Take ShelterPogledaj trailer!

Film

drama, triler (2011)

Take Shelter

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocena korisnika
-
7,492%
Take Shelter

Naslov:

U zaklon

Godina:

2011

Žanr:

drama, triler

Trajanje:

121 min

Režija:

Jeff Nichols

Scenario:

Jeff Nichols


Glavne uloge:


Marianna Alacchi
  >  Bargain Hunter
Robert Longstreet
  >  Jim
Michael Shannon
  >  Curtis
Shea Whigham
  >  Dewart
Natasha Randall
  >  Cammie
Jessica Chastain
  >  Samantha
Katy Mixon
  >  Nat
John Kloock
  >  Man in Road
Ron Kennard
  >  Russell
Bob Maines
  >  Walter Jacobs
Sheila Hullihen
  >  Woman in Road
Heather Caldwell
  >  Special Ed Teacher
Tova Stewart
  >  Hannah
Scott Knisley
  >  Lewis
Jacque Jovic
  >  News Anchor

Opis:


Izvesni Kertis Laforč počinje da sanja uznemirujuće snove o iznenadnoj apokaliptičnoj oluji i počinje da gradi sklonište za porodicu. Njegovo nerazumno ponašanje uznemiruje okolinu.
Kertis Laforč živi u provincijskom američkom gradiću sa ženom Samantom i šestogodišnjom ćerkom Hanon, koja je gluvonema. Zaposlen je u građevinskoj firmi i svojoj porodici osigurava pristojan život.
Odjednom Kertis počinje da sanja uznemirujuće snove o iznenadnoj apokaliptičnoj oluji.
Noćne more zadržava za sebe i počinje da gradi sklonište za porodicu. Njegovo nerazumno ponašanje uznemiruje Samantu i ostale ljude iz okoline.
Ali strah koji oseća zbog vizija preovladava i Laforč se poverava ženi, testirajući brak, a možda i budućnost.
U glavnim ulogama: Majkl Šenon, Džesika Čestejn, Šej Vajem...
  • Pogledajte slične sadržaje
  • Komentari (15)
  • Midnight Special

    Midnight Special (2016)

    drama, misterija, naučna fantastika, triler, avantura

    Dečak Alton je otet od strane dva muškarca Roja i Lukasa. Alton je otet sa ranča izvesne sekte ili grupe koju vodi Kalvin, čovek koji ga je usvojio. Ubrzo na ranč upada FBI, sve redom hapsi i odvodi...
  • Shotgun Stories

    Shotgun Stories (2007)

    drama, triler

    Oružje i ljudi prati dugogodišnji konflikt i prezir dva polu-brata koji se rodio nakom smrti njihovog oca. Smeštena u ruralnom delu jugoistočnog Arkanzasa među poljima pamuka, priča ovog filma...
  • Mud

    Mud (2012)

    drama

    Dva mlada dečka pronađu bjegunca koji se skriva na otoku u Mississippiju i sklope pakt da će mu pomoći u ponovnom ujedinjenju sa svojom ljubavi i u bijegu. Ellis je 14-godišnji dječak i odlučan je...

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

  • Mizi
    eXtreme member
    14.11.2021. 23:08
    Dobar film.
  • darije
    Administrator
    13.02.2012. 21:26
    Ne znam zašto (ili znam) ali kad sam video cover(e) i pročitao na IMDb-u "Plot", momentalno mi se upalila lampica sa natpisom: M. Night Shyamalan. I kako sam počeo da gledam svaku scenu sam zamišljao u izvedbi ovog, osporavanog, kritikovanog... a meni briljantnog reditelja. Sa te strane mi se, shodno prethodnom, film nikako nije svideo, jer je ovakva tematika u mojim mislima trebala da izgleda mnoooogooo mračnije, uverljivije, pa čak da dobije i žanr "horor", pored drama, triler. Potpuno se slažem sa bubbom i rečenicom: "i tupa, iritantna i bezizražajna faca Michaela Shannona"... mnogo je iritantan i mislim da to nije produkt "dobre glume". Opet, sa druge strane iako sam očekivao baš takav kraj, to mi nije pokvarilo užitak u, po mom mišljenju, dobroj priči izvedenoj na loš način.
    Od mene, malo više od 6/10.
  • Fokan
    Junior translator
    12.02.2012. 09:47
    Odgledah sinoć, moja ocjena je 8,5/10. Ne lagan film za gledanje, sporokotrljajućeg ritma i lagane gradacije jeze, čak i straha. Ne samo kod likova u filmu već i kod onih koji ga gledaju. Alegorija koja je sveprisutna i tiče se svih nas samo je takve stvari uvijek lakše prepoznati kada se dešavaju drugima. Preporuka.
    S obzirom da mi je ovo ponajbolji film koji sam odgledao u zadnjih "ne znam koliko" vremena, donekle bih ga usporedio sa (tematski potpuno različitim) mojim favoritom za 2010. godinu - "Zimskim kostima". Film koji nije za svakoga je imao dosta dijametralno suprotnih ocjena pa bih samo preporučio onima koji su voljeli "Zimske kosti" da obavezno posegnu i za Take Shelter-om. Svi ostali neka ga zaobiđu u širokom luku.

{{message}}

{{item.title}}