Narayama bushikôPogledaj trailer!

Film

drama (1958)

Narayama bushikô

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocena korisnika
-
8,0100%
Narayama bushikô

Naslov:

Narayama bushikô

Godina:

1958

Žanr:

drama

Trajanje:

98 min

Režija:

Keisuke Kinoshita

Scenario:

Shichirô Fukazawa
, Keisuke Kinoshita


Glavne uloge:


Danko Ichikawa
  >  Kesakichi
Yûnosuke Itô
  >  Matayan's son
Ken Mitsuda
  >  Teruyan
Seiji Miyaguchi
  >  Mata-yan
Yûko Mochizuki
  >  Tamayan
Keiko Ogasawara
  >  Matsu-yan
Teiji Takahashi
  >  Tatsuhei
Kinuyo Tanaka
  >  Orin
Eijirô Tôno
  >  Messenger

Opis:


In Kabuki style, the film tells the story of a remote mountain village where the scarcity of food leads to a voluntary but socially-enforced policy in which relatives carry 70-year-old family members up Narayama mountain to die. Granny Orin is approaching 70, content to embrace her fate. Her widowed son Tatsuhei cannot bear losing his mother, even as she arranges his marriage to a widow his age. Her grandson Kesa, who's girlfriend is pregnant, is selfishly happy to see Orin die. Around them, a family of thieves are dealt with severely, and an old man, past 70, whose son has cast him out, scrounges for food. Will Orin's loving and accepting spirit teach and ennoble her family?
  • Pogledajte slične sadržaje
  • Komentari (4)
  • Narayama bushikô

    Narayama bushikô (1983)

    drama

    Prema seoskom običaju nastalom zbog siromaštva i nestašice hrane, svaka osoba kada napuni sedamdesetu godinu mora da ode na planinu Narajama i da tamo umre. To vreme bliži se i Orin koja je napunila...
  • Nijûshi no hitomi

    Nijûshi no hitomi (1954)

    drama

    Schoolteacher Hisako Oishi forms an emotional bond with her pupils and teaches them various virtues, while at the same time worrying about their future.
  • Eien no hito

    Eien no hito (1961)

    drama, ljubavni

    A young woman is forced by circumstance into a loveless marriage while still in love with another. This episodic tale follows their story through three decades of bitter conflict which engulfs their...
  • Saikaku ichidai onna

    Saikaku ichidai onna (1952)

    drama

    Emotivna Oharu (K. Tanaka) sredovječna je gejša koja se, 1686. godine, boraveći u jednom hramu u Kyotu, prisjeća svoje prošlosti. Kao mlada i privlačna djevojka te kći uglednog samuraja Shinzaemona...

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

  • Filaret
    Senior translator
    05.03.2012. 16:55

    Film o neobičnom i surovom običaju odbacivanja staraca zbog nedostatka hrane. Orin je bila dobra supruga i majka, a posle 70. je kao i sve druge čeka odlazak u planinu na sinovljevim leđima i lagana smrt u bespuću i među kosturima ranije donetih.

    Sama tema je dovoljno intrigantna za dobar film, a drama prati različite reakcije članova porodice. Sinu, koji zna da će relativno brzo doći vreme kad će i njega neko nositi na Narajamu je teško, a unuk to gleda sa praktične strane, jedna usta manje i više hrane za njegovu halapljivu ženu. Orin pati zbog svojih zdravih zuba, jer misli da su oni odraz njene neutažene unutrašnje gladi i brine se da je bogovi Narajame zbog toga neće prihvatiti. Kada ih se reši, ona sa radošću iščekuje odlazak, ali ima i onih kojima se gore ne ide.

    Film je rađen u stilu kabuki pozorišta, kameran je i sa pratnjom pevača koji ima ulogu naratora. U tom smislu je staromodan, pa bi možda mnogi radije pogledali verziju iz 1983.














     

  • Greška
    Translator
    05.03.2012. 00:07
    Covece sta je nagrada, a tek sad prevod. :)

    Hvala Filaret
  • Dr Dragan
    Moderator
    05.03.2012. 00:03

    Prevod mozete skinuti:


    O  V  D  E

    uz zahvalnost Filaretu za isti Clap


{{message}}

{{item.title}}