Friday the 13thPogledaj trailer!

Film

horor (2009)

Friday the 13th

Ocena korisnika
-
5,625%
Friday the 13th

Naslov:

Petak 13-ti 12 deo

Godina:

2009

Žanr:

horor

Trajanje:

97 min

Režija:

Marcus Nispel

Scenario:

Victor Miller
, Mark Wheaton
, Hina Yomiya
, Mark Swift


Glavne uloge:


Arlen Escarpeta
  >  Lawrence
Derek Mears
  >  Jason Voorhees
Jared Padalecki
  >  Clay Miller
Willa Ford
  >  Chelsea
Kyle Davis
  >  Donnie
Amanda Righetti
  >  Whitney Miller
Ben Feldman
  >  Richie
Nick Mennell
  >  Mike
Ryan Hansen
  >  Nolan
Danielle Panabaker
  >  Jenna
Julianna Guill
  >  Bree
Travis Van Winkle
  >  Trent
Aaron Yoo
  >  Chewie
America Olivo
  >  Amanda
Jonathan Sadowski
  >  Wade

Opis:


Grupa tinejdžera odlazi na izlet blizu Crystal Lake kampa. Oni nisu znali da su ušli na teritoriju jednog od najužasnijih ubica u istoriji američkog filma - psihopate koji hara jezerom Crystal, naoružanog oštrom mačetom
  • Pogledajte slične sadržaje
  • Komentari (1)
  • Sorority Row

    Sorority Row (2009)

    misterija, horor

    Sve je samo šala dok neko ne završi proboden čeličnom štanglom. Kada neslana šala krene naopako i neko od njihovih najbližih bude ubijen, popularno srednjoškolsko žensko društvo „Teta Pi“ koje voli...
  • Friday the 13th Part VII: The New Blood

    Friday the 13th Part VII: The New Blood (1988)

    horor

    Jason Voorhees se vraća iz svog groba zahvaljujući telekinetičkim sposobnostima jedne devojke. Tako ponovo počinju i ubijanja. Da li devojčica može da zaustavi Jasona koristeći svoju moć? I, da li se...
  • Halloween

    Halloween (2018)

    kriminalistički, triler, horor

    Laurie Strode konačno kreće u finalni obračun sa Michael Myersom, maskiranim monstrumom koji je progoni otkako je pobegla od njegovog krvavog pira na Noć veštica pre četiri decenije.
  • Jason Lives: Friday the 13th Part VI

    Jason Lives: Friday the 13th Part VI (1986)

    triler, horor

    Tommy Jarvis vraća se na groblje da bi se uverio da je Jason Voorhees mrtav. Ali, slučajno ga vraća u život. Sada je na Tommyju da zaustavi besmislena Jasonova ubijanja i vrati ga tamo gde i...

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

  • AcaNDr
    The Legend Of
    05.04.2009. 11:31


    FRIDAY THE 13TH, 2009.
    (SAD)

    Welcome to Crystal Lake

    Žanr: Horor
    Trajanje: 97 min

    Glavne uloge:
    Jared Padalecki
    Danielle Panabaker
    Aaron Yoo
    Amanda Righetti
    Travis Van Winkle
    Derek Mears

    Scenario: Damian Shannon (Freddy vs. Jason, 2003.), Mark Swift (Freddy vs. Jason, 2003.), Mark Wheaton (The Messengers, 2007.), Victor Miller (likovi)
    Režija: Marcus Nispel (Pathfinder, 2007.)

    Sinopsis:
    U potrazi za svojom sestrom, Clay (Jared Padalecki) odlazi u guste šume legendarnog jezera Crystal, gde pronalazi zapuštenu staru kolibu. Ali to nije jedina stvar koja se skriva u gustoj šumi. Oglušivši se na savet policije i upozorenja lokalnih stanovnika, Clay nastavlja da prati mali broj tragova koje ima i, uz pomoć mlade žene, upoznaje se sa grupom studenata sa koledža koji su tu došli da provedu ludi vikend. Ali ludilo tek počinje.
    Nisu znali da su ušli na teritoriju jednog od najužasnijih ubica u istoriji američkog filma - psihopate koji hara jezerom Crystal, naoružan oštrom mačetom... Jason Voorhees.

    [TUBE]http://www.youtube.com/watch?v=Kp276DOPQw0[/TUBE]

    Rezime: Iako tehnički dobro konstruisan, Friday the 13th je serija "podgrejanih scena" koja se malo razlikuje od svojih prethodnika.

    Ovo sigurno niste znali:
    - Prvi film koji je zajednički prozvod studija New Line Cinema i Paramount Pictures. Paramount je prvobitno posedovao prava na seriju filmova posle premijere originala 1980. godine, ali ih je prodao studiju New Line posle lošeg uspeha na box office-u sa filmom Friday the 13th Part VIII: Jason Takes Manhattan iz 1989. godine. New Line je otkupio prava na lik Jasona Voorheesa, Pamele Voorhees, ime Crystal Lake, kao i trademark za naziv "Friday the 13th". Svi snimci prethodnih filmova i prava na rimejk za prvi film ostala su u vlasništvu Paramount studija. New Line je snimio Jason Goes to Hell: The Final Friday (1993), Jason X (2001) i Freddy vs. Jason (2003). Kada je Platinum Dunes stupio na scenu da snimi novi film, želeli su slobodu da iskoriste scenario i likove koji su i dalje bili u vlasništvu Paramount-a. Posle pravne rasprave, kompanije su odlučile da zajednički produciraju ovaj film.
    - U ovom filmu Jason nosi i legendarnu hokejašku masku i platnenu vreću, iako ništa od toga nije nosio u originalnom filmu iz 1980. godine. Platnena vreća se prvi put pojavljuje u nastavku Friday the 13th Part 2 (1981), a hokejaška maska u sledećem filmu Friday the 13th Part III (1982).
    - Uprkos naslovu, u filmu se nijednom ne pominje da se radnja odvija na petak 13-ti.

    Lokacije snimanja:
    Austin, Texas, USA
    Bastrop, Texas, USA
    La Grange, Texas, USA









{{message}}

{{item.title}}