LimboPogledaj trailer!

Film

drama, kriminalistički (2021)

Limbo

Ocena korisnika
-
7,092%
Limbo

Godina:

2021

Žanr:

drama, kriminalistički

Trajanje:

118 min

Režija:

Soi Cheang

Scenario:

Kin-Yee Au


Glavne uloge:


Hiroyuki Ikeuchi
  >  Akira Yamada
Ka-Tung Lam
  >  Cham Lau
Mason Lee
  >  Will Ren
Yase Liu
  >  Wong To

Opis:


Policajac početnik Will Yam (Mason Lee) nedavno je završio policijsku akademiju. Zbog talasa serijskih ubistava, Will je u partnerstvu sa oficirom veteranom Chamom Lauom (Gordon Lam), koji je nedavno vraćen u policiju. Međutim, dvojac nije u stanju da reši slučajeve i umesto toga izaziva niz incidenata. Cham ponovo susreće i zavisnicu od narkotika Wong To (Cya Liu), koja je u prošlosti pregazila njegovu ženu i kćer. Njegov bes čini da stvari izmiču kontroli i počinje da je proganja i zlostavlja. Will nespretno gubi svoj pištolj, koji je pronašao serijski ubica...

Obradio/la:

IgaBiva
  • Pogledajte slične sadržaje
  • Komentari (1)
  • Hyn huet ching nin

    Hyn huet ching nin (2002)

    horor

    Troje ljudi se sastaje u bolnici kako bi dali krv u hitnom slučaju i spasili živote paru koji je sklopio samoubilački pakt jer je jedan od njih umirao od raka. Međutim, njihova krv pomaže samo 50...
  • Les meutes

    Les meutes (2023)

    drama

    U predgrađu Kazablanke, Hasan i Issam, otac i sin, žive iz dana u dan obavljajući sitne poslove u vezi trgovine ljudima za lokalnu mafiju. Jedne večeri imaju zadatak da otmu čoveka. Zarobljeni u...
  • Ma Daat Lin Na

    Ma Daat Lin Na (2021)

    drama

    Murky and vindictive, the past doesn't refuses to be tamed or to leave in peace two Chinese immigrants in Macao whose meeting offers them the chance of a new life.
  • Elisa's Day

    Elisa's Day (2021)

    drama, kriminalistički

    A tragic case of history repeating as two cases twenty years apart find their connections in people who were abandoned by their parents.

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

  • AlexDeLarge
    eXtreme member
    11.08.2022. 11:38
    Mozda dok sam gledao film pojedine scene, neke jurnjave i obracuni mi se nisu svideli, i malo sam se pitao u kom smeru ce ici, ali kad su se slegli utisci, mogu da kazem da mi se svideo film. Zanr pa uglavnom drama sprovedena kroz kriminalisticku istragu, mada ima i elemenata akcije i trilera.

    Nemojte ocekivati pravu i ozbiljnu kriminalisticku istragu, neke neocekivane obrte, nema ih.

     Da gore dva pomenuta detektiva istrazuju slucajeve gde su pronadjene dve sake zenskih osoba, u razmaku od dve nedelje, bez ostatka tela, a nakon toga i les trece, tako da konstatuju da imaju posla sa serijskim ubicom. Dobro neke stvari su vec vidjene i dobro obradjene kroz druge filmove ali mi to nije smetalo, lepo su uklopili i unutrasnje borbe tri osobe, kroz sumorno, depresivno, razruseno, sirotinjsko okruzenje sa likovima na margini drustva. Mozda je dole neko ponavljanje,  spojleri pa hajde da stavim sivo, mada neke scene su jako zanimljive ali da ne komentarisem, malo odudaraju od narativnog toka ali dobro opisuju ono sto su autori zeleli da prikazu.

    Dosta stvari je prikazano od odnosa detektiva (vec vidjeno ali dobro), detektiva i jos jedne znske osobe koju uvode u pricu, to moze da bude malo konfuzno, i na tome su autori dosta pridali paznje, mozda i vise nego sto treba po mom ukusu, ali i iz tog odnosa dosta se vidi o toj unutrasnjoj borbi, ali i bes koji moze da zaslepi, i odvede u destruktivnost, dok sa druge strane opet kajanje, borba za opstanak u surovom drustvu.  Kroz  istragu prikazali sirotinju, osobe na margini drustva, od kriminalaca, narkomana, imiganata, prostitutki, kao da su u nekom razrusenom `distopijskom` svetu, kroz svo to djubre, smrad, na svakom koraku kroz prizmu neonskih svetala, kise, depresivnog okruzenje, sumornih, klaustofobicnih ulica i hodnika, a opet nebodera u pozadini, u crno-beloj tehnici koja mi je dobro ovde iskoriscena. A opet imamo i serijskog ubicu, psihopatu, silovatelja, sa jednim kompleksom i specificnim vidom akrotomofilije.
    AlexDeLarge2022-08-11 20:38:54

{{message}}

{{item.title}}