Am Ende die Hoffnung

Film

drama, istorijski (2011)

Am Ende die Hoffnung

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocena korisnika
-
5,7
Am Ende die Hoffnung

Naslov:

Naposljetku nada

Godina:

2011

Žanr:

drama, istorijski

Trajanje:

110 min

Režija:

Thorsten Näter

Scenario:

Thorsten Näter
, Annette Hess


Glavne uloge:


Dirk Borchardt
  >  Kapitän Wolfram
Rosemarie Fendel
  >  Elisabeth Lenz
Stephan Luca
  >  Dr. Robert Elbing
Karl Kranzkowski
  >  Reeder Kastorp
Eva-Maria Kurz
  >  Frau Kleintje
Katrin Pollitt
  >  Frieda
Tobias Retzlaff
  >  Maschinist
Maximilian von Pufendorf
  >  Hans Mertens (as Max von Pufendorf)
Marie Zielcke
  >  Kati Krüger
John Michael Cooper
  >  Ellen Ludwig
Jytte-Merle Böhrnsen
  >  Gertrud
Hildegard Schroedter
  >  Helga Beier
Klara Manzel
  >  Alice Kastorp
Kai-Peter Malina
  >  Funker Rühl (as Kai Malina)

Opis:


Špijunsko-ljubavna drama koja počinje 1944. godine u Kielu, kad mlada Ellen Ludwig počinje špijunirati za britansku obavještajnu službu.
Vrijeme današnje, Berlin. Taksistica Kati Krüger (M. Zielcke) dobiva poziv za vožnju na koju nerado ide, ali klijent traži upravo nju. Poziv je stigao od njezine bake Elisabeth Lenz (R. Fendel) s kojom nije u bliskim odnosima. Kad Elisabeth kaže kamo želi ići, Kati je pokušava odbiti, no tvrdoglava se starica ne da i dobro će platiti, a Kati je novac potreban. Elisabeth traži da je unuka odveze u Kiel, a put do Kiela vrijeme je koje ona provodi u sjećanjima. Prije gotovo sedamdeset godina zvala se Ellen Ludwig (Y. Catterfeld), u Kielu je radila u krojačnici i ujedno bila članica pokreta otpora. Kad su jednom prilikom ona i njezina prijateljica lijepile letke antinacističkog sadržaja po gradu, uhvatila ih je njemačka patrola. Prijateljica je stradala, a Ellen se uspjela izvući zahvaljujući mladom liječniku Robertu Elbingu (S. Luca). Poznanstvo se pretvorilo u vezu, Robert se zaljubio, a Ellen je prema njemu osjećala simpatiju i zahvalnost. Nekako u isto vrijeme, švercajući i razmjenjujući raznu robu za hranu, što su činili gotovo svi stanovnici Kiela, upoznala je mladog njemačkog časnika Hansa Mertensa (M. von Pufendorf). Slučaj je htio da se s Mertensom morala zbližiti po zadatku, a istodobno se u njega zaljubljivala, kao i on u nju. Ono što se potom događalo razlog je zbog kojega danas Ellen, odnosno Elisabeth želi doći u Kiel.
Istodobno s pričom iz prošlosti koju gledamo kao Elisabethina sjećanja razvija se i odnos između unuke i bake, koji će također doživjeti rasplet zahvaljujući događajima iz prošlosti...
  • Komentari

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

    {{message}}

    {{item.title}}