Na stranu to da li se roditelji unaokolo hvale da im kći dobila prvu menstruaciju, mislim da je naziv filma samo da bi bio lakše prepoznatljiv i da bi kritičari imali novu temu za razmišljanje i polemiku. Klinac nije Bog jer nije mogao da spase rođenog oca (učini dobro delo jel' te) ali kad treba da se sveti onda je prvi da javno preti dok Dr.Pičkica ga belo gleda. Još ide detetu u bolničku poseti i kaže roditeljima „Ostaviću vas nasamo.“ Glupi doca deci ne objašnjava najosnovnije „ako ne jedu, čak i bez apetita ne može im biti bolje“.

    Vrh scena je kada kći kaže mami „Ni ti se nećeš moći pokrenuti“. Nerealno i glupo milion %. Pomirena sa sudbinom? Tinejdžerka koja je na početku života?

    Sumorna vizija jednog ćoveka? Ne. Jednog režisera? Da. Ne želim da budem u istom košu sa Jorgosom. On ima pravo da snimi film. Ja imam pravo da mi se neki njegov film ne sviđa. A ima i onih koji mi se sviđaju, tako da nisam pristrasan. Ako je ovo film bez logike onda sam promašio izbor gledanja filma.

    Mali je Bog? Nije. On je mali lažov i spletkaroš koji #ebe u zdrav mozak dvoje lekara. Njoj deca bolesna a on ima samo 10 minuta vremena. Pa #ebo bi mu sve po spisku da sam roditelj. Doduše, lud i glup dva brata rođena. „Svi lekari imaju lepe ruke?“. Aha. „Doktor je vrlo fin i treba da se smuva sa mojom mamom (iako mu ja ubijam decu). Da se njoj vrati život u normalu.“ (?) Ajde.

    Nikol pita malog debila „Zašto ja i moja deca da budemo kažnjeni zbog (greške) moga muža (ako je to uopšte bila greška)“ a dečko joj priča o špagetima, kako on jede špagete kao i njegov otac. Ako niste do tada prekinuli film, ovo je idealan trenutak da to uradite. (1h 15 min). I naravno, ovo pitanje ostaje bez odgovora. Dečko žuri na čas.

    Ana (Nikol Kidmen) mora da uradi „ono“ sa ansteziologom Metjuom da bi dobila informaciju iz bolnice u kojoj radi i njen muž. Mogla je bar da mu... da film dobije neku umetničku vrednost. Još jedna divna prilika da se prekine ovaj film. „Znaš, anesteziologa nikad ne možeš kriviti za loš ishod operacije. Hirurg je uvek odgovoran.“. Svrati u Srbiju prijatelju. Laboratorijske analize mogu lako dokazati ili opovrgnuti krivicu anesteziologa. Bilo kog. Bilo gde. Bilo kad.

    Pazi ovu glupost od scenarija. Lekar popije 2 pića pred operaciju. Anesteziolog to primeti i pusti lekara da operiše. „Ali tada to nije bilo uobićajno“. Znači bilo je još takvih „pijanih operacija“ kardiovaskularnog hirurga. Prike, KRIV si podjednako kao i taj lekar. Saučesnik u zločinu. Sramota za medicinsku struku.

    „Mogu li dobiti tvoj MP3 plejer... Molim te.“ - pita sestra brata. Eeeeee, to je umetnost, moj do mojega.

    Otuđeni otac toliko ne poznaje svoju decu da ide da pita savetnika škole u čemu su dobri, ko je bolji. Još jedna kritika savremenoj porodici ali ni to ne treba generalizovati.

    Citiranje odlomka iz Ifigenije čisto da se opravda naziv filma. Sasvim bespotrebno i irelevantno. Mogla je da citira i „Gorski vijenac“ da ga zna.

    Kraj filma je vrhunac gluposti kao nagrada svima koji su stigli do kraja filma.

    * sin je već ušao u terminalnu fazu „bolesti“, grčki rulet a la Jorgos Latimos je potpuno bespotreban, besmislen i sulud.

    Završna scena kao čin potčinjavanja. Hvala ti što smo živi. Dug je vraćen.
    #beš taki život.
    Emocije porodice? Nema ih nigde. Ljudi plaču i zbog kućnih ljubimaca... kornjače, papagaja, ribice,... FUCK.[/SPOILER]

    IMDB ocena: (previsokih) 8,2 od 84 hiljada glasača.   

    Lična: 0,0      
  • Bob!
    Banned user
    05.05.2018. 17:21
    Eto, moram i ovo da kažem.
    Neko je napisao da su se deca ulagivala da ne bi bila ubijena.

    Ne. Ono što je devojčica ispričala ocu je nešto najlepše što sam ikad čuo u nekom filmu.
    Divota i lepota.  "Ti si mi dao život, ti možeš i da mi ga uzmeš"
    Poezija ljubavi.

{{message}}

{{item.title}}