Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Jorgos Lanthimos već u novom SF, a tu je i Emma

novosti

19.05.2024.

Jorgos Lanthimos već u novom SF, a tu je i Emma

Tek što je na ovogodišnjem Kanskom filmskom festivalu prikazan Kinds of Kindness (a za koji je prema izveštajima kritike nagrađen višeminutnim "standing ovation"), Jorgos Lanthimos je najavio da sprema i novi film!

U pitanju je ponovo provokativna, pa nazovimo je "SF komedija", a u kojoj će glavne uloge tumačiti Emma Stone i Jesse Plemons, baš kao i u Kinds of Kindness.

Mladić hvata i ispituje poslovnog čoveka za kojeg veruje da je vanzemaljski osvajač. Otmičar, njegova devojka, biznismen i privatni detektiv upuštaju se u napetu psihološku bitku.

Scenario za film uradio je Will Tracy (The Menu). 

Zapravo, u pitanju je rimejk nagrađivanog južnokorejskog SF Jigureul jikyeora! (Save the Green Planet) iz 2003. godine, koji je režirao Joon-Hwan Jang.

 

 

  • Komentari (11)

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

  • puppet_master
    eXtreme member
    19.05.2024. 22:42
    A vala i našao si reper, šta se sada najednom svako mora porediti sa Kubrickom i Kurosawom ništa manje LOL

    Pa ne mogu voleti Film (tek) zbog Kubricka i Kurosawe, volim ih i zbog Carpentera, Capre, John Woo-a, Melvillea, kao što ih mogu voleti i danas zbog upravo Tarantina, Paul Thomas Andersona, ovog-onog, jedan je Kubrick, jedan Kurosawa, vala jedan je i Tarantino ili Anderson. A mogu voleti i golden harvest kung fu filmove, heroic bloodshed ackijaše zlatnog doba HK filma, Jackie Chana, mogu voleti westerne, milion toga drugog, što niđe veze nema sa Kubrickom. Daj mi Drakulu i Frankenštajna u kadru, meni već bude praznik. Daj mi neku zubtatu neman, eto veselja. Nešto fino u svemiru? To mi bre ko vruća musaka iz rerne. Si blesav. Nije film rođen nit' je umro sa Kubrickom. 
  • puppet_master
    eXtreme member
    19.05.2024. 22:27
    To je istina, voleo bih da na svetu postoji makar još neka i samo dva Kubrickova filma, gde bi mi bio kraj, sve (osim Spartaka) mogu gledati nanovo, u svakom svojem dobu i stanju. Slično i za ostale koje si naveo (pozni Kurosawa mi je bio dalek, ali to sam sve gledao u svojim teen danima, pa bi moglo biti da bi ih drugačije doživeo sada).

    Niko od navedenih nije prosečan u ma čemu, preteruješ do besvesti. Sva trojica imaju svoj šmek, svoju priču. Pazi, drugo je to da li nam to leži, da li uvek, da li u ovoj ili onoj meri. No daleko su od današnjeg ili pa proseka ma kog vremena. Da mikroskopom tražim mediokritet u Tarantinu, Nolanu, Jorgosu, ne bih našao a šta je lakše negoli tražiti mane u ljudima ili u ma kojoj vrsti umetnosti, zabave, i opet ne bi to moglo tek tako.  Aman i zašto bi? Ta nisu oni nekakvi trendseteri, pojedinci, šta ću tražiti manu u ma kome od njih, u trenutku kada godinama eto npr Disney zlostavlja i urniše američki film danas. 
  • Mizi
    eXtreme member
    19.05.2024. 22:18
    Eh, da je Kubrick nasnimio još neki film,
    kao i Kurosava, Hičkok i Felini, ne bi se bavili
    ovim prosečnim rediteljima.
    Da su poživeli po 125 godina, pokazali bi ko su
    i šta mogu, dok ovi prodaju m za b.
    Ovi danas snimaju samo zarad profita, a ono su bili
    pravi umetnici, neki su i platili visoku cenu, kao
    Tarkovski, npr.
;

{{message}}

{{item.title}}