Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Južnokorejski triler apsurda po ugledu na...

najave

21.06.2024.

Južnokorejski triler apsurda po ugledu na...

Južnokorejski triler apsurda 4PM, za dalekog rođaka ima mnogima omiljeni Groundhog Day.

Profesor filozofije Jung-in i njegova supruga Hyun Suk su se prilično dobro snašli i odlučili su zameniti užurbanost Seula za idiličnu kuću pored jezera u zabačenoj prirodi. Idealno za osmišljavanje njegove nove knjige. Blažena tišina, cvrkut ptica na drveću, tiho talasasto jezerce… i prijateljski, stariji komšija, Yuk Nam, dolazi u posetu prvog dana. Tačno u 4 sat a popodne on se pojavljuje ispred njihovih vrata, seda na kauč i onda, u naredna dva sata, postaje neka vrsta crne rupe u kojoj svi pokušaji vođenja razgovora para s njim umiru sporom smrću, samo povremeno prekidana gunđanjem i najjednostavnijim odgovorima. Tačno u 6 sati muškarac iznenada ustaje i odlazi. Kakvo olakšanje! Mora da su to bila najneugodnija dva sata koja su proveli. Sigurno je čovek smatrao svojom dužnošću da ih poseti iz čiste pristojnosti i tu je kraj. Osim što im već sutradan u 4 sata ponovo zvoni na vratima. Oh, komšija! Kakvo divno iznenađenje! Zar nećeš sesti? Ponovo su usledila dva mučno spora sata neugodne tišine. Ritual koji se odvija pred njihovim neverničkim očima trećeg, četvrtog, petog, šesnaestog dana, polako ih izluđuje. A komšijina žena tek treba da se pojavi...

Reditelj ovog ostvarenja jeste Jay Song, kome je i prethodni film bio triler - The Nightmare iz 2020. godine.

  • Komentari (4)

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

  • puppet_master
    eXtreme member
    24.06.2024. 17:08
    Naravno da nije normalno ako pod normalnim mislimo da je u redu, naravno da nije u redu, ali da je očekivano, uobičajeno, deo ljudske pa i dečačke prirode, naravno da jeste, svašta. Zavisi i na koji stepen zlostavljanja se uopšte misli time, vremena se menjaju, uvek, kamoli na ovakvom jednom prostoru sa našom novijom istorijom, količinom nasilja svuda. A da smo se lemali ko zveri, jesmo. Da je uhvatiti nekog jadnička i napraviti mu pakao od života u tim (i svakim drugim) godinama imbecilno i jeste za žešću kaznu, naravno. Jaka muda ionako, patetično je. 

    Mene su ladno tri nastavnice zveknule životinjski (dlanom) do tamo negde 1985. dakle do moje desete god a tada nisam bio ono što ću postati kasnije, stvarano sam bio povučeni, tihi, vaspitani dečkić. Mili. Approve To je van pameti bilo, pripadalo je nekom sasvim petom vremenu. Valjda su se ma'ko izokrenula ta vremena. Naravno da je sve to kao i ovo danas idiotizam, ikakvo nasilje na relaciji pedagozi-učenici, komično jeste (meni) roniti suze nad nekakvim gubitkom autoriteta danas, autoritet bi valjalo valjda i zaslužiti na prvom mestu. 


    U srednjoj, početkom devedesetih dakle, je bilo nešto drugačije. Tada na razrednom času, razredni gleda neopravdane časove, pa prozove Jablana, jer je seljo bio dvometraš ogromnih šaka, i onda da on, profa, ne mora da se izlaže rizicima, lepo naredi Jablanu da svakome lupa po macolu za svaki neopravdani. Mene je pa redovno izbacivao sa časa, bio mi je potom tokom godina mahom i zabranjeno da ga uopšte provedem u učionici, samo moram doći i biti ispred LOL jer je Jablan tako u početku par puta, siroma, mogao samo na dva koraka od mene, pa gleda čas profu, čas mene, pa ne zna šta će, jbg nastane slom sistema LOL ovaj me izbaci, a ništa nisam ni pretio niti šta slično Jablanu. Jbg, nikog živog ne čačkam, znaju šta mogu a da me onda neko ponižava ni zbog čega i trese mi muda tu, pa ne živimo svi u Diznilendu. Mani. Poenta je da je nasilje oduvek, na svaki mogući način prisutno među ljudima, nažalost i među decom, pedagozima, roditeljima, samo je pitanje šta sve dođe eto do novina, a da je kretensko koješta sada, jbg jeste. Bilo je kretenluka i ranije, ako mene ko pita. E sada, vagati kretenizam kroz decenije...hehehe, neka fala. LOL (što se mene tiče, naravno)
    puppet_master2024-06-24 17:54:06
  • AlexDeLarge
    eXtreme member
    24.06.2024. 16:30
    Pa mora malo.
    Niko nije rekao da je vršnjačko nasilje normalno, tada je bilo više starija generacija, neka hijerarhija, pa su stariji uvek čačkali mlađe, pa se tako prenosilo,  bilo bar kod mene, 
    a bilo je i generacijski nesuglasica koje se lagano rešavalo, nije bilo ljubljenja i pića kao što se pričalo, ali stvar je bila gotova i idemo dalje,  
    mada bilo je i budala i ebeno vreme,  
    Nije više normalno ni napad na nastavnike eto ima u onom nemačkom pa pogledaj tenzije u Nemačkoj.
  • JoxerTM
    eXtreme member
    21.06.2024. 23:08
    Vidjele korejske štrace da u americi prolazi jer se najlakše nagoditi za neke pare nego dokazivati išta, pa htjele orobiti lika. Nije im, izgleda, uspjelo.

    Samo da se zna, korejci su postali izuzetno osjetljivi na bullying i izbacuju iz filmske industrije koga god nađu da je maltretirao generaciju po školi.
    Nekima na ovim prostorima je vršnjačko zlostavljanje normalno.
    Meni nije jer toga u mojoj školi nije bilo. Ali kad vidim što se danas događa po školama, jeza me hvata od mini linč mobova dokazano (BBC) malog mozga.
    To sve treba u ćuzu i to među osvjedočene pedofile.
;

{{message}}

{{item.title}}