Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

A Thousand and One krimić pobednik Sundane 2023

novosti

31.01.2023.

A Thousand and One krimić pobednik Sundane 2023

Film A Thousand and One proglašen je za najbolje američko ostvarenje na ovogodišnjem Sundance festivalu.

Ines se seli iz skloništa u sklonište sredinom 1990-ih u New Yorku. Sa svojim šestogodišnjim sinom Terryjem u hraniteljstvu i nesposobna da ga više napusti, ona ga kidnapuje kako bi mogli zajedno graditi svoj život. Kako godine prolaze, njihova porodica raste i Terry postaje pametan, ali tih tinejdžer, ali tajna koja je odredila njihove živote preti da uništi dom koji su tako neverovatno izgradili.

Rediteljka i scenaristkinja ovog ostvarenja jeste A.V. Rockwell, kojoj je to prvo dugometražnoi ostvarenje.

Istovremeno, za najbolji "neamerički" film proglašena je britanska drama/komedija Scrapper, koju je režirala Charlotte Regan.

Nakon smrti majke, snalažljiva 12-godišnja devojčica Georgie (Lola Campbell) nastavlja da živi sama u svom stanu na periferiji Londona. Ona zarađuje krađom bicikla sa svojim prijateljem Alijem (Alin Uzun) i drži socijalne radnike dalje od sebe pretvarajući se da živi sa stricem. Sve deluje u redu dok se ne pojavi Jason (Harris Dickinson). Očigledno, on je njen otac - toliko dugo otuđen da ga ona ne prepoznaje. Smatrajući ga glupim tatom (odsutan, neuredan, ne ume da kuva), Georgie se pita zašto se odjednom zainteresovao, posebno sada kada je sama...

 • Komentari (2)

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

 • puppet_master
  eXtreme member
  31.01.2023. 22:33
  Ovaj drugi mi se i gleda, Scrapper tj. 
 • JoxerTM
  eXtreme member
  31.01.2023. 22:32
  Čine mi se dosadni i jedan i drugi. Pričekat ću da netko pogleda prije nego pokušam i sam.
;