Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Češka SF komedija najgledanija

novosti

18.02.2024.

Češka SF komedija najgledanija

Prethodne nedelje najgledaniji film u Češkoj bila je tamošnja SF komedija Franta Mimozemstan, s zarađenih 186.153 dolara u premijernoj nedelji prikazivanja.

Miran život malog moravskog sela remete čudne pojave. Kao da se nešto misteriozno dogodilo u polju iza sela. Lokalni astronom amater Blažej (Filip Březina) uveren je da je poseta iz svemira stigla. Samo mu niko ne veruje. Gradonačelnik Picek (Vasil Fridrich) trenutno je zauzet subvencijama, a lokalna policajka Marková (Erika Stárková) kreće u potragu za ukradenim tankerom. Ali zašto su se krugovi pojavili na polju blizu vinograda? I zašto se komšija Franta (Jakub Prachař) odjednom tako čudno ponaša? On brblja gluposti i traži nekakvog Karadara. Kao da je neko sve promenio! Međutim, celo selo tvrdi da je Franta oduvek bio pomalo s druge planete, ali takvo ponašanje je previše i za njegovu suprugu Boženu (Tereza Ramba). I zašto se ovde odjednom pojavila Rebeka (Kateřina Marie Fialová), koja tvrdi da je u ovo naizgled nezanimljivo selo došla samo da kampuje? A kome zapravo komanduje general Sokol (Jiří Langmajer)?

Reditelj i scenarista ovog ostvarenja jeste Rudolf Havlik, koji je prošle godine bio autor i avanturističke komedije Ostrov. Takođe, godine 2020. njegova fantasy komedija Po cem muzi touzí proglašena je za najbolje ostvarenje Festivala komedije na Floridi, a romantična komedija Pohádky pro Emu osvojila je nagradu za najbolji film na festivalu u Feniksu 2017. godine.

  • Komentari

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}