Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Promena filma koji otvara Venice Film Festival

novosti

23.07.2023.

Promena filma koji otvara Venice Film Festival

Zvanično saopštenje glasi da zbog holivudskog SAG-AFTRA štrajka predviđeni film Challengers neće biti prikazan na otvaranju ovogodišnjeg Venice Film Festival (30.08. - 09.09.). Umesto ovog filma na otvaranju prestižne manifestacije biće prikazan italijanski ratno-biografski Comandante.

Salvatore Todaro je kapetan "Cappellini" podmornice . On radi na svoj način: pramac je ojačan čelikom, u slučaju da se pojavi prilika da se nabije brod, njegova posada je naoružana bodežima, ako dođe do borbe prsa u prsa. Voli da puca iz topova dok je iznad vode kako bi svojim očima video kako se njegovi neprijatelji zapaljuju i polako tonu. U oktobru 1940. godine, dok je u potrazi za neprijateljima, Todaro nailazi na "Kabalo", naoružani trgovački brod iz Belgije, teoretski neutralne nacije, koji putuje s ugašenim svetlima, prevozeći britanske avione. Nastaje bitka i Todaro nemilosrdno potapa brod. Međutim, ono zbog čega ga se danas sećamo jeste njegovo spašavanje 26 ljudi sa broda "Kabalo", koji su četiri dana i četiri noći plovili okeanom, riskirajući svoj i život svojih ljudi. Njegova legenda se još uvijek prenosi među ljudima s mora. Kada ga je kapetan "Kabala" upitao zašto je tako rizikovao (jer nikada ne bi učinio tako nešto), Todaro je jednostavno odgovorio: "Mi smo Italijani."

Reditelj ovog ostvarenja jeste Edoardo De Angelis, nagrađivan na istom festivalu 2016. godine za svoj film Indivisibili.

U međuvremenu, premijera Challengers o kome smo pisali na Zendaya kao Novak Đoković pomerena je čak za 26.04. sledeće godine.

 

  • Komentari

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

    ;