Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Italijanska komedija najgledanija

novosti

12.11.2023.

Italijanska komedija najgledanija

Prethodne nedelje najgledaniji film u Italiji bila je tamošnja komedija C'è ancora domani.

Delija (Paola Cortellesi) je Ivanova supruga, majka troje dece.
Žena, majka. To su uloge koje je definišu i to joj je dovoljno. Nalazimo se u drugoj polovini 40-ih godina i ova obična porodica živi u Rimu rastrzana između pozitivnog pokreta oslobođenja i bede nedavnog rata.
Ivano (Valerio Mastandrea) je vrhovni vođa i gospodar porodice, trudi se da malo novca donese kući i ne propušta priliku da to podvuče, ponekad prezrivim tonovima, drugi put direktno.
On samo poštuje svog oca podlaca, Sor Ottorino (Giorgio Colangeli), zlobnog i despotskog starca za kojeg je Delija jedino njegova negovateljica. Delijino jedino olakšanje je njena prijateljica Marisa (Emanuela Faneli), sa kojom deli trenutke lakoće i intimnih samopouzdanja.
Proleće je i cela porodica je uzbuđena zbog skorašnjih veridbi njihove voljene najstarije ćerke Marčele (Romana Maggora Vergano), koja se sa svoje strane samo nada da će se brzo udati za dobrog dečka iz srednje klase Đulija (Francesko Centorame) , i konačno se rešiti te sramotne porodice.
Ni Delija ne traži ništa drugo, prihvata život koji joj je dat, a dobar brak za ćerku je sve čemu teži. Dolazak misterioznog pisma, međutim, upaliće hrabrost da se preokrenu unapred postavljeni planovi i zamisli bolja budućnost, ne samo za nju.

Rediteljka ovog ostvarenja jeste poznata i nagrađivana glumica Paola Cortellesi, kojoj je ovo debi s druge strane kamere.

  • Komentari

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}