Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Povratak ratnika i pandemijski rom-com

novosti

06.02.2023.

Povratak ratnika i pandemijski rom-com

Šrilankanska ratna drama Munnel i američka SF romantična komedija New Strains dobili su specijalne nagrade žirija na ovogodišnjem Rotterdam film festival.

U prvom filmu, koji je režirao Visakesa Chandrasekaram, Rudran, koji se suočava sa suđenjem kao bivši pripadnik militantnih "Tamilskih tigrova", pušten je uz kauciju. Vraća se u svoje selo u severnoj provinciji sa svojom majkom, ostarelom gatarom. Dok ona provodi dane u duhovnom carstvu, pokušavajući da locira gde se nalaze oni koji su nestali u duboko ožalošćenoj seoskoj zajednici, Rudran počinje svoju neumornu potragu za svojom ljubavlju iz detinjstva, Vaani.

 

Drugi film režirali su zajedničkim snagama Artemis Shaw i Prashanth Kamalakanthan, a u centru pažnje su devojka i momak, po imenu Kallia i Ram, mladi ljubavnici na odmoru u New Yorku u trenutku kada pandemija eksplodira. Već su se spustili u sitne čarke kada im je zabrana putovanja produžila zajedničko "putovanje" na neodređeno vreme, zarobivši ih u stanu Kalijinog ujaka.

  • Komentari (1)

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

  • JoxerTM
    eXtreme member
    06.02.2023. 11:07
    Bivši terorist, po slici sa trailera toliko mlad da je vjerojatno unovačen još kao dijete, traži staru ljubav, koja je opet vjerojatno bila djevojčica kad ju je zadnji put vidio. Opet, koga briga? Ne postoji međunarodni dogovor nigdje da se organizacije koje djecu pretvaraju u vojnike posmiču bez milosti. Postoje samo dokumenti o ljudskim i dječjim pravima na papiru, ali oružje treba nekome prodati, zar ne.
;

{{message}}

{{item.title}}