SouthpawPogledaj trailer!

Film

drama, sportski (2015)

Southpaw

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocena korisnika
Odlično!
7,460%
Southpaw

Naslov:

Levak

Godina:

2015

Žanr:

drama, sportski

Trajanje:

124 min

Režija:

Antoine Fuqua

Scenario:

Kurt Sutter


Glavne uloge:


Forest Whitaker
  >  Tick Wills
Jake Gyllenhaal
  >  Billy Hope
Naomie Harris
  >  Angela Rivera
Rachel McAdams
  >  Maureen Hope
50 Cent
  >  Jordan Mains (as Curtis '50 Cent' Jackson)
Dominic Colón
  >  Mikey
Lana Young
  >  Gloria
Malcolm M. Mays
  >  Gabe
Skylan Brooks
  >  Hoppy
Beau Knapp
  >  Jon Jon
Miguel Gomez
  >  Miguel 'Magic' Escobar
Victor Ortiz
  >  Ramone
Oona Laurence
  >  Leila Hope
Jose Caraballo
  >  Eli Frost
Aaron Quattrocchi
  >  Keith 'Buzzsaw' Brady

Opis:


Bili Houp je bokser, šampion u polu-teškoj kategoriji. Ima ženu, divnu ćerkicu, novac, slavu...sve što bi čovek mogao poželeti. Ali ga zadesi tragedija, zbog kojeg ga napušta njegov menadžer. Obraća se za pomoć Tiku, koji ga trenira za njegovu najveću borbu života, za ljubav najmilih i iskupljenje.

Obradio/la:

Gewehr98
  • Pogledajte slične sadržaje
  • Komentari (11)
  • Jurassic World

    Jurassic World (2015)

    akcija, naučna fantastika, avantura

    Stiven Spilberg je izvršni producent ovog dugoočekivanog nastavka „Parka iz doba jure, čija se radnja dešava 22 godine nakon događaja iz prvog filma. Uprkos brojnim nedaćama koje su zadesile...
  • Focus

    Focus (2015)

    drama, kriminalistički, komedija, ljubavni

    U ovoj akcionoj komediji, Vil Smit igra majstora prevare koji se zaljubljuje u neiskusnu prevarantkinju (Margo Robi), ali raskida sa njom kada počnu previše da se zbližavaju. Tri godine kasnije, on...
  • Everest

    Everest (2015)

    biografski, drama, istorijski, triler, avantura, sportski

    Priča temeljena na nevjerojatnim istinitim događajima koji su se odvijali 1996. kada je snježna oluja devastirala planinarsku ekspediciju na Everestu i u smrt odvela nekoliko planinara.
  • Creed

    Creed (2015)

    drama, akcija, sportski

    Adonis Džonson (Majkl B. Džordan) nije poznavao svog čuvenog oca, Apola Krida, svetskog šampiona u teškoj kategoriji, koji je umro pre njegovog rođenja. Ipak, boks mu je u krvi pa Adonis odlazi u...

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

  • beogradski
    eXtreme member
    27.04.2020. 14:28
    Forest Whitaker je glumčina. Film je odlučan. Pohvale i za glumačku ekipu Jake Gyllenhaal, 50 Cent, već spomenuti Forest i Rachel McAdamas i režija Antoine Fuqua.
  • Stole Haringa
    eXtreme member
    21.09.2018. 00:20


      Imam u svojoj beležnici priličan broj filmova čija je tema sport. Među njima ima i onih o bokserima koje holivud fabrikuje a koji su priča za sebe. U ovom slučaju su podbacili svi osim  Džilenhola po kome će film ostati upamćen. Prilično razočaravajuće ako se uzme u obzir da je K.Sater potpisao scenario koji je jedan veliki kliše čija je namena da patetičnim scenama podiđe publici. Film predugo traje a neke scene koje su trebale da budu tragične i ključne su naivne i više nego smešne. Mislim na primer na smrt bokserove žene i većinu scena  u kojima je sa ćerom koju je izgubio i koju pokušava da vrati.

      Ono što je pored pomenutog Džilenhola dobro je F.Viteker u ulozi trenera i borbe u ringu koje izgledaju kao da su uzete iz nekog dobrog dokumentarca. Sam Džilenhol se svojom transformacijom i glumom najbliže približio De Niru u Razjarenom biku. Mene u ovom slučaju najviše podseća na izudaranog i starog bulterijera koji je izgubio gazdu koji ga je vodio kroz život.

      Nešto mi govori da će ovaj film koji je malo premašio prosek imati uspeha najviše zbog Džilenhola koji bukvalno ne liči na sebe. Njegova transformacija će u ovom slučaju biti važnija od filma. Hteo da ga nazovem velikim razočarenjem i to zbog Satera čiji scenario ne liči na njega. A onda sam se setio da između njega, njegovog originala i ovog što je ekranizovano stoji četa cenzora, psihologa i ko zna koliko prepravki koje su nastale posle gledanja publike koja ga je ocenila. I to onu publiku koju dovlače bukvalno sa ulice i čija je svrha samo reakcija na film koji praktično još nije završen. Čitao sam nešto o tom u slučaju filma The Champ (1979) kome su takvi stručnjaci sa ulice bukvalno izmenili kraj. Sam Džilenhol se potrudio i svoje pripreme usmerio na vežbe koje su ga izmenile a ne na glumu jer ovde ne daje ni pola od onoga što ume. Završio je na pola puta jer titulu majstora transformacije i dalje ima Bejl koji trenutno nema konkurenciju.

      U najkraćem, imali su materijal za dobar film a servirali su limunadu.
  • Alreadydead
    eXtreme member
    02.04.2017. 17:29
    Dobar filmic. Nije los scenario, prica vec vidjena. Ali vredi odgledati. Moja ocena: 7/10

{{message}}

{{item.title}}