Cría cuervosPogledaj trailer!

Film

drama (1976)

Cría cuervos

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocena korisnika
-
8,1100%
Cría cuervos

Godina:

1976

Žanr:

drama

Trajanje:

110 min

Režija:

Carlos Saura

Scenario:

Carlos Saura


Glavne uloge:


Geraldine Chaplin
  >  Ana
Héctor Alterio
  >  Anselmo
Florinda Chico
  >  Rosa
Germán Cobos
  >  Nicolás Garontes
Josefina Díaz
  >  Abuela - The Grandmother
Mirta Miller
  >  Amelia Garontes
Conchita Pérez
  >  Irene
Mónica Randall
  >  Paulina - The Aunt
Mayte Sanchez
  >  Maite (as Maite Sánchez)
Ana Torrent
  >  Ana

Opis:


Odrasla i zrela Ana (Geraldine Chaplin) kazuje u kameru svoje djetinjstvo osporavajući poznatu rečenicu kako je djetinjstvo najljepše doba u životu. Smatra oca krivcem što je majka udajom prekinula glazbenu karijeru, optužuje ga za njezine patnje, te nesretan život koji su prouzročili njezinu bolest i preranu smrt.

Nakon majčine smrti devetogodišnja Ana (Ana Torrent) bila je svjedokinja događaja u kojemu otac, inače visoki vojni časnik, umire od srčanog udara u krevetu s ljubavnicom. Djevojčica je pritajena promatrala događaj. Očeva ljubavnica je Amelia, žena njegova najboljeg prijatelja. Kada je Anselmo umro Amelia se brzo odjenula i pobjegla.
Djevojčica vjeruje da je smrt uslijedila nakon što je otac popio piće u koje je ona sasula otrov iz limenke koju čuva još iz vremena dok joj je majka bila živa. S obzirom da su Ana i sestre nakon očeve smrti ostale siročad, skrb preuzima teta Paulina. Ona je neudana i živi svoj život, pa su djevojčice prepuštene sluškinji Rosi i baki koja živi u sjećanjima gledajući stare fotografije.
  • Pogledajte slične sadržaje
  • Komentari (2)
  • La prima Angélica

    La prima Angélica (1974)

    drama

    When the single middle-aged Luis travels from Barcelona to bury the remains of his mother in the vault of his family in Segovia, he is lodged by his aunt Pilar in her old house where he spent his...
  • El amor brujo

    El amor brujo (1986)

    drama, muzički

    In a Gypsy village, the fathers of Candela and José promise their children to each other. Years later, the unfaithful José marries Candela but while defending his lover Lucía in a brawl, he is...
  • Muerte de un ciclista

    Muerte de un ciclista (1955)

    drama, kriminalistički, ljubavni, triler, film noar

    Na seoskom puteljku u saobraćajnoj nesreći auto naleti na biciklistu. Umesto da mu pruže pomoć, žena koja je vozila i njen saputnik beže sa mesta nesreće. Želeći da izbegnu neprijatna pitanja i...
  • Al primo soffio di vento

    Al primo soffio di vento (2002)

    drama

    Vreli avgustovski dan. Opuštajući poj zrikavaca. Bujno zelenilo. Žubor vode. Iznenadni pljusak... Eksperimentalna drama Al primo soffio di vento (Pri prvom dašku vetra) u isti mah predstavlja antipod...

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

  • Danilo-Naissus
    Junior moderator
    18.03.2017. 23:10
    Ovo čini mi se vredi pogledati.    

    bojan9692017-03-18 23:28:25
  • KarolinaV
    Uploader
    19.02.2016. 03:58
    Cría cuervos (1976)




    Žanr: Drama
    Trajanje: 110 min
    Država: Španjolska
    Jezik: Španjolski

    Režija: Carlos Saura
    Scenarij: Carlos Saura


    Uloge:

    Geraldine Chaplin ... María / Ana
    Mónica Randall ... Paulina - tetka
    Florinda Chico ... Rosa
    Ana Torrent ... Ana
    Héctor Alterio ... Anselmo



    [tube]HpGv5NL3x8A[/tube]

    Djevojčica Ana slučajno svjedoči razgovoru svojeg oca Anselma i njegove ljubavnice Amelije, a trenutak prije njegove smrti od srčanog udara za spolnog odnosa. Anu potom njezina mrtva majka podsjeća da je vrijeme za spavanje. Poslije se odrasla Ana prisjeća svojeg dječjeg animoziteta prema emocionalno hladnom i razvratnom ocu, kojega smatra krivcem za majčinu patnju i bolest. Nakon njegove smrti, Ana i njezine dvije sestre, Irene i Mayte, otišle su u kuću tete Pauline. Tamo su djevojčice za sebe stvorile svijet koji je odražavao sukobe i nesigurnosti, njima zagonetna, svijeta odraslih.

    Dojmljiv, empatičan i vizualno gotovo oniričan prikaz dječje nevinosti u suočavanju sa smrću i patnjom, film se naslovom referira na španjolsku poslovicu ("Cría cuervos y te sacarán los ojos"/"Hrani gavrane i iskopat će ti oči"), aludirajući na iracionalnu dječju težnju za osvetom i autodestrukcijom konkretiziranu u motivima i slikama Anine želje za očevom smrću, njezine opčinjenosti tajanstvenom posudom koju je njezina majka bacila, molitvom djevojčica za uskrsnuće nakon igre skrivača ili Ireneinim noćnim morama. Film se usredotočuje na istraživanje povratne sprege zamišljenog i doživljenog, prošlog i predočenog, povijesti i identiteta.
    "Cría cuervos" je nagrađen Velikom specijalnom nagradom žirija u Cannesu (ex aequo), a nominiran je i za Zlatni globus u kategoriji najboljeg stranog filma.
    link





{{message}}

{{item.title}}