Rapurasu no majoPogledaj trailer!

Film

drama, misterija, triler (2018)

Rapurasu no majo

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocena korisnika
-
5,2
Rapurasu no majo

Naslov:

Rapurasu no majo

Godina:

2018

Žanr:

drama, misterija, triler

Trajanje:

115 min

Režija:

Takashi Miike

Scenario:

Keigo Higashino
, Hiroyuki Yatsu


Glavne uloge:


Masanobu Takashima
  >  Toru Takeo
Etsushi Toyokawa
  >  Saisei Amakasu
Hiroshi Tamaki
  >  Yuji Nakaoka
Shô Sakurai
  >  Shusuke Aoe
Lily Franky
  >  Dr. Zentaro Uhara
Eriko Satô
  >  Chisato Mizuki
Mirai Shida
  >  Tetsuko Okunishi
Rei Dan
  >  Mina Uhara
Sôta Fukushi
  >  Kento Amakasu
Tao Okamoto
  >  Rei Kirimiya
Suzu Hirose
  >  Madoka Uhara

Opis:


An environmental analyst is asked by the police to determine if two deaths by hydrogen sulfide poisoning are an accident - or a murder. But when he meets a young woman at both sites, a scientific mystery begins.
  • Pogledajte slične sadržaje
  • Komentari (4)
  • Nommer 37

    Nommer 37 (2018)

    triler

    “Broj 37” je priča o Rendalu, invalidu u kolicima, koji igra igru mačke i miša. On ucenjuje moćnog kriminalca dok se krije od sadističkog zelenaša koji će ubiti njega i njegovu devojku ukoliko mu ne...
  • The Lingering

    The Lingering (2018)

    horor

    A mother and her son are disturbed by a the presence of a stranger as they await for the return of the father from work.
  • That Moment, My Heart Cried

    That Moment, My Heart Cried (2019)

    drama

    This project, a fusion of poetry, music, and movies, gives birth to a new style of filmmaking, through the work of five directors.
  • Riri Shushu no subete

    Riri Shushu no subete (2001)

    drama, kriminalistički, ljubavni, triler, muzički

    Glavni lik Yuichi Hasumi je veliki fan izmišljene pevačice po imenu Lily Chou-Chou, odakle dolazi i naziv filma. Možemo videti kako se glavni lik vremenom sve više povlači u svoj svet, najbolji...

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

  • AlexDeLarge
    eXtreme member
    22.05.2022. 18:52
  • AlexDeLarge
    eXtreme member
    22.05.2022. 13:36
    [TUBE]11BlqbmbkEw[/TUBE]
  • AlexDeLarge
    eXtreme member
    22.05.2022. 13:30
    Ukratko, u suštini meni je ok film, prijao mi je, osim što mislim da je bespotrebno na nekim mestima narativ divergirao, imamo i jedan trik koji može da odbije tokom gledanja ali ubrzo dobijamo obrt i objašnjenje, dugi kadrovi, mogao je lagano da traje kraće i mislim da bi bio bolji. Loš izbor glumca Shoe Sakurai , dobar izbor glumice Suzu Hirose,ostali su mi dobri. Izmešani su svu žanrovi, samo nema komedijeSmile.

    Vidi se u nekim scenama stariji vid Miike-ove režije (sećam se da je tada kritika bila u stilu osrednje,ili su koristili reč mediokritet, zaboravih), ali ipak zasnovan je na istoimenoj knjizi Kejgo Higashino-a (na prvu, dve korejske adaptacije njegovih dela su ovde prevedene i dobri su filmovi), baš bi voleo da imam priliku da je pročitam, da vidim možda je moglo nešto iz scenarija da se izbaci a nešto doda,

    Stara priča kauzalni determinizama Laplasa, samo što on u svom delu Essai philosophique sur les probabilité nije koristio pojam demon ( imamo i Maksvelovog demona), ovde imamo pak vešticuWink, ali ubačena je suština iz jednog odlomka tj. njegov misaoni eksperiment. Priča je stara, dosta se u naučnim krugovima diskutovalo,  često se provlačila po mangama, itd. ali mislim da nije na odmet ponoviti. Odrećene scene i dijalozi su mi dobri i u vezi sa tim neka večita preispitivanja, pshihopatologija reditelja i njegovo `ludilo`. I ovde imamo deo od jedne priče koja mi je ostala urezana u pamćenju, od jednog doktora koji je ispričao nakon Wannesee Conference.

    Pogledao sam tridesetak linija engleskog prevoda i shiba87 je odlično odradila posao.
    AlexDeLarge2022-05-22 17:18:09

{{message}}

{{item.title}}