Japanski animirani fantasy na Berlinaleu

najave

07.02.2023.

Japanski animirani fantasy na Berlinaleu

Na ovogodišnjem Berlinalu (16.02. - 26.02.) u zvaničnoj konkurenciji biće prikazan i japanski animirani film Suzume no tojimari.

Suzume, 17-godišnja devojka koja živi u mirnom gradu u Kyushu, susreće lutajućeg mladića koji joj kaže "Tražim vrata". Ona ga sledi i otkriva stara vrata u ruševinama u planinama, kao da je to jedino što je ostalo od kolapsa. Kao privučena nečim, Suzume posegne za vratima...

Ubrzo se vrata počinju otvarati jedna za drugom u raznim delovima Japana. Kako katastrofe dolaze s druge strane vrata, otvorena vrata moraju biti zatvorena.

Reditelj i scenarista ovog ostvarenja jeste Makoto Shinkai, a film je prošle godine bio četvrti na top-listi onih koji su najviše zaradili u Japanu (104 miliona dolara).

 • Komentari (2)

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

 • puppet_master
  eXtreme member
  09.02.2023. 16:05
  Nisam ikada posetio Berlinale, tj nisam ikada bio u Berlinu Unhappy nisam siguran prvo ni da bi me pustili a i čuo sam da tamo žive Nemci aaa

  Neka toga,  voleo bih zapravo da posetim Sarajevo Film Festival, da budem makar 7 dana tamo ako ne može duže.

  Nisam inače za festivale, fancy je to suviše za mene, okolo mnogo sveta koji su tu da bi bili viđeni, organizam mi reaguje na takve stvari pa se generalno klonim toga, no Sarajevo bi bilo izuzetak. 
 • JoxerTM
  eXtreme member
  07.02.2023. 11:27
  Ma to je nekakav pogrešan naslov... Trebalo je umjesto zaključavanja napisati Suzume kontra zle mačketine.