Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Autor "Poor Things" sprema još jedno SF iznenađenje

novosti

20.02.2024.

Autor "Poor Things" sprema još jedno SF iznenađenje

Još svoj pobednički krug oko planete nije završio Poor Things, a Jorgos Lanthimos najavljuje još jedno filmsko iznenađenje - rimejk južnokorejske SF komedije iz 2003, godine - Jigureul jikyeora! ("Save the Green Planet")!

U slučaju originalnog filma glavni lik bio je traumatizovani mladić koji napada korejske zvaničnike verujući da su oni otrovni vanzemaljci-reptili, spremni da preuzmu celu planetu Vlada unajmljuje prekaljenog privatnog detektiva kojim ima dugogodišnje iskustvo u borbi protiv najokrtunijih zločinaca. Mladi Lee Byeong-gu gradi postrojenje u čijem se podrumu nalazi improvizovani TV studio, koji je, ujedno, i soba za mučenje. U njegovom naumu pomaže mu verna devojka, koja iako veruje u njegove teorije zavera misli da su za sve krive i momkove traume iz detinjstva...

Očekuje se da Lanthimos snimanje svoje verzije počne na leto u Velikoj Britaniji. On je, inače, već završio snimanje svog novog filma - "Kinds of Kindness" - koji se trenutno nalazi u fazi postprodukcije. U njemu glavnu ulogu takođe tumači Emma Stone, kao i u Poor Things, a tu su još i Willem DafoeMargaret Qualley, Jesse Plemons, Hunter Schafer... dok još nema informacija o radnji filma.

Južnokorejski film Jigureul jikyeora! mnogi smatraju jednim od kultnih ostvarenja žanra, a osvojio je i 20 nagrada na različitim svetskim filmskim festivalima.

 • Komentari (3)

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

 • JoxerTM
  eXtreme member
  21.02.2024. 20:22
  Od gornje vijesti mi se povraća.
 • AlexDeLarge
  eXtreme member
  20.02.2024. 19:18
  Film je otkačen i zanimljiv, dobar u suštini, i ja smatram da nema potrebe da se rimekuje.
 • Oldeuboi
  member
  20.02.2024. 19:07
  Jorgos je odličan reditelj, ali niti jedna obrada nekog korejskog filma nije se približila originalu, a kamoli da ga nadmaši. Bespotrebno.
;

{{message}}

{{item.title}}