The DirtiesPogledaj trailer!

Film

drama, kriminalistički, triler (2013)

The Dirties

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocena korisnika
-
6,881%
The Dirties

Naslov:

The Dirties

Godina:

2013

Žanr:

drama, kriminalistički, triler

Trajanje:

83 min

Režija:

Matt Johnson

Scenario:

Matthew Miller
, Evan Morgan
, Matt Johnson
, Josh Boles


Glavne uloge:


Jay McCarrol
  >  Mr. Bird
Brandon Wickens
  >  Jackman
Alireza Shojaei
  >  Alan
Shailene Garnett
  >  Krissy B.
Matt Johnson
  >  Matt
Paul Daniel Ayotte
  >  Laren
Owen Williams
  >  Owen
Krista Madison
  >  Chrissy H.
Josh Boles
  >  Boozy
Padraig Singal
  >  Boy in Park 1
Ross Hill
  >  Boy in Park 2
Jordan Foster
  >  Dylan
Sean Spiering
  >  Rock Thrower
Michael Spiering
  >  Rock Thrower
David Matheson
  >  Mr. Muldoon
Dan Fewings
  >  Mr. Fewings
Miranda Olesko
  >  Campfire Girl
Kate MacDonald
  >  Singing Girl

Opis:


Two best friends are filming a comedy about getting revenge on the bullies at their high school. One of them isn't joking.
  • Pogledajte slične sadržaje
  • Komentari (1)
  • BlackBerry

    BlackBerry (2023)

    biografski, drama, komedija

    Zgodba o meteorskem vzponu in katastrofalnem propadu prvega pametnega telefona na svetu. (Spisal: metalcamp)
  • Eldorado

    Eldorado (2008)

    drama, komedija

    Film ceste. Yvan (B. Lanners) se vratio u svoju kuću na selu kasno jedne večeri i otkrio da je netko provalio. Ispod kreveta je pronašao mladog Elieja (F. Adde) koji mu pokušava pobjeći, ali Yvan ga...
  • The Kid Detective

    The Kid Detective (2020)

    drama, misterija, komedija

    Nekada slavni dečak-detektiv, sada ima 32 godine. I dalje nastoji da rešava jedne te iste misterije, ali između svojih mamurluka i samosažaljenja. Sve dok mu naivna klijentkinja ne donese zaista...
  • Operation Avalanche

    Operation Avalanche (2016)

    triler

    Radnja ovog trilera prati dva mlada C.I.A. agenta koja nagovore svoje šefove da im dozvole da uđu u samo središte NASA agencije kao ekipa koja snima dokumentarni film o NASA-inoj utrci do mjeseca...

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

  • puppet_master
    eXtreme member
    05.07.2022. 21:11
    Srednjoškolci, Matt i Owen, dva najbolja druga, večite mete školskih siledžija, snimaju film kao školski projekat, komični kratež upravo o osveti nasilnicima. Film je prikazan u školi, no Owen, uz nastavak iživljavanja nad njima, ne može da prestane da smišlja svoju osvetu, i ovaj film nam posredstvom kamere njihovog snimatelja koji ih prati, priča o njihovoj svakodnevnici i poniranju Owena u tamu.

    Svideo mi se, puno, čak mi je neshvatljivo kako je jedan ovakav filmić uopšte snimljen i prikazivan po festivalima u USA, uprkos svojoj iskrenosti i kvalitetu, u takvom društvu u kojem su nažalost česte pucnjave po školama, ovako nešto je kontroverzno na više strana. Prvo sama tema uvek budi buku u javnosti a potom i sam pristup mladih autora, oni ove momke, samog Owena, ne prikazuju kao kakve košmarne psihopate lišene emocija, punih mržnje i kakvih teških psiholoskih problema, kako se "pucači" tipično doživljavaju, već je jasno da su po sredi dva sasvim obična momka, koji su eto prosto izloženi dugogodišnjem konstantnom divljanju školskih siledžija, usled čega verujem dolazi do pucanja pod pritiskom, uz opsesivnu želju da se dođe do (u Owenovom umu) kakve pravde, ekstremne, nasilne ali van mržnje, ludila, već eto prosto kao jedna od (i dalje ekstremnijih) reakcija na okruženje, stres, nasilje. Iza filma je stao Kevin Smith, pa je to, moguće, razlog zašto je film završio na Sundance festivalu, no i bez toga su svakako upadljivi njegovi kvaliteti. Meni je bolji od sličnog Zero Day, upravo jer je prirodniji, šarmantniji, duhovitiji, time i hrabriji.

    Pre svega je, za temu začuđujuće, zabavan, skoro pa klasični teen film o prijateljstvu, ljubavima, zezanju i borbi za svoje mesto u tom mikrouniverzumu srednje škole. Ima zbilja vedrih tonova, pošteno me je nasmejao više puta, šarm mladih glumaca je upečatljiv. Momak koji igra Owena je ujedno i režiser filma i autor priče, čime samo dodatno potvrđuje svoj višestruki talenat.


    Preporuka, zanimljivo obrađivanje mračne teme, u mockumentary maniru, realističan, sa vidnim talentom iza i ispred kamere. Btw, fin je i soundtrack.

{{message}}

{{item.title}}