Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Filmovi ovih prostora koji su dobili nagrade u Locarnu

novosti

13.08.2023.

Filmovi ovih prostora koji su dobili nagrade u Locarnu

Dva filma s ovih prostora dobili su nagrade u različitim selekcijama upravo završenog Locarno Film Festival.

Srpski film Cuvari formule koji potpisuje Dragan Bjelogrlić dobio je nagradu selekcije Pardo Verde Ricola, za najbolje ostvarenje na temu brige o životnoj sredini, kao i nagradu za najbolje ostvarenje koje dodeljuje "Variety" u selekciji Piaca Grande.

Oktobra 1958. godine Hladni rat je na vrhuncu. Grupa mladih komunističkih naučnika ozračena je smrtonosnom dozom uranijuma. Profesor Mathé ih šalje u Pariz na lečenje. Siguran da prave nuklearno oružje, Mathé predlaže prvu transplantaciju ljudske koštane srži. Da li je to eksperiment sa živim ljudima ili on zaista želi da im pomogne?

Specijalno priznanje u selekciji Concorso Cineasti del presente dobio je bosansko-hercegovački film Ekskurzija, koji je režirala Una Gunjak.

U Sarajevu, tinejdžerka koja traži odobravanje otkriva da je prvi put imala seks tokom igre 'istina ili izazov' među srednjoškolcima. Zarobljena u vlastitoj laži, ona izmišlja trudnoću i postaje centar kontroverze koja izmiče kontroli.

Takođe, , iako zvanično holandski film, ovome možemo dodati i ostvarenje Sweet Dreams, koje je kao rediteljka potpisala rođena Sarajka Ena Sendijarević.

 

  • Komentari

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}