GoyôkinPogledaj trailer!

Film

drama, akcija, avantura (1969)

Goyôkin

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocena korisnika
-
7,6
Goyôkin

Naslov:

Goyôkin

Godina:

1969

Žanr:

drama, akcija, avantura

Trajanje:

124 min

Režija:

Hideo Gosha

Scenario:

Hideo Gosha
, Kei Tasaka


Glavne uloge:


Ruriko Asaoka
  >  Oriha
Ben Hiura
  >  Rokuzo
Hisashi Igawa
  >  Takeuchi Shinjiro
Susumu Kurobe
  >  Omura Sobee
Tatsuya Nakadai
  >  Magobei Wakizaka
Isao Natsuyagi
  >  Kunai
Kyôichi Satô
  >  Arai Dokan
Tetsurô Tanba
  >  Rokugo Tatewaki
Kunie Tanaka
  >  Hirosuke
Yôko Tsukasa
  >  Shino
Shinnosuke Ogata
  >  Miyauchi Hanzo

Opis:


A guilt-haunted samurai warrior attempts to stop a massacre taking place.
  • Pogledajte slične sadržaje
  • Komentari (1)
  • Semishigure

    Semishigure (2005)

    drama, ljubavni

    A young swordsman is forced into a tough situation. He must resolve a potential power struggle that involves his adolescent crush Fuku.
  • Ame agaru

    Ame agaru (1999)

    drama

    Radnja filma vrti se oko ronina (samuraja bez gospodara) koji putuje sa ženom za vreme Edo razdoblja koje donosi neizvesnost, najviše samurajskoj klasi jer nema više ratova u koje bi se oni mogli...
  • Daibosatsu tôge

    Daibosatsu tôge (1960)

    akcija

    The story follows the life of Ryunosuke Tsukue, an amoral samurai and a master swordsman with an unorthodox style.
  • Kakushi ken oni no tsume

    Kakushi ken oni no tsume (2004)

    drama, ljubavni

    Šezdesetih godina 19. veka, dotad zatvoreni Japan po prvi put dolazi pod izražen uticaj Zapada, što je označilo i kraj tradicionalnih šogunata i samuraja, uz dolazak modernog oružja koje drevni...

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

  • puppet_master
    eXtreme member
    27.02.2022. 08:25
    Goyokin (1969) 

    Provincijski klan u službi Tokugawa šogunata, zbog silnih dugova, vrši otimačinu šogunovog zlata, nasukavši brod na greben, i potom vrši masakar nad lokalnim ribarima da se zločin ne bi otkrio. Pošteni samuraj Mogobei (odlični i neizbežni Tatsuya Nakadai) , iako veran klanu i svom prijatelju koji ga vodi, odlazi u samoizolaciju na više godina, gonjen krivicom i kajanjem zbog umešanosti u zlocin. Igrom slučaja saznaje da se zloglasni klan sprema za još jednu pljačku po kojoj će uslediti klanica nevinih i Mogobei odlučuje da povratkom u svoj zavičaj spreči zločine i stradanje, sa željom da povrati izgubljenu čast. Mogobei će pred sobom imati brojne neprijatelje oličene u krvoločnim samurajima odanim svom zločinačkom klanu, ali i nekoliko saveznika u vidu lutajuće kockarke i prevaranta Orihe, koja je jedina preživela prvobitni masakr, kao i u misterioznom roninu koji skita tim krajevima, navodno sa ciljem da dođe do novca. 

    Film je prelepo slikan i potpomognut sjajnim zvucnim efektima gradi sumornu i napetu atmosferu gotovo tokom čitavog svog trajanja. Belina snega, graktanje vrana, huk vetra, kaljuga, oronule straćare, olujne ledene kiše čine savrsen milje predstojećeg obračuna Mogobeia sa podmuklim klanom i svojim prijateljem. Pri svemu me je i Ruriko Asaoka sve vreme i glasom pa i likom podsećala na Oliveru Katarinu, i sve sam čekao da u svom tom blatu i sivilu začujem i “Đelem, đelem” ali to se, eto, ipak nije desilo, no soundtrack Goyokin-a je podjednako sjajan, za njega je zaslužan Morricone japanskog filma, Masaru Sato. A i sam film uz sumorne lokacije i muziku ima šmek spagetti westerna, sa grešnim i okrvavljenim likovima, bez mnogo pozitivaca, no ovde ipak sa temom časti unutar tih melanholičnih kulisa. Hideo Gosha u svom (meni) najboljem izdanju. 

    Preporuka.

{{message}}

{{item.title}}