Defekt

Film

kriminalistički, triler, horor (1977)

Defekt

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocena korisnika
Odlično!
6,3
Defekt

Naslov:

Defekt

Godina:

1977

Žanr:

kriminalistički, triler, horor

Trajanje:

70 min

Režija:

Lajos Fazekas

Scenario:

Lajos Fazekas


Glavne uloge:


András Kern
  >  Gedeon, nyomozó
Gábor Kiss
  >  Nyomozó
György Kézdy
  >  Nagyfõnök
Gábor Nagy
  >  Teherautósoför
Gyula Szabó
  >  Õrmester

Opis:


Crno-beli mađarski horor-krimi-triler snimljen 1977. godine u režiji Lajoša Fazekaša. Film je bio pet godina zaključan u sefu nakon snimanja, a konačna verzija je završena 1982. godine. Prvi put je prikazan na televiziji 1984. godine, a zatim u bioskopima 1985. godine.
Nekoliko interesantnih činjenica sa mađarske vikipedije: film je bio zamišljen kao TV film, ali kada je Mokep počeo distributirati, neko vreme se prikazivao i u bioskopima. Ovo je praktično jedini horor/krimi/triler iz socijalističkog doba. Film je navodno imao neku stvarnu osnovu koju su vlasti tada pokušavale da sakriju. Zbog sličnosti, mnogi smatraju da je film „Mađarski psiho”. U planu je bilo snimanje i drugog dela filma, ali taj plan je nažalost "pao u vodu". Film je predstavljen i u DDR pod nazivom "Eine Nacht des Schreckens" (Noć terora). Andraš Kern, glavni glumac koji glumi detektiva Gideona, prvi put se pojavio pred kamerama 1958. godine.

Obradio/la:

BaglyasPeter
  • Pogledajte slične sadržaje
  • Komentari (2)
  • Torment

    Torment (1986)

    kriminalistički, horor

    Priča o serijskom ubici u San Francisku, koji ubija mlade devojke. Kada mu detektiv Majk bude za petama, ubica odlučuje da će mu sledeće žrtve biti Majkl i njegova devojka Dženifer.
  • Medium

    Medium (1985)

    misterija, triler, horor

    Story of four people in Sopot in 1933, mysteriously brought together to an old villa to reenact a murder ritual that took place 36 years earlier.
  • Feldobott kö

    Feldobott kö (1969)

    drama

    Mail author for translation. Pásztor Balázs, egy falusi vasutas fia az 50-es évek elején filmrendezoi szakra jelentkezik, de mivel apját bebörtönözték egy jelentéktelen szabálytalanság miatt, nem...
  • Egy erkölcsös éjszaka

    Egy erkölcsös éjszaka (1977)

    drama, komedija

    The theme of the delightful Hungarian fantasy film "A Very Moral Night," made in 1977 and now playing at the Public Theater, could well be innocence, even if the action does take place in a bordello...

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

  • BaglyasPeter
    Master translator
    29.12.2023. 22:12
    Crno-beli mađarski horor-krimi-triler snimljen 1977. godine u režiji Lajoša Fazekaša. Film je bio pet godina zaključan u sefu nakon snimanja, a konačna verzija je završena 1982. godine. Prvi put je prikazan na televiziji 1984. godine, a zatim u bioskopima 1985. godine.
    Nekoliko interesantnih činjenica sa mađarske vikipedije: film je bio zamišljen kao TV film, ali kada je Mokep počeo distributirati, neko vreme se prikazivao i u bioskopima. Ovo je praktično jedini horor/krimi/triler iz socijalističkog doba. Film je navodno imao neku stvarnu osnovu koju su vlasti tada pokušavale da sakriju. Zbog sličnosti, mnogi smatraju da je film „Mađarski psiho”. U planu je bilo snimanje i drugog dela filma, ali taj plan je nažalost "pao u vodu". Film je predstavljen i u DDR pod nazivom "Eine Nacht des Schreckens" (Noć terora). Andraš Kern, glavni glumac koji glumi detektiva Gideona, prvi put se pojavio pred kamerama 1958. godine.

  • titlovi.com
    Approval team
    27.07.2023. 22:04
    Prevod je uradio BaglyasPeter ✨

{{message}}

{{item.title}}