KeullojetPogledaj trailer!

Film

misterija, horor (2020)

Keullojet

Ocena korisnika
Tako-tako
5,786%
Keullojet

Godina:

2020

Žanr:

misterija, horor

Trajanje:

97 min

Režija:

Kwang-bin Kim


Glavne uloge:


Si-ah Kim
  >  Myung Jin
Uhm Seo-Hyun
  >  Young Kyung Hoon
Ha Jung-woo
  >  Sang-won
Kim Nam-gil
  >  Kyeong-hoon
Park Sung-woong
  >  Myung Jin's Father
Shin Hyeon-bin
  >  Seung Hee
Yool Heo
  >  I-na
Kim Soo-jin
  >  Myung Jin's Mother

Opis:


Usled iznenadne nesreće, umire žena Sang-Wona (Ha Jung-Woo). On ima i ćerku Yi-Na (Heo Yool), ali nisu tako bliski. Da bi se zbližio sa ćerkom, sele se u novu kuću. Ali, jednog dana, Yi-Na kaže ocu da ima novog prijatelja. Od tog trenutka izgleda sve srećnija. Ipak, Sang-Won je na oprezu, a iz ormana u ćerkinoj kući dopiru čudni zvuci. Sang-Won počinje da sanja čudne snove. Kada mu ćerka nestane, prilazi mu misteriozni čovek po imenu Kyung-Hoon (Kim Nam-Gil). Kaže mu da potraži Yi-Na u ormanu...

Obradio/la:

IgaBiva
  • Pogledajte slične sadržaje
  • Komentari (3)
  • Na-reul chaj-a-jwo

    Na-reul chaj-a-jwo (2019)

    drama, misterija, triler

    A dedicated mother in search of her missing son follows a tip that leads her to a fishing village where corrupt police officers might have the answers to her mystery.
  • Shi gan

    Shi gan (2006)

    drama, misterija, ljubavni

    Seh-hee i Ji-woo su mladi par i u vezi su dve godine. Seh-hee je jako ljubomorna osoba i boji se da će je partner vremenom ostaviti pa se samoinicijativno odluči podvrgnuti drastičnoj plastičnoj...
  • Jipuragirado jabgo sipeun jibseungdeul

    Jipuragirado jabgo sipeun jibseungdeul (2020)

    drama, kriminalistički, triler

    Vlasnik restorana koji se svim silama bori da preživi, a brine se i za svoju bolesnu majku, iznenada pronalazi torbu punu para u sauni. Istovremeno, jedan carinski službenik dospeva u nevolju kada...
  • Take Point

    Take Point (2018)

    akcija, triler

    Na dan američkih predsedničkih izbora 2024. godine, Ahab (Jung-woo Ha) i njegov tim elitnih plaćenika krenu na tajnu CIA misiju kako bi oteli severnokrejskog ministra odbrane koji se nalazi u bunkeru...

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

  • bokidante
    Active member
    01.06.2020. 10:44
    Možda sam ga pogledao površno i nekoncentrirano, ali ovo je meni prosječan hororčić, ništa specijalno. 5/10
  • titlovi.com
    Approval team
    29.05.2020. 23:27
    Prijevod je uradio Kardiovask. Terorist 👍
  • JoxerTM
    eXtreme member
    28.05.2020. 23:56
    Istraumatizirana djevojčica, životinjski leš na cesti na kojem se goste ptice, zlokobna ormarčina, prikaza i egzorcist.

    Pa će leš s ceste poklati pola sela, ovi će se pretvoriti u zombije, egzorcist će začarati ormar koji će eto zatvoriti zombije u sebe zauvijek, a prikaza i djevojčica će živjeti sretno do kraja života. Ili umrijeti sretno do kraja smrti.

    Tako bi izgledao površni mejnstim horor kakvih se dnevno pojavi 10. Film iz naslova s tim nema nikakve veze.
    Ovdje će otac odvesti djevojčicu privremeno autističnu zbog prometne nesreće u kuću na osami po preporuci liječnika, ali će djevojčica nestati. Pojavit će se nekakav egzorcist koji će tvrditi da je djevojčicu oteo duh.

    I sad ćete reći, pa i to je opet neki površni mejnstrim.
    Ali nije! Možete film pogledati površno i nekoncentrirano, izgledat će okej hororčić i to je to.

    Međutim (molim ne otvarati prije gledanja jer će vam sve ukvariti)...
    [spoiler]Za razliku od plitkog mejnstrima, ovdje ćemo doznati tko je duh, zašto je djevojčica oteta, tko je uopće kriv za to - a to nije duh.

    Također ćemo vidjeti ono što je zabranjeno u površnom mejnstrimu bilo kojeg žanra - nesavršene obitelji, ne samo obitelji u kojima se djeca zlostavljaju nego i obitelji koje se žele riješiti djece jer imaju osjećaj da su im teret. Nije da uopće nema filmova o nesavršenim obiteljima, ali takav nije mejnstrim niti će ikad biti nominiran za najbolji film (primjer je Knives Out nominiran za scenarij, ne i za film).

    Još jedna stvar koju površni mejnstrim nikad neće dopustiti - da je svijet iza ormara savršen po svoje stanovnike, dok naš nije. Za razliku od Alise u zemlji čudesa, Lava vještice i ormara, Čarobnjaka iz Oza, samo primjeri, u ovom filmu došljak iz našeg svijeta neće morati rješavati sukobe u tom nekom paralelnom svijetu e da bi se vratio u našu uvijek savršenu stvarnost. Komotno može ostaviti stvari takve kakve jesu. Međutim, onda ovaj film ne bi bio potreban, odnosno možda nije ni prvi otac tamo, samo je prvi kojem se probudila savjest pa se ipak odlučio izvući kćer van.
    [/spoiler]

    Ovdje imamo znači nestandardni horor, ništa čudno od prepune novih ideja korejske kinematografije u ovom stoljeću.
    Horor... Čak mi je upitno film svrstati u horor. Stilski film pripada žanru, ali integrira i komediju i tragediju i krimić i triler.

    Film ima svojih mana.
    Evo jedna za primjer. Zadnja scena egzorcist ispostavlja račun ocu djevojčice koja ga upoznaje po prvi put vraćajući se iz škole i svi skupa odoše. Negdje. Ovo je trebalo snimiti kao nekoliko scena, a ne raditi čudnu situaciju kojoj nedostaje kako to da su se svi sreli na tome mjestu.
    S druge strane, ispostavljanje računa je nešto što bi iz površnog mejnstima bilo izbačeno van, pa grijeh i nije prevelik.

    Neke stvari ostat će neobjašnjene, na primjer zašto je skončala egzorcistica s početka filma. Čime je zaslužila umrijeti možemo samo izmaštati, nigdje nije sugerirano da je zaslužila takvu sudbinu, ali opet nije ni rečeno da nije zlostavljala egzorcista kasnije u filmu, jelda. Pa evo neću to uzeti za zlo.

    Ako sam dobro vidio ovo je režiserov prvijenac i kao takvog ga mogu samo pohvaliti. Glumcima definitivno nemam šta za prigovoriti, izvrsno odigrano, do jedna uloga.
    Pa iako nije sam vrh, ako mene pitate, ovo je čista mastwočuša.
    Ali ne za sve.

    Ako isključivo tražite plitki mejnstrim horor, bio to nebulozni slasher, zombiji x-ti dio ili style over substance Ari Aster - ovaj film zaobiđite u širokom luku.
    Želite dokaz? Evo, random user review sa imdb:
    https://www.imdb.com/review/rw5746708/
    [quote]This movie is like an american exorcism movie. It even has jump scares. It starts rather promising but becomes kinda uncreative quick. I have seen most of this somewhere before, in a better form, in an US movie(Insidious). That's not the kind of horror I want from a korean horror movie. Theres a hundred better US movies with that topic out there.[/quote]
    Nek' me neko upuca. JoxerTM2020-05-29 00:56:36

{{message}}

{{item.title}}