Green ZonePogledaj trailer!

Film

drama, istorijski, akcija, triler, ratni (2010)

Green Zone

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocena korisnika
-
6,953%
Green Zone

Naslov:

Zelena zona

Godina:

2010

Žanr:

drama, istorijski, akcija, triler, ratni

Trajanje:

115 min

Režija:

Paul Greengrass

Scenario:

Brian Helgeland
, Rajiv Chandrasekaran


Glavne uloge:


Matt Damon
  >  Miller
Jerry Della Salla
  >  Wilkins
Said Faraj
  >  Seyyed Hamza
Igal Naor
  >  Al Rawi
Sean Huze
  >  Conway
Nicoye Banks
  >  Perry
Faycal Attougui
  >  Al Rawi Bodyguard
Abdul Henderson
  >  Met-D
Paul Karsko
  >  Met-D
Brian Siefkes
  >  Met-D
Edouard H.R. Gluck
  >  Met-D
Aymen Hamdouchi
  >  Ayad Hamza
Adam Wendling
  >  Met-D
Robert Miller
  >  Met-D
Michael J. Dwyer
  >  Met-D

Opis:


Oskarovac Met Dejmon i međunarodno priznati reditelj Pol Gringras (Bornova nadmoć i Bornov ultimatum) ponovo se udružuju u još jednom napetom trileru “Zelena zona”. To je priča o vojniku koji je spreman na sve da bi otkrio zaveru u nestabilnoj zemlji koja ulazi u rat. Usamljenom ratniku preostaje samo jedno – da sam pronađe sakrivenu istinu.
Tokom američke okupacije Bagdada iz 2003. godine, oficir Roj Miler i njegov tim vojnih inspektora poslati su da pronađu oružje za masovno uništenje za koje se verovalo da se krije u iračkoj pustinji. Dok istražuju lokacije prepune skrivenih opasnosti, oni tragaju za smrtonosnim hemijskim agensima, ali umesto toga otkrivaju vrlo složenu tajnu i zataškavanje koje potpuno obrće smisao njihove misije.
Okružen operativcima čiji su zadaci međusobno suprotstavljeni, Miler mora da se snađe u ovom opasnom špijunskom svetu na stranom tlu i pronađe odgovore koji će ili osloboditi diktatorski režim odgovornosti, ili će izazvati rat u nestabilnom regionu. U teškim vremenima i zapaljivom okruženju, shvatiće da je najskrivenije oružje od svih – istina.
  • Pogledajte slične sadržaje
  • Komentari (16)
  • The Adjustment Bureau

    The Adjustment Bureau (2011)

    kriminalistički, misterija, ljubavni, naučna fantastika, triler

    Da li kontrolišemo svoju sudbinu ili nevidljive sile manipulišu našim životima? Met Dejmon u ovom akcionom trileru glumi čoveka koji je na časak video šta mu je sudbina spremila i shvatio da želi...
  • Invictus

    Invictus (2009)

    biografski, drama, istorijski, sportski

    Južnoafrička Rebublika, 1995. Nakon što je preživeo godine zatvora u kojem je bio zato što se borio da prekine nepravdu, Nelson Mendela predvodi svoju zemlju u pobedi protiv aparthejda i biva izabran...
  • The Bourne Supremacy

    The Bourne Supremacy (2004)

    misterija, akcija, triler

    Doslovce sve lokacije u filmu snimane su obrnutim redosledom. Scene u Moskvi sa kraja filma snimane su prve, a scene na Goi sa početka filma snimane su poslednje.
  • Jarhead

    Jarhead (2005)

    drama, akcija, ratni

    Film „Marinac prati Svofa (Džejk Gilenhal) od kasarne za obuku do aktivne službe u kojoj će nositi snajpersku pušku kroz bliskoistočnu pustinju koja ne pruža zaklon ni od vrućine, ni od iračkih...

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

  • 18.10.2017. 19:02
    meni odličan film koji bi svima preporučio :-)
  • ghostwheel
    eXtreme member
    17.09.2010. 10:59
    ...uglavnom jeste tako, samo što je briljantno režiran (to je sad već standard za Greengrassa) i što ima jasnu levu agendu.
    To o promašenoj političnosti se slažem...
  • 17.09.2010. 01:42
    Neverovatno kakva sprdačina.Film spada u grupu političkih akcionih trilera koji je namenjen izgleda samo američkom tržištu.
    Kakva nebulozna režija i scenario,pokušava da nas uveri u pošteni i savesni rad operativaca Cia-e,američkih vojnih starešina i žurnalista koji se bore da Američkom kongresu i javnosti
    stave do znanja kako u Iraku nije nadjen WMD (Weapon of Mass Destruction).
    Savesni holivudski producenti sačekali su kraj okupacije Iraka,isisavanje svega i svačega iz one nesrećne zemlje,da bi nam objasnili priču koju je,izuzev Amerike,ostatak svetske populacije ljudi i vrabaca na grani,znao još 2003.(ili još 2001.).Ovde je najmanji akcenat stavljen na to zašto su zaista Amerikanci prisutni u Iraku.

    A zaključak?Pa pogledajte 2 puta film.Zaključak ispada ovakav:
    -Nije lep način na koji se sve to odradilo,što su Ameri namerno poturili lažan info o WMD,da bi vojska imala razlog da upadne u Irak i oslobodi Iračane od Sadamovog režima,da bi Amerika uvela svoju pravednu demokratiju i postavila iračke ljude od poverenja.
    A Nafta se ovde ne priznaje,inače bi film dobio jedan veliki ban.

    A najgluplji je sam kraj radnje,u kojoj se nezna gde ko bije i pune preokreta i vatrometa,gde ipak čika iračanin Fredi,bez GPS navigacije,jedne noge,prodje pored gomile specijalaca,kroz gomilu eksplozija i ćorsokaka,kao po mirisu nadje i liši života glavnog negativca uz poruku Metu "Ovo je naša Zemlja i ovde mi delimo pravdu".Koje sr***e.

    The Hurt Locker je mnogo bolji i kvalitetniji film i ne može se porediti sa ovim samo zato što je za osnovu uzeto isto vreme-okupacija jedne Zemlje i sukobi u njoj.U THL same pouke filma proizilaze iz dramatičnih dogadjaja na samom terenu,tj. ulicama iračkih gradova,nema na sceni političara,agenata i špijuna već samo gradjani i vojska.
    schumarbk22010-10-02 05:05:37

{{message}}

{{item.title}}