Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of LifePogledaj trailer!

Film

akcija, fantazija, avantura (2003)

Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocena korisnika
-
5,524%
Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life

Naslov:

Lara Kroft: Kolevka života

Godina:

2003

Žanr:

akcija, fantazija, avantura

Trajanje:

117 min

Režija:

Jan de Bont

Scenario:

Steven E. de Souza
, James V. Hart
, Dean Georgaris


Glavne uloge:


Ciarán Hinds
  >  Jonathan Reiss
Angelina Jolie
  >  Lara Croft
Til Schweiger
  >  Sean
Djimon Hounsou
  >  Kosa
Chris Barrie
  >  Hillary
Gerard Butler
  >  Terry Sheridan
Daniel Caltagirone
  >  Nicholas Petraki
Robert Cavanah
  >  MI6 Agent Stevens
Jonny Coyne
  >  Gus Petraki
Lenny Juma
  >  Village Leader
Fabiano Martell
  >  Jimmy Petraki
Noah Taylor
  >  Bryce
Ronan Vibert
  >  MI6 Agent Calloway
Simon Yam
  >  Chen Lo
Terence Yin
  >  Xien

Opis:


Drugi deo filma o Lari Kroft pokazao je da u njemu zabavu mogu naći i stariji gledaoci a ne samo oni mlađi koji su uživali u popularnoj video igrici. Film je snimljen pod uticajem avanturističkih filmova iz osamdesetih kao što je Indijana Džons. Atmosfera otkrivanja nepoznatog spojena je sa modernom tematikom.

Lara Kroft došla je u posed možda najvažnijeg arheološkog otkrića u istoriji, svetleće nebeske kugle koja služi kao mapa koja vodi do Pandorine kutije. Na nesreću mapa pada u ruke zlog naučnika Džonatana Raisa koji se bavi stvaranjem smrtonosnih virusa a sadržaj kutije planira da proda kao ultimativno oružje. Britanska tajna služba angažuje Laru da pronađe Pandorinu kutiju. Njoj će se pridružiti Teri Šeridan plaćenik sa kojim je nekada bila u vezi. Lara kreće u najopasniju misiju do sada. U potrazi za kutijom oni putuju svetom od Grčke do Hong Konga i Kenije. Bivše ljubavnike čeka opasna avantura na svim kontinentima...
  • Pogledajte slične sadržaje
  • Komentari (1)
  • The Legend of Zorro

    The Legend of Zorro (2005)

    akcija, avantura, vestern

    Legendarni maskirani osvetnik je opet sa nama!!! Antonio Banderas i dobitnica Oskara Ketrin Zita Džons se vraćaju sa još više akcija, pustolovina i uzbuđenja u ovom eksplozivnom nastavku!! Zoro se...
  • Salt

    Salt (2010)

    kriminalistički, misterija, akcija, triler

    Ageng CIA Evelin Salt (Anđelina Džoli) postaje meta agencije pošto je optuže da je dvostruki ruski špijun. Evelin Salt (Anđelina Džoli) je agent CIA koji se zakleo na obavezu časti i zemlji. Kada je...
  • The Bone Collector

    The Bone Collector (1999)

    drama, kriminalistički, misterija, triler

    Dva detektiva na tragu brutalnog ubistva. Moraju da gledaju kao jedan, moraju da rade kao jedan, moraju da misle kao jedan, pre nego što padne još jedna žrtva. Nakon nesreće u tunelu, forenzičarski...
  • Tomb Raider Ascension

    Tomb Raider Ascension (2007)

    akcija, fantazija, avantura

    Tomb Raider franchise, taking the story back to the beginning of Lara Croft's journey and showing her rise to become "Tomb Raider". A sacred artifact created by the ancient Mayan Civilization in...

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

  • Chuck Norris
    eXtreme member
    27.02.2014. 21:45



    Žanr: Akcija, Avantura, Fantazija
    Trajanje: 117 min
    Zemlja: SAD, Njemačka, Japan, UK
    Režija: Jan de Bont
    Scenario: Dean Georgaris, Steven E. de Souza, James V. Hart

    Glavne uloge:
    Angelina Jolie ... Lara Croft
    Gerard Butler ... Terry Sheridan
    Ciarán Hinds ... Jonathan Reiss
    Chris Barrie ... Hillary
    Noah Taylor ... Bryce
    Djimon Hounsou ... Kosa



    Pandorina kutija, koja predstavlja dom neopisivog zla, nalazi se skrivena negde u Africi, u oblasti poznatoj pod imenom Kolevka života. 2300. godina p.n.e egipatski faraon pronašao je Pandorinu kutiju na mestu koje je nazvao Kolevka života. Legendarni osvajač Aleksandar Veliki pronašao je kutiju 2000 godina kasnije.

    Smestio ju je u hram koji je, nakon velikog zemljotresa, završio pod morem. Danas, više od četiri hiljada godina kasnije Pandorina kutija je meta doktora Džonatana Rajsa koji želi da je iskoristiti da zavlada svetom. Namerava da otvori kutiju kako bi iz nje izleteli svi užasi sveta. Preživeli bi samo najveći intelektualci, a on bi zavladao svetom.

    Jedina osoba koja može da se suprotstavi ludom naučniku je neumorna pljačkašica grobnica Lara Kroft, koju ništa ne može da zaustavi. Pomoći će joj bivši partner Teri Šeridan, ratnik Kosa i verni batler.


    [TUBE]NNRWYAI_UG8[/TUBE]


    Zanimljivosti o filmu:

    - Film je bio zabranjen u Kini zbog “narušavanja reputacije Kine, odavanja utiska da je Kina zemlja u haosu, bez Vlade, zemlja kojom vladaju tajna društva”.

    - Kao i u prvom filmu, i u “Kolevci sveta” postoji nekoliko scena koje podražavaju akcione scene iz kompjuterske igrice, na osnovu koje je film i nastao. Ovoga puta to je scena u kojoj se Lara Kroft penje na pagodu, a zatim uz pomoć motke skače na helikopter.

    - Deo zapleta filma vrti se oko Aleksandra Velikoga. Zanimljivo je da je Anđelina Džoli u filmu “Aleksandar” igrala Olimpijadu, majku Aleksandra Velikog.

    Legenda o Pandorinoj kutiji:

    Prometej je Epimeteju, svome bratu, rekao da ne prima nikakve darove od bogova, ali ga ovaj nije poslušao i, kada su bogovi poslali Pandoru na zemlju, zaljubio se u nju. Hermes mu je rekao i upozorio da je ona dar od Zvesa i da ne dira Pandorinu posudu koja je bila njen miraz. Sa druge strane, Epitemej je rekao Pandori da ne otvara tu posudu.

    Pandorina radoznalost je bila prevelika i ona nije mogla da joj odoli, te je otvorila posudu. U tom trenutku je sve zlo izašlo i, na do tada bezbrižno čovečanstvo, koje je živelo u blagostanju, sručili su se kuga, tuga, siromaštvo, zločin, očaj, pohlepa, starost, bolest, ludost, prkos, glad, prevara...

    Pandora je brzo zatvorila kutiju i unutra je ostala samo nada. Pandora je tada uvidela da je svet bez nade turoban i vrlo hladan i opet je otvorila kutiju iz koje je izašla i nada. Tako je čovečanstvo sa svim zlom dobilo i nadu.

    Sama sintagma „Pandorina kutija“ nije dobro prevedena. Naime, reč - πίθος - pithos - znači posuda, ćup, i verovatno je Erazmo Roterdamski u svome prevodu Hesioda zamenio sa reči - pyxis - koja je značila kutiju.

    izvor: b92.net

{{message}}

{{item.title}}